Як приготувати гарбузову кашу?
Гарбуз володіє масою корисних речовин, вітамінів і елементів, які, безсумнівно, принесуть нашому організму величезну користь. У поєднанні з різного роду крупами і молоком при приготуванні каші її користь подвоюється, а смак стає насиченим і неповторним.
Для приготування каші ідеальним варіантом будуть мускатні сорти гарбуза. М'якоть такого овочу більш ніжна, солодка і ароматна. Пропорції крупи і гарбуза можна змінювати в залежності від своїх уподобань і бажання отримати більш овочеву або більше молочну кашу.
Гарбузову кашу можна приготувати як на плиті, так і скористатися духовкою або кухонної помічницею - мультиварка. Будь-який з варіантів дозволить приготувати смачне і корисне блюдо.
Інгредієнти:
крупа пшоняна – 210 г;
вода фільтрована – 250 мл;
молоко – 775 мл;
гарбуз – 320 г;
сіль – 5 р;
цукровий пісок – 45 г або по смаку;
масло вершкове – по смаку.
Приготування
Гарбуз чистимо від твердої шкірки, шаткуємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки.
Пшоно промиваємо грунтовно, кілька разів міняючи воду, замочуємо на одну хвилину в окропі і зливаємо воду. Потім висипаємо крупу до гарбузі, вливаємо фільтровану воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і даємо страви для приготування сорок хвилин.
По готовності залишаємо гарбузову кашу в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин, і подаємо до столу, приправивши її в тарілці вершковим маслом.
Таку кашку можна приготувати не тільки з пшоном, але і з рисом, манною крупою або вівсянкою. При бажанні можна присмачити блюдо сухофруктами , попередньо промивши їх і додавши разом з іншими компонентами.
Інгредієнти:
крупа пшоняна – 290 г;
молоко – 950 мл;
гарбуз – 320 г;
сіль – 5 р;
цукровий пісок – 50 г;
масло вершкове – 35 г або по смаку.
Приготування
Першим ділом підготуємо належним чином гарбуз. Очищаємо її від жорсткої шкірки і рубаємо невеликими кубиками. Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо ретельно спочатку в холодній воді, а потім замочуємо її в окропі на одну хвилину.
Кашу в духовці можна приготувати порційно в горщиках, а також в загальному казані або будь-якої глибокої посуді, придатної для цієї мети.
Викладаємо спочатку в ємність гарбуз, потім підготовлену пшоняну крупу, попередньо зливши з неї гарячу воду, а також додаємо сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Заливаємо вміст посуду молоком, прикриваємо кришкою і визначаємо в духову шафу. Температурний режим встановлюємо на рівні 165 градусів і готуємо гарбузову кашу сорок хвилин. В кінці приготування можна при бажанні відкрити кришку для зарум'янювання верху страви.
Інгредієнти:
крупа рисова – 50 г;
гарбуз – 120 г;
вода фільтрована – 250 мл;
молоко -125 мл;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – за смаком;
масло вершкове (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Рис гарненько промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин. Потім воду зливаємо, ще раз крупу промиваємо, заливаємо склянкою окропу і визначаємо на середній вогонь. Гарбуз позбавляємо від твердої шкірки, протираємо через середню тертку і через п'ять хвилин закладаємо до рису.
Ще через сім хвилин приправляємо кашку сіллю і цукровим піском за смаком, вливаємо молоко і доводимо страву на малому вогні до повної готовності під кришкою.
При бажанні приправляємо кашку вершковим маслом і подаємо дитині на сніданок або полуденок. При необхідності можна розбити кашу за допомогою блендера до стану пюре.
Для приготування каші ідеальним варіантом будуть мускатні сорти гарбуза. М'якоть такого овочу більш ніжна, солодка і ароматна. Пропорції крупи і гарбуза можна змінювати в залежності від своїх уподобань і бажання отримати більш овочеву або більше молочну кашу.
Гарбузову кашу можна приготувати як на плиті, так і скористатися духовкою або кухонної помічницею - мультиварка. Будь-який з варіантів дозволить приготувати смачне і корисне блюдо.
Як правильно приготувати гарбузову кашу в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз чистимо від твердої шкірки, шаткуємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки.
Пшоно промиваємо грунтовно, кілька разів міняючи воду, замочуємо на одну хвилину в окропі і зливаємо воду. Потім висипаємо крупу до гарбузі, вливаємо фільтровану воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і даємо страви для приготування сорок хвилин.
По готовності залишаємо гарбузову кашу в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин, і подаємо до столу, приправивши її в тарілці вершковим маслом.
Таку кашку можна приготувати не тільки з пшоном, але і з рисом, манною крупою або вівсянкою. При бажанні можна присмачити блюдо сухофруктами , попередньо промивши їх і додавши разом з іншими компонентами.
Як приготувати гарбузову кашу на молоці в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом підготуємо належним чином гарбуз. Очищаємо її від жорсткої шкірки і рубаємо невеликими кубиками. Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо ретельно спочатку в холодній воді, а потім замочуємо її в окропі на одну хвилину.
Кашу в духовці можна приготувати порційно в горщиках, а також в загальному казані або будь-якої глибокої посуді, придатної для цієї мети.
Викладаємо спочатку в ємність гарбуз, потім підготовлену пшоняну крупу, попередньо зливши з неї гарячу воду, а також додаємо сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Заливаємо вміст посуду молоком, прикриваємо кришкою і визначаємо в духову шафу. Температурний режим встановлюємо на рівні 165 градусів і готуємо гарбузову кашу сорок хвилин. В кінці приготування можна при бажанні відкрити кришку для зарум'янювання верху страви.
Як приготувати смачну гарбузову кашу для дитини?
Інгредієнти:
Приготування
Рис гарненько промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин. Потім воду зливаємо, ще раз крупу промиваємо, заливаємо склянкою окропу і визначаємо на середній вогонь. Гарбуз позбавляємо від твердої шкірки, протираємо через середню тертку і через п'ять хвилин закладаємо до рису.
Ще через сім хвилин приправляємо кашку сіллю і цукровим піском за смаком, вливаємо молоко і доводимо страву на малому вогні до повної готовності під кришкою.
При бажанні приправляємо кашку вершковим маслом і подаємо дитині на сніданок або полуденок. При необхідності можна розбити кашу за допомогою блендера до стану пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з гарбузом в мультиварці - рецепти
Використання мультиварки полегшує і значно прискорює процес створення будь-якої страви, а щоб зварити кашу зовсім не потрібно турбуватися, адже
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці?
Мультиварка - це чудовий кухонний прилад, який вже давно полегшив кулінарну життя багатьох господинь. І самим головним достоїнством цієї
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Гарбузова каша з пшоном
Безсумнівно гарбуз дуже корисний, тому рецептів з її участю неймовірна кількість. Найпоширенішим варіантом використання цього овочу є приготування