Як приготувати гарбузову кашу?

Для приготування каші ідеальним варіантом будуть мускатні сорти гарбуза. М'якоть такого овочу більш ніжна, солодка і ароматна. Пропорції крупи і гарбуза можна змінювати в залежності від своїх уподобань і бажання отримати більш овочеву або більше молочну кашу.
Гарбузову кашу можна приготувати як на плиті, так і скористатися духовкою або кухонної помічницею - мультиварка. Будь-який з варіантів дозволить приготувати смачне і корисне блюдо.
Як правильно приготувати гарбузову кашу в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз чистимо від твердої шкірки, шаткуємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки.
Пшоно промиваємо грунтовно, кілька разів міняючи воду, замочуємо на одну хвилину в окропі і зливаємо воду. Потім висипаємо крупу до гарбузі, вливаємо фільтровану воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і даємо страви для приготування сорок хвилин.
По готовності залишаємо гарбузову кашу в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин, і подаємо до столу, приправивши її в тарілці вершковим маслом.
Таку кашку можна приготувати не тільки з пшоном, але і з рисом, манною крупою або вівсянкою. При бажанні можна присмачити блюдо сухофруктами , попередньо промивши їх і додавши разом з іншими компонентами.
Як приготувати гарбузову кашу на молоці в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом підготуємо належним чином гарбуз. Очищаємо її від жорсткої шкірки і рубаємо невеликими кубиками. Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо ретельно спочатку в холодній воді, а потім замочуємо її в окропі на одну хвилину.
Кашу в духовці можна приготувати порційно в горщиках, а також в загальному казані або будь-якої глибокої посуді, придатної для цієї мети.
Викладаємо спочатку в ємність гарбуз, потім підготовлену пшоняну крупу, попередньо зливши з неї гарячу воду, а також додаємо сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Заливаємо вміст посуду молоком, прикриваємо кришкою і визначаємо в духову шафу. Температурний режим встановлюємо на рівні 165 градусів і готуємо гарбузову кашу сорок хвилин. В кінці приготування можна при бажанні відкрити кришку для зарум'янювання верху страви.
Як приготувати смачну гарбузову кашу для дитини?
Інгредієнти:

Приготування
Рис гарненько промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин. Потім воду зливаємо, ще раз крупу промиваємо, заливаємо склянкою окропу і визначаємо на середній вогонь. Гарбуз позбавляємо від твердої шкірки, протираємо через середню тертку і через п'ять хвилин закладаємо до рису.
Ще через сім хвилин приправляємо кашку сіллю і цукровим піском за смаком, вливаємо молоко і доводимо страву на малому вогні до повної готовності під кришкою.
При бажанні приправляємо кашку вершковим маслом і подаємо дитині на сніданок або полуденок. При необхідності можна розбити кашу за допомогою блендера до стану пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти

Каша з гарбузом в мультиварці - рецепти
Використання мультиварки полегшує і значно прискорює процес створення будь-якої страви, а щоб зварити кашу зовсім не потрібно турбуватися, адже

Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її

Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці?
Мультиварка - це чудовий кухонний прилад, який вже давно полегшив кулінарну життя багатьох господинь. І самим головним достоїнством цієї

Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на

Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову

Гарбузова каша з пшоном
Безсумнівно гарбуз дуже корисний, тому рецептів з її участю неймовірна кількість. Найпоширенішим варіантом використання цього овочу є приготування