Каша з гарбуза з рисом і молоком
Гарбузова каша з рисом і молоком - безсумнівний лідер у списку здорових страв і хоч іноді, але повинна бути присутньою в раціоні кожної людини.
Інгредієнти:
гарбуз солодких сортів – 700 г;
крупа рисова – 120 г;
очищена вода – 125 мл;
молоко – 375 мл;
сіль – щіпка;
цукровий пісок – 75 г або по смаку;
масло вершкове .
Приготування
Так як наша каша сьогодні буде з гарбуза, то займемося спочатку підготовкою овочу для подальшої переробки. Плід гарбуза цукрового сорти ретельно промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжки, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Тепер очистимо м'якоть від жорсткої шкірки і нашинкуем невеликими кубиками необхідне для каші кількість. Далі складаємо овочеві кубики в емальовану каструлю, вливаємо воду, прогріваємо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і протушиваем протягом десяти хвилин.
Тепер вливаємо підігріте до кипіння молоко, додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо і додаємо попередньо промитий ретельно до прозорої води рис, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Після того, як додали рисову крупу, кашу не заважаємо, а прикриваємо кришкою і тушкуємо на самому мінімальному спеці протягом тридцяти хвилин або до готовності рису.
По готовності перемішуємо кашу, одночасно розминаючи шматочки гарбуза, кидаємо за смаком вершкове масло і знову перемішуємо. Якщо є бажання отримати більш рідку по консистенції кашу, то додайте ще трохи кип'яченого молочка і при необхідності цукрового піску і перемішайте.
Дуже цікавою на смак виходить молочна гарбузова каша, зварена в поєднанні з рисом і пшоном. Пропорції і тонкощі її приготування у нашому наступному рецепті.
Інгредієнти:
пшоняна крупа – 120 г;
рисова крупа – 120 г;
гарбуз солодких сортів – 1 кг;
незбиране молоко – 850 мл;
фільтрована вода – 350 мл;
сіль – щіпка;
цукровий пісок – 75 г або по смаку;
вершкове масло.
Приготування
Як і в попередньому рецепті готуємо належним чином гарбузовий плід і отримуємо необхідну нам чисту гарбузову м'якоть, яку шаткуємо кубиками і закладаємо в даному випадком у киплячу суміш води і молока. Присмачую масу за смаком цукровим піском і сіллю, знову даємо закипіти, помішуючи, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо овоч у молочній суміші протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер ретельно промиваємо рисову і пшоняну крупу, поки вода стане повністю прозорою, пшоно заливаємо на одну хвилинку крутим окропом і знову промиваємо. Відправляємо обидва виду крупи до гарбузі і тушкуємо на самому мінімальному спеці протягом тридцяти хвилин, періодично розмішуючи, і при необхідності підливаючи гаряче молоко або воду.
По готовності присмачую кашку маслом і подаємо до столу гарячою.
При бажанні можна приготувати таку кашу в горщиках в духовці. Для цього протушеную гарбуз у суміші води і молока розкладаємо по горщикам, додаємо суміш промитого рису та пшона, прикривають кришками і розміщуємо в прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин.
Приготування гарбузової каші з рисом значно спрощується наявністю мультиварки. Наступний рецепт для володарів цього диво-девайса.
Інгредієнти:
рисова крупа – 200 г;
фільтрована вода – 250 мл;
молоко – 750 мл;
гарбуз – 350 г;
сіль – щіпка;
цукровий пісок – за смаком;
родзинки – за смаком;
масло вершкове – за смаком.
Приготування
Підготовлену і нашатковану гарбуз визначаємо в мультикастрюлю, додаємо ретельно вимитий рис і родзинки, вливаємо фільтровану воду, молочко, додаємо дрібку солі, цукровий пісок і вершкове масло за смаком, Закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Молочна каша». Після сигналу залишаємо кашку ще на десять-п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів» і можемо подавати.
Як варити гарбузову кашу з рисом і молоком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Так як наша каша сьогодні буде з гарбуза, то займемося спочатку підготовкою овочу для подальшої переробки. Плід гарбуза цукрового сорти ретельно промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжки, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Тепер очистимо м'якоть від жорсткої шкірки і нашинкуем невеликими кубиками необхідне для каші кількість. Далі складаємо овочеві кубики в емальовану каструлю, вливаємо воду, прогріваємо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і протушиваем протягом десяти хвилин.
Тепер вливаємо підігріте до кипіння молоко, додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо і додаємо попередньо промитий ретельно до прозорої води рис, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Після того, як додали рисову крупу, кашу не заважаємо, а прикриваємо кришкою і тушкуємо на самому мінімальному спеці протягом тридцяти хвилин або до готовності рису.
По готовності перемішуємо кашу, одночасно розминаючи шматочки гарбуза, кидаємо за смаком вершкове масло і знову перемішуємо. Якщо є бажання отримати більш рідку по консистенції кашу, то додайте ще трохи кип'яченого молочка і при необхідності цукрового піску і перемішайте.
Дуже цікавою на смак виходить молочна гарбузова каша, зварена в поєднанні з рисом і пшоном. Пропорції і тонкощі її приготування у нашому наступному рецепті.
Молочна каша з гарбузом, рисом і пшоном
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті готуємо належним чином гарбузовий плід і отримуємо необхідну нам чисту гарбузову м'якоть, яку шаткуємо кубиками і закладаємо в даному випадком у киплячу суміш води і молока. Присмачую масу за смаком цукровим піском і сіллю, знову даємо закипіти, помішуючи, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо овоч у молочній суміші протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер ретельно промиваємо рисову і пшоняну крупу, поки вода стане повністю прозорою, пшоно заливаємо на одну хвилинку крутим окропом і знову промиваємо. Відправляємо обидва виду крупи до гарбузі і тушкуємо на самому мінімальному спеці протягом тридцяти хвилин, періодично розмішуючи, і при необхідності підливаючи гаряче молоко або воду.
По готовності присмачую кашку маслом і подаємо до столу гарячою.
При бажанні можна приготувати таку кашу в горщиках в духовці. Для цього протушеную гарбуз у суміші води і молока розкладаємо по горщикам, додаємо суміш промитого рису та пшона, прикривають кришками і розміщуємо в прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин.
Приготування гарбузової каші з рисом значно спрощується наявністю мультиварки. Наступний рецепт для володарів цього диво-девайса.
Як правильно зварити гарбузову кашу з рисом та родзинками в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену і нашатковану гарбуз визначаємо в мультикастрюлю, додаємо ретельно вимитий рис і родзинки, вливаємо фільтровану воду, молочко, додаємо дрібку солі, цукровий пісок і вершкове масло за смаком, Закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Молочна каша». Після сигналу залишаємо кашку ще на десять-п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів» і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Каша з гарбуза з рисом в мультиварці
Приготування такої примхливої каші, як гарбузова можна перетворити на задоволення, якщо використовувати мультиварку. Пропонуємо доповнити це корисне
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Як приготувати гарбузову кашу?
Про користь гарбуза знають всі і скільки варіантів її застосування теж не секрет - неймовірно багато. Пропонуємо приготувати саму корисну гарбузову
Гарбузова каша з пшоном
Безсумнівно гарбуз дуже корисний, тому рецептів з її участю неймовірна кількість. Найпоширенішим варіантом використання цього овочу є приготування