Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каша з гарбуза з рисом в мультиварці

Каша з гарбуза з рисом в мультиварці

2-11-2015, 20:26
1 166
Каша з гарбуза з рисом в мультиварці
Каша з гарбуза з рисом – дуже неймовірно смачне і корисне блюдо, яке стане відмінним джерелом енергії і вітамінів не тільки для дорослого, але і для дитячого організму. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити її за допомогою мультиварки і спростити процес готування.

Каша з гарбуза з рисом в мультиварці


Інгредієнти:

  • очищена гарбуз – 350 г;

  • круглий рис – 15 склянки;

  • молоко – 3 ст.;

  • вода фільтрована – 2 ст.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • ванілін;

  • масло вершкове – 50 р.


  • Приготування
    Пропонуємо вам перевірений спосіб, як зварити кашу з гарбуза з рисом. Отже, гарбуз нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо у посуд мультиварки, вливаємо трохи води і тушкуємо до м'якості, виставивши режим «Гасіння». Кришку приладу при цьому закриваємо.
    Тим часом готуємо рис – гарненько промиваємо його і висипаємо на рушник. Як тільки гарбуз стане м'якою, перетворюємо її блендером в пюре, зливши зайву рідину. Потім викладаємо овочеву масу з рисом в чашу, додаємо за смаком цукор і заливаємо молоком і фільтрованою водою. За бажанням для найбільшого аромату, приправляємо кашу ваніліном і закриваємо прилад кришкою. Після цього вибираємо на дисплеї програму «Каша» і виставляємо на 1 годину. Почувши сигнал готовності, переставляємо мультиварку в режим «Підігрів» і засікаємо ще півгодини. По закінченні заданого часу, ароматна і надзвичайно смачна каша з гарбуза з рисом готова! Подаємо її з фруктами і варенням, заправивши шматочком вершкового масла.

    Молочна каша з гарбузом, рисом і родзинками


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 450 г;

  • рис – 1 ст.;

  • молоко – 650 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • вода – 15 склянки;

  • родзинки – жменя.


  • Приготування
    Для приготування каші з рисом гарбуз промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо все-зернята, волокна і подрібнюємо м'якоть кубиками. Після цього викладаємо овоч в чашу мультиварки, заливаємо фільтрованої холодною водою і включаємо режим «Випічка» на 30 хвилин. Потім відкриваємо кришку приладу і всипаємо склянку рису. Родзинки промиваємо і кидаємо в каструлю разом з цукровим піском. Далі вливаємо молоко, все добре перемішуємо і включаємо програму «Молочна каша» приблизно на 35 хвилин. Після звукового сигналу, переводимо прилад в програму «Підігрів» і залишаємо ще на 15 хвилин. Тепер розкладаємо кашу в тарілку і подаємо на стіл, заправивши вершковим маслом і прикрасивши за бажанням свіжими ягодами.

    Каша з гарбуза на воді з рисом і яблуками


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 600 г;

  • рис круглий – 05 ст.;

  • яблука – 2 шт.;

  • родзинки – 05 склянки;

  • вода фільтрована – 3 ст.;

  • масло вершкове – 30 р.


  • Приготування
    Гарбуз промиваємо, обробляємо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в чашу. З яблук зрізаємо шкірку, шаткуємо тонкими скибочками і відправляємо туди ж. Рис і родзинки промиваємо, висипаємо в каструлю і заливаємо вміст фільтрованою водою. Кидаємо за смаком цукор, ретельно все перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо на дисплеї програму «Плов». Після звукового сигналу додаємо в кашу шматочок вершкового масла, перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

    Каша з гарбуза з рисом і пшоном в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшоно – 200 г;

  • рис – 200 г;

  • гарбуз – 1 кг;

  • молоко – 3 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • сіль – щіпка;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Каша з гарбуза з рисом в мультиварці

    Готуємо спочатку крупу: рис і пшоно окремо перебираємо від сміття, промиваємо і заливаємо на 15 хвилин теплою водою. Гарбуз обробляємо і нарізаємо кубиками. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо гарбуз і вливаємо склянку молока. Вибираємо програму «Суп» і варимо 15 хвилин. Після цього викладаємо овоч в тарілку і розминаємо блендером. У чашу наливаємо ще стакан молока, висипаємо крупи, виставляємо програму «Каша» і варимо 20 хвилин. Потім додаємо гарбузову масу, вводимо залишився молоко, додаємо цукор, ванілін і кладемо масло. Залишаємо прилад на тому ж режимі і засікаємо 15 хвилин. При подачі прикрашаємо блюдо фруктами і горіхами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
    Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
    Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
    Рисова каша з гарбузом в мультиварці
    Рисова каша з гарбузом в мультиварці
    Рисова каша - це абсолютно просте блюдо, можна сказати нудне. Зрозуміло, чому багато дітки відмовляються її є в класичному варіанті. Пропонуємо
    Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
    Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
    Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
    Як приготувати гарбузову кашу?
    Як приготувати гарбузову кашу?
    Про користь гарбуза знають всі і скільки варіантів її застосування теж не секрет - неймовірно багато. Пропонуємо приготувати саму корисну гарбузову
    Гарбузова каша з пшоном
    Гарбузова каша з пшоном
    Безсумнівно гарбуз дуже корисний, тому рецептів з її участю неймовірна кількість. Найпоширенішим варіантом використання цього овочу є приготування
    Гарбузова каша з рисом
    Гарбузова каша з рисом
    Гарбузова каша з рисом - чудове і корисне блюдо, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні ми розповімо декілька цікавих варіантів