Гарбузова каша з пшоном
Якщо ви вирішили швиденько приготувати корисну і ситну кашу на сніданок або вечерю, то ми розповімо вам, як зварити гарбузову кашу з пшоном. Блюдо виходить дуже поживним і ароматним. Адже гарбуз містить в собі багато вітамінів і чудово впливає на травлення.
Інгредієнти:
гарбуз – 500 г;
молоко – 3 ст.;
пшоно – 200 г;
цукор – 150 г;
ізюм світлий – 70 г;
масло вершкове – 50 г;
сіль дрібна – щіпка;
вода – при необхідності.
Приготування
Отже, родзинки заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Тим часом готуємо інші інгредієнти: гарбуз промиваємо, чистимо і нарізаємо маленькими скибочками. Потім викладаємо в невелику каструлю, заливаємо холодним молоком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Після цього додаємо цукровий пісок за смаком і ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. Кладемо шматочок вершкового масла і за 15 хвилин до готовності гарбуза, всипаємо пшоно, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо. У самому кінці додаємо промитий родзинки, добре перемішуємо, підсолюємо гарбузову молочну кашу з пшоном за бажанням і кличемо всіх до столу.
Інгредієнти:
гарбуз – 300 г;
пшоняна крупа – 1 ст.;
вода фільтрована – 25 ст.;
сіль дрібна – за смаком;
масло вершкове – 30 г;
сметана нежирна – за смаком.
Приготування
Для приготування гарбузової каші з пшоном крупу ретельно промиваємо кілька разів. Потім, в невелику каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до закипання, подсаливая за смаком. Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо акуратно в гарячу воду. Варимо до м'якості, а потім обережно зливаємо рідину, що залишилася в миску. Ставимо гарбузовий відвар на вогонь, кип'ятимо і засипаємо підготовлену крупу. Як тільки каша звариться, зверху викладаємо шматочки гарбуза і відправляємо посуд в духовку, розігріту до 180 градусів. Засікаємо хвилин 15 і подаємо кашу з вершковим маслом і сметаною.
Інгредієнти:
пшоно – 1 ст.;
молоко – 3 ст.;
цукор – 15 ст.;
гарбуз – 350 г;
масло вершкове – 25 г;
сіль.
Приготування
Гарбуз промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо м'якоть маленькими кубиками або шаткуємо на крупній терочке. Пшоно промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб у крупі не залишилося гіркоти. Тепер викладаємо шматочки гарбуза на дно мультиварки, всипаємо пшоно, кидаємо цукор і солимо за смаком. Щоб каша вийшла смачніше й пахучіше, кладемо в каструлю невеликий шматочок масла і перемішуємо. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Молочна каша» і готуємо страву 1 годину. Звуковий сигнал повідомить вам про готовність страви. Гарячу гарбузову кашу викладаємо в глиняну чашку, додаємо масло, перемішуємо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
пшоно – 15 ст.;
гарбуз – 500 г;
вода фільтрована – 3 ст.;
пряні трави, мелена паприка – за смаком;
вершки або сметана для подачі;
сіль.
Приготування
Гарбуз промиваємо, витираємо рушником і очищаємо від жорсткої шкірки і насіння. Оброблену м'якоть натираємо на крупній тертці. Пшоно ретельно промиваємо, обдаємо окропом або злегка обсмажуємо на соняшниковій маслечко. Для цього висипаємо крупу в чашу мультиварки, закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Смаження» і засікаємо 5 хвилин. Після цього додаємо гарбуз, вливаємо воду і солимо страву за смаком. Вибираємо на дисплеї режим «Молочна каша» і готуємо протягом години. Ближче до кінця приготування, додаємо спеції, ароматні трави і подаємо гарбузову кашу зі сметаною або вершками.
Рецепт гарбузової каші з пшоном і молоком
Інгредієнти:
Приготування
Отже, родзинки заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Тим часом готуємо інші інгредієнти: гарбуз промиваємо, чистимо і нарізаємо маленькими скибочками. Потім викладаємо в невелику каструлю, заливаємо холодним молоком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Після цього додаємо цукровий пісок за смаком і ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. Кладемо шматочок вершкового масла і за 15 хвилин до готовності гарбуза, всипаємо пшоно, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо. У самому кінці додаємо промитий родзинки, добре перемішуємо, підсолюємо гарбузову молочну кашу з пшоном за бажанням і кличемо всіх до столу.
Рецепт гарбузової каші з пшоном
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування гарбузової каші з пшоном крупу ретельно промиваємо кілька разів. Потім, в невелику каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до закипання, подсаливая за смаком. Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо акуратно в гарячу воду. Варимо до м'якості, а потім обережно зливаємо рідину, що залишилася в миску. Ставимо гарбузовий відвар на вогонь, кип'ятимо і засипаємо підготовлену крупу. Як тільки каша звариться, зверху викладаємо шматочки гарбуза і відправляємо посуд в духовку, розігріту до 180 градусів. Засікаємо хвилин 15 і подаємо кашу з вершковим маслом і сметаною.
Рецепт гарбузової каші з пшоном в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо м'якоть маленькими кубиками або шаткуємо на крупній терочке. Пшоно промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб у крупі не залишилося гіркоти. Тепер викладаємо шматочки гарбуза на дно мультиварки, всипаємо пшоно, кидаємо цукор і солимо за смаком. Щоб каша вийшла смачніше й пахучіше, кладемо в каструлю невеликий шматочок масла і перемішуємо. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Молочна каша» і готуємо страву 1 годину. Звуковий сигнал повідомить вам про готовність страви. Гарячу гарбузову кашу викладаємо в глиняну чашку, додаємо масло, перемішуємо і подаємо до столу.
Гарбузова каша з пшоном
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз промиваємо, витираємо рушником і очищаємо від жорсткої шкірки і насіння. Оброблену м'якоть натираємо на крупній тертці. Пшоно ретельно промиваємо, обдаємо окропом або злегка обсмажуємо на соняшниковій маслечко. Для цього висипаємо крупу в чашу мультиварки, закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Смаження» і засікаємо 5 хвилин. Після цього додаємо гарбуз, вливаємо воду і солимо страву за смаком. Вибираємо на дисплеї режим «Молочна каша» і готуємо протягом години. Ближче до кінця приготування, додаємо спеції, ароматні трави і подаємо гарбузову кашу зі сметаною або вершками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбузова каша з пшоном в мультиварці
Приготування найпростішої гарбузової каші, може доставити господині неймовірну кількість клопоту. Однак з появою помічниці - мультиварки, про боргом
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Каша з гарбуза з рисом в мультиварці
Приготування такої примхливої каші, як гарбузова можна перетворити на задоволення, якщо використовувати мультиварку. Пропонуємо доповнити це корисне
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Як приготувати гарбузову кашу?
Про користь гарбуза знають всі і скільки варіантів її застосування теж не секрет - неймовірно багато. Пропонуємо приготувати саму корисну гарбузову
Гарбузова каша з рисом
Гарбузова каша з рисом - чудове і корисне блюдо, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні ми розповімо декілька цікавих варіантів