М'ясо по-французьки з картоплею в духовці
М'ясо по-французьки з картоплею, запечене в духовці буде чудовим варіантом для святкового вечері або просто урізноманітнює нудне буденне меню. Насичений смак і неповторний аромат страви не залишить вас і ваших гостей і домочадців байдужими.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 600 г;
помідори – 375 г;
твердий сир – 200 г;
бульби картоплі – 600 г;
ріпчаста цибуля – 175 г;
майонез – 200 г або по смаку;
часник – 2-3 зубчики;
рослинна або оливкова олія – за смаком;
суміш сухих італійських трав – за смаком;
сіль – за смаком;
перець мелений чорний – за смаком;
свіжа зелень на вибір – за смаком.
Приготування
Свинячу м'якоть промиваємо холодною проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника або серветок, нарізаємо невеликими скибочками, прикриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком. Приправляємо потім м'ясні скибочки сіллю, чорним меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав, присмачую трохи оливковою або соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і залишаємо на деякий час для маринування.
Тим часом чистимо і шаткуємо тонкими кружальцями картопляні бульби і половину з них розподіляємо на дні промасленим форми. Майонез змішати з подрібненим часником, нарубаної свіжої зеленню, сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав і промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар. Зверху розкладаємо кільця попередньо очищеного і порізаного цибулі (половину вказаної кількості). Тепер викладаємо м'ясо і знову шар пряного майонезу. Покриваємо залишилися картоплею і знову майонез. Далі викладаємо половину цибулі і покриваємо кружальцями свіжих томатів, які в свою чергу промазуємо майонезом.
Розміщуємо блюдо в прогрітій до 195 градусів духовці на сорок п'ять хвилин. Після закінчення часу покриваємо поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і витримуємо в духовці ще п'ятнадцять хвилин.
Інгредієнти:
м'якоть свинини (ошийок або корейка) – 850 г;
печериці – 650 г;
твердий пікантний сир – 350 г;
бульби картоплі – 1200 м;
ріпчаста цибуля – 250-300 г;
майонез – 200 г або по смаку;
приправа для картоплі – за смаком;
червоне сухе вино – 45 мл;
рослинна рафінована олія – за смаком;
суміш сухих італійських трав – за смаком;
сіль – за смаком;
перець мелений чорний – за смаком;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
Вимиту і обсушену свинячу м'якоть, ошийок або корейку розрізаємо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр, обрізаємо жир, а м'ясо прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком. Потім присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю сухих італійських трав, поливаємо червоним сухим вином і залишаємо на деякий час для просочування.
Тим часом гарненько промиваємо і шаткуємо пластинами печериці і півкільцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Закладаємо гриби з цибулею в прогріту з невеликою кількістю рослинної олії сковороду або сотейник і припускаємо на середньому вогні до м'якості цибулі.
Картопляні бульби моєму, позбавляє від шкірки, нарізаємо кружальцями, присмачую меленим чорним перцем, сіллю, спеціями, рослинною олією і перемішуємо.
На промаслений лист викладаємо обрізання жиру, зверху розподіляємо картопляні гуртки, потім м'ясо і завершуємо шаром грибів з цибулею. Покриваємо блюдо шаром майонезу, притрушиваем натертим твердим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин або до м'якості картоплі, яку можна перевірити, проколу зубочисткою.
Готового м'яса по-французьки з картоплею і грибами даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Рецепт м'яса по-французьки з картоплею і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу м'якоть промиваємо холодною проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника або серветок, нарізаємо невеликими скибочками, прикриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком. Приправляємо потім м'ясні скибочки сіллю, чорним меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав, присмачую трохи оливковою або соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і залишаємо на деякий час для маринування.
Тим часом чистимо і шаткуємо тонкими кружальцями картопляні бульби і половину з них розподіляємо на дні промасленим форми. Майонез змішати з подрібненим часником, нарубаної свіжої зеленню, сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав і промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар. Зверху розкладаємо кільця попередньо очищеного і порізаного цибулі (половину вказаної кількості). Тепер викладаємо м'ясо і знову шар пряного майонезу. Покриваємо залишилися картоплею і знову майонез. Далі викладаємо половину цибулі і покриваємо кружальцями свіжих томатів, які в свою чергу промазуємо майонезом.
Розміщуємо блюдо в прогрітій до 195 градусів духовці на сорок п'ять хвилин. Після закінчення часу покриваємо поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і витримуємо в духовці ще п'ятнадцять хвилин.
Як зробити м'ясо по-французьки з картоплею і грибами на сковорідці?
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену свинячу м'якоть, ошийок або корейку розрізаємо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр, обрізаємо жир, а м'ясо прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком. Потім присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю сухих італійських трав, поливаємо червоним сухим вином і залишаємо на деякий час для просочування.
Тим часом гарненько промиваємо і шаткуємо пластинами печериці і півкільцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Закладаємо гриби з цибулею в прогріту з невеликою кількістю рослинної олії сковороду або сотейник і припускаємо на середньому вогні до м'якості цибулі.
Картопляні бульби моєму, позбавляє від шкірки, нарізаємо кружальцями, присмачую меленим чорним перцем, сіллю, спеціями, рослинною олією і перемішуємо.
На промаслений лист викладаємо обрізання жиру, зверху розподіляємо картопляні гуртки, потім м'ясо і завершуємо шаром грибів з цибулею. Покриваємо блюдо шаром майонезу, притрушиваем натертим твердим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин або до м'якості картоплі, яку можна перевірити, проколу зубочисткою.
Готового м'яса по-французьки з картоплею і грибами даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати м'ясо по-французьки в духовці?
Зробити святкове застілля особливим досить просто, скориставшись запропонованими далі рецептами. Пропонуємо вразити ваших гостей чудовим м'ясом
М'ясо по-французьки з картоплею і помідорами
У цій статті представлені два цікавих рецепти, які допоможуть вам успішно урізноманітнити своє меню чудовим ситним стравою. М'ясо по-французьки з
Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Свинина по-французьки
М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте