Якщо ви вирішили швиденько приготувати корисну і ситну кашу на сніданок або вечерю, то ми розповімо вам, як зварити гарбузову кашу з пшоном. Блюдо виходить дуже поживним і ароматним. Адже гарбуз містить в собі багато вітамінів і чудово впливає на травлення.
Рецепт гарбузової каші з пшоном і молоком
Інгредієнти: гарбуз – 500 г; молоко – 3 ст.; пшоно – 200 г; цукор – 150 г; ізюм світлий – 70 г; масло вершкове – 50 г; сіль дрібна – щіпка; вода – при необхідності. Приготування Отже, родзинки заздалегідь промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Тим часом готуємо інші інгредієнти: гарбуз промиваємо, чистимо і нарізаємо маленькими скибочками. Потім викладаємо в невелику каструлю, заливаємо холодним молоком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Після цього додаємо цукровий пісок за смаком і ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. Кладемо шматочок вершкового масла і за 15 хвилин до готовності гарбуза, всипаємо пшоно, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо. У самому кінці додаємо промитий родзинки, добре перемішуємо, підсолюємо гарбузову молочну кашу з пшоном за бажанням і кличемо всіх до столу.
Рецепт гарбузової каші з пшоном
Інгредієнти: гарбуз – 300 г; пшоняна крупа – 1 ст.; вода фільтрована – 25 ст.; сіль дрібна – за смаком; масло вершкове – 30 г; сметана нежирна – за смаком. Приготування Для приготування гарбузової каші з пшоном крупу ретельно промиваємо кілька разів. Потім, в невелику каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до закипання, подсаливая за смаком. Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо акуратно в гарячу воду. Варимо до м'якості, а потім обережно зливаємо рідину, що залишилася в миску. Ставимо гарбузовий відвар на вогонь, кип'ятимо і засипаємо підготовлену крупу. Як тільки каша звариться, зверху викладаємо шматочки гарбуза і відправляємо посуд в духовку, розігріту до 180 градусів. Засікаємо хвилин 15 і подаємо кашу з вершковим маслом і сметаною.
Рецепт гарбузової каші з пшоном в мультиварці
Інгредієнти: пшоно – 1 ст.; молоко – 3 ст.; цукор – 15 ст.; гарбуз – 350 г; масло вершкове – 25 г; сіль. Приготування Гарбуз промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо м'якоть маленькими кубиками або шаткуємо на крупній терочке. Пшоно промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб у крупі не залишилося гіркоти. Тепер викладаємо шматочки гарбуза на дно мультиварки, всипаємо пшоно, кидаємо цукор і солимо за смаком. Щоб каша вийшла смачніше й пахучіше, кладемо в каструлю невеликий шматочок масла і перемішуємо. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Молочна каша» і готуємо страву 1 годину. Звуковий сигнал повідомить вам про готовність страви. Гарячу гарбузову кашу викладаємо в глиняну чашку, додаємо масло, перемішуємо і подаємо до столу.
Гарбузова каша з пшоном
Інгредієнти: пшоно – 15 ст.; гарбуз – 500 г; вода фільтрована – 3 ст.; пряні трави, мелена паприка – за смаком; вершки або сметана для подачі; сіль. Приготування Гарбуз промиваємо, витираємо рушником і очищаємо від жорсткої шкірки і насіння. Оброблену м'якоть натираємо на крупній тертці. Пшоно ретельно промиваємо, обдаємо окропом або злегка обсмажуємо на соняшниковій маслечко. Для цього висипаємо крупу в чашу мультиварки, закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Смаження» і засікаємо 5 хвилин. Після цього додаємо гарбуз, вливаємо воду і солимо страву за смаком. Вибираємо на дисплеї режим «Молочна каша» і готуємо протягом години. Ближче до кінця приготування, додаємо спеції, ароматні трави і подаємо гарбузову кашу зі сметаною або вершками.