М'ясо по-французьки з картоплею, запечене в духовці буде чудовим варіантом для святкового вечері або просто урізноманітнює нудне буденне меню. Насичений смак і неповторний аромат страви не залишить вас і ваших гостей і домочадців байдужими.
Рецепт м'яса по-французьки з картоплею і помідорами
Інгредієнти: м'якоть свинини – 600 г; помідори – 375 г; твердий сир – 200 г; бульби картоплі – 600 г; ріпчаста цибуля – 175 г; майонез – 200 г або по смаку; часник – 2-3 зубчики; рослинна або оливкова олія – за смаком; суміш сухих італійських трав – за смаком; сіль – за смаком; перець мелений чорний – за смаком; свіжа зелень на вибір – за смаком. Приготування Свинячу м'якоть промиваємо холодною проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника або серветок, нарізаємо невеликими скибочками, прикриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком. Приправляємо потім м'ясні скибочки сіллю, чорним меленим перцем, сумішшю сухих італійських трав, присмачую трохи оливковою або соняшниковою рафінованою олією, перемішуємо і залишаємо на деякий час для маринування.
Тим часом чистимо і шаткуємо тонкими кружальцями картопляні бульби і половину з них розподіляємо на дні промасленим форми. Майонез змішати з подрібненим часником, нарубаної свіжої зеленню, сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав і промазуємо отриманою сумішшю картопляний шар. Зверху розкладаємо кільця попередньо очищеного і порізаного цибулі (половину вказаної кількості). Тепер викладаємо м'ясо і знову шар пряного майонезу. Покриваємо залишилися картоплею і знову майонез. Далі викладаємо половину цибулі і покриваємо кружальцями свіжих томатів, які в свою чергу промазуємо майонезом.
Розміщуємо блюдо в прогрітій до 195 градусів духовці на сорок п'ять хвилин. Після закінчення часу покриваємо поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і витримуємо в духовці ще п'ятнадцять хвилин.
Як зробити м'ясо по-французьки з картоплею і грибами на сковорідці?
Інгредієнти: м'якоть свинини (ошийок або корейка) – 850 г; печериці – 650 г; твердий пікантний сир – 350 г; бульби картоплі – 1200 м; ріпчаста цибуля – 250-300 г; майонез – 200 г або по смаку; приправа для картоплі – за смаком; червоне сухе вино – 45 мл; рослинна рафінована олія – за смаком; суміш сухих італійських трав – за смаком; сіль – за смаком; перець мелений чорний – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування Вимиту і обсушену свинячу м'якоть, ошийок або корейку розрізаємо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр, обрізаємо жир, а м'ясо прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком. Потім присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю сухих італійських трав, поливаємо червоним сухим вином і залишаємо на деякий час для просочування.
Тим часом гарненько промиваємо і шаткуємо пластинами печериці і півкільцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Закладаємо гриби з цибулею в прогріту з невеликою кількістю рослинної олії сковороду або сотейник і припускаємо на середньому вогні до м'якості цибулі.
Картопляні бульби моєму, позбавляє від шкірки, нарізаємо кружальцями, присмачую меленим чорним перцем, сіллю,
спеціями, рослинною олією і перемішуємо.
На промаслений лист викладаємо обрізання жиру, зверху розподіляємо картопляні гуртки, потім м'ясо і завершуємо шаром грибів з цибулею. Покриваємо блюдо шаром майонезу, притрушиваем натертим твердим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 190 градусів духовці приблизно на сорок хвилин або до м'якості картоплі, яку можна перевірити, проколу зубочисткою.
Готового м'яса по-французьки з картоплею і грибами даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.