Борщ з м'ясом - класичний рецепт
Ми звикли до того, що головна відмінність і борщів зелених від борщу криється лише в тому, що перший нерідко подають в холодному вигляді. Насправді ж між двома найпопулярнішими буряковими супами існує ще одна різниця: в борщ не кладуть капусту, а сам суп зазвичай більше багатий бульйоном, ніж м'ясом і овочами. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як зварити борщ з м'ясом за автентичними рецептами.
Почнемо з рецепту і борщів зелених який стане актуальним в нинішньому сезоні: наваристий м'ясний бульйон у компанії свіжих овочів готується бесхлопотно і здатний досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
пісна яловичина - 360 г;
буряк - 370 г;
морква - 130 г;
корінь пастернаку - 45 г;
часникові зубки - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 85 м;
гострий перець - за смаком;
лимонний сік - 15 мл;
рослинна олія - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приступити до варінні самого і борщів зелених, яловичину наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в простої суміші з дрібку солі, гострого перцю, лимонного соку і рослинного масла. Пари годин буде достатньо для того, щоб надати яловичині легку гостроту і зробити смак і борщів зелених різноманітніше.
Наріжте цибулю півкільцями. Моркву і буряк наріжте на брусочки або натріть. Аналогічним чином поступите і з пастернаком. Спасеруйте підготовлені овочі разом в тій посуді, в якій ви збираєтеся варити суп. На окремій сковороді підрум'яньте яловичину і додайте її до овочів. Приправте все і доповніть пюрированным часником. Влийте 800 мл води і варіть суп близько півгодини після закипання.
Якщо ви маєте намір адаптувати рецепт приготування і борщів зелених з м'ясом для дитини, то просто не обсмажуйте м'ясо, а потушкуйте його з овочами в невеликій кількості води перед тим, як додавати рідину, що залишилася.
Наступний рецепт неодмінно оцінять шанувальники борщів і класичних технологій варіння супів. Для нього ми спочатку приготуємо бульйон, а вже потім будемо додавати овочі.
Інгредієнти:
буряк - 440 г;
морква - 130 г;
ріпчаста цибуля - 120 г;
жменя зелені петрушки;
листя лавра - 2 шт.;
картопля - 330 г;
яловичина - 480 м;
оцет - 45 мл
Приготування
Залийте промите м'ясо 25 літрами води, покладіть до нього листя лавра і варіть не менше півтора годин, час від часу позбавляючись від шуму на поверхні. Вийміть яловичину наріжте Подрібніть овочі і спасеруйте разом цибулю з морквою і картоплею. Коли зажарка дійде до напівготовності, збризніть овочі оцтом і додайте в бульйон. Поверніть в бульйон м'ясо і варіть суп до розм'якшення овочів.
Якщо ви вирішите втілити в життя рецепт класичного і борщів зелених з м'ясом в мультиварці, то спершу необхідно спасерувати всі інгредієнти супу разом, а вже потім заливати їх водою до мітки і включати «Суп» на автоматично встановлений час.
Інгредієнти:
буряк - 390 г;
вода - 2 л;
сік одного лимона;
цукровий пісок - 5 г;
редис - 110 г;
огірок - 145 г;
пір'я зеленої цибулі - 6-8 шт.;
жменя зелені кропу;
яловичина - 430 г;
яйця - 4-6 шт.
Приготування
Відваріть яловичину і залиште бульйон. Використовуйте бульйон для варіння буряків. Коли буряк буде готова, вийміть її з каструлі і подрібніть. Як тільки бульйон охолоне, додайте в нього буряк, нарізаний редис і огірок. Покладіть шматочки яловичини і приправте все лимонним соком, сіллю і цукровим піском. Подавайте холодний суп з вареними яйцями, великою кількістю подрібненої зелені і порцією сметани.
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Почнемо з рецепту і борщів зелених який стане актуальним в нинішньому сезоні: наваристий м'ясний бульйон у компанії свіжих овочів готується бесхлопотно і здатний досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приступити до варінні самого і борщів зелених, яловичину наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в простої суміші з дрібку солі, гострого перцю, лимонного соку і рослинного масла. Пари годин буде достатньо для того, щоб надати яловичині легку гостроту і зробити смак і борщів зелених різноманітніше.
Наріжте цибулю півкільцями. Моркву і буряк наріжте на брусочки або натріть. Аналогічним чином поступите і з пастернаком. Спасеруйте підготовлені овочі разом в тій посуді, в якій ви збираєтеся варити суп. На окремій сковороді підрум'яньте яловичину і додайте її до овочів. Приправте все і доповніть пюрированным часником. Влийте 800 мл води і варіть суп близько півгодини після закипання.
Якщо ви маєте намір адаптувати рецепт приготування і борщів зелених з м'ясом для дитини, то просто не обсмажуйте м'ясо, а потушкуйте його з овочами в невеликій кількості води перед тим, як додавати рідину, що залишилася.
Класичний рецепт і борщів зелених з м'ясом
Наступний рецепт неодмінно оцінять шанувальники борщів і класичних технологій варіння супів. Для нього ми спочатку приготуємо бульйон, а вже потім будемо додавати овочі.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте промите м'ясо 25 літрами води, покладіть до нього листя лавра і варіть не менше півтора годин, час від часу позбавляючись від шуму на поверхні. Вийміть яловичину наріжте Подрібніть овочі і спасеруйте разом цибулю з морквою і картоплею. Коли зажарка дійде до напівготовності, збризніть овочі оцтом і додайте в бульйон. Поверніть в бульйон м'ясо і варіть суп до розм'якшення овочів.
Якщо ви вирішите втілити в життя рецепт класичного і борщів зелених з м'ясом в мультиварці, то спершу необхідно спасерувати всі інгредієнти супу разом, а вже потім заливати їх водою до мітки і включати «Суп» на автоматично встановлений час.
Класичний холодний борщ з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть яловичину і залиште бульйон. Використовуйте бульйон для варіння буряків. Коли буряк буде готова, вийміть її з каструлі і подрібніть. Як тільки бульйон охолоне, додайте в нього буряк, нарізаний редис і огірок. Покладіть шматочки яловичини і приправте все лимонним соком, сіллю і цукровим піском. Подавайте холодний суп з вареними яйцями, великою кількістю подрібненої зелені і порцією сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - класичний рецепт
Борщ відрізняється від інших супів універсальністю, адже його можна приготувати гарячим або холодним, і кожен з цих рецептів вважається класичним.
Як приготувати суп борщ?
Борщ - досить універсальний суп, адже його можна подати гарячим або в спеку холодним. Пропонуємо розглянути обидва варіанти класичних. Розповімо, як
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Рецепт холодного і борщів зелених
Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та