Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо по-французьки з картоплею в духовці

М'ясо по-французьки з картоплею в духовці

21-11-2015, 17:19
841
М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
М'ясо по-французьки з картоплею, запечене в духовці буде чудовим варіантом для святкового вечері або просто урізноманітнює нудне буденне меню. Насичений смак і неповторний аромат страви не залишить вас і ваших гостей і домочадців байдужими.

Рецепт м'яса по-французьки з картоплею і помідорами


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 600 г;

  • помідори – 375 г;

  • твердий сир – 200 г;

  • бульби картоплі – 600 г;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • майонез – 200 г або по смаку;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • рослинна або оливкова олія – за смаком;

  • суміш сухих італійських трав – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • свіжа зелень на вибір – за смаком.


  • Приготування
    Свинячу м'якоть промиваємо холодною проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника або серветок, нарізаємо невеликими скибочками, прикриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком. Приправляємо потім м'ясні скибочки сіллю, чорним меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав, присмачую трохи оливковою або соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і залишаємо на деякий час для маринування.
    Тим часом чистимо і шаткуємо тонкими кружальцями картопляні бульби і половину з них розподіляємо на дні промасленим форми. Майонез змішати з подрібненим часником, нарубаної свіжої зеленню, сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав і промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар. Зверху розкладаємо кільця попередньо очищеного і порізаного цибулі (половину вказаної кількості). Тепер викладаємо м'ясо і знову шар пряного майонезу. Покриваємо залишилися картоплею і знову майонез. Далі викладаємо половину цибулі і покриваємо кружальцями свіжих томатів, які в свою чергу промазуємо майонезом.
    Розміщуємо блюдо в прогрітій до 195 градусів духовці на сорок п'ять хвилин. Після закінчення часу покриваємо поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і витримуємо в духовці ще п'ятнадцять хвилин.

    Як зробити м'ясо по-французьки з картоплею і грибами на сковорідці?


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини (ошийок або корейка) – 850 г;

  • печериці – 650 г;

  • твердий пікантний сир – 350 г;

  • бульби картоплі – 1200 м;

  • ріпчаста цибуля – 250-300 г;

  • майонез – 200 г або по смаку;

  • приправа для картоплі – за смаком;

  • червоне сухе вино – 45 мл;

  • рослинна рафінована олія – за смаком;

  • суміш сухих італійських трав – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену свинячу м'якоть, ошийок або корейку розрізаємо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр, обрізаємо жир, а м'ясо прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком. Потім присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю сухих італійських трав, поливаємо червоним сухим вином і залишаємо на деякий час для просочування.
    Тим часом гарненько промиваємо і шаткуємо пластинами печериці і півкільцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Закладаємо гриби з цибулею в прогріту з невеликою кількістю рослинної олії сковороду або сотейник і припускаємо на середньому вогні до м'якості цибулі.
    Картопляні бульби моєму, позбавляє від шкірки, нарізаємо кружальцями, присмачую меленим чорним перцем, сіллю,
    М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
    спеціями, рослинною олією і перемішуємо.
    На промаслений лист викладаємо обрізання жиру, зверху розподіляємо картопляні гуртки, потім м'ясо і завершуємо шаром грибів з цибулею. Покриваємо блюдо шаром майонезу, притрушиваем натертим твердим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин або до м'якості картоплі, яку можна перевірити, проколу зубочисткою.
    Готового м'яса по-французьки з картоплею і грибами даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати м'ясо по-французьки в духовці?
    Як готувати м'ясо по-французьки в духовці?
    Зробити святкове застілля особливим досить просто, скориставшись запропонованими далі рецептами. Пропонуємо вразити ваших гостей чудовим м'ясом
    М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
    М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
    У цій статті представлені два цікавих рецепти, які допоможуть вам успішно урізноманітнити своє меню чудовим ситним стравою. М'ясо по-французьки з
    Картопляна запіканка з куркою
    Картопляна запіканка з куркою
    Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Свинина по-французьки
    Свинина по-французьки
    М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
    М'ясо по-французьки з свинини
    М'ясо по-французьки з свинини
    Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте