Ми звикли до того, що головна відмінність і борщів зелених від борщу криється лише в тому, що перший нерідко подають в холодному вигляді. Насправді ж між двома найпопулярнішими буряковими супами існує ще одна різниця: в борщ не кладуть капусту, а сам суп зазвичай більше багатий бульйоном, ніж м'ясом і овочами. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як зварити борщ з м'ясом за автентичними рецептами.
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Почнемо з рецепту і борщів зелених який стане актуальним в нинішньому сезоні: наваристий м'ясний бульйон у компанії свіжих овочів готується бесхлопотно і здатний досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти: пісна яловичина - 360 г; буряк - 370 г; морква - 130 г; корінь пастернаку - 45 г; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 85 м; гострий перець - за смаком; лимонний сік - 15 мл; рослинна олія - 15 мл Приготування Перед тим, як приступити до варінні самого і борщів зелених, яловичину наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в простої суміші з дрібку солі, гострого перцю, лимонного соку і рослинного масла. Пари годин буде достатньо для того, щоб надати яловичині легку гостроту і зробити смак і борщів зелених різноманітніше.
Наріжте цибулю півкільцями. Моркву і буряк наріжте на брусочки або натріть. Аналогічним чином поступите і з пастернаком. Спасеруйте підготовлені овочі разом в тій посуді, в якій ви збираєтеся варити суп. На окремій сковороді підрум'яньте яловичину і додайте її до овочів. Приправте все і доповніть пюрированным часником. Влийте 800 мл води і варіть суп близько півгодини після закипання.
Якщо ви маєте намір адаптувати рецепт приготування і борщів зелених з м'ясом для дитини, то просто не обсмажуйте м'ясо, а потушкуйте його з овочами в невеликій кількості води перед тим, як додавати рідину, що залишилася.
Класичний рецепт і борщів зелених з м'ясом
Наступний рецепт неодмінно оцінять шанувальники борщів і класичних технологій варіння супів. Для нього ми спочатку приготуємо бульйон, а вже потім будемо додавати овочі.
Інгредієнти: буряк - 440 г; морква - 130 г; ріпчаста цибуля - 120 г; жменя зелені петрушки; листя лавра - 2 шт.; картопля - 330 г; яловичина - 480 м; оцет - 45 мл Приготування Залийте промите м'ясо 25 літрами води, покладіть до нього листя лавра і варіть не менше півтора годин, час від часу позбавляючись від шуму на поверхні. Вийміть яловичину наріжте Подрібніть овочі і спасеруйте разом цибулю з морквою і картоплею. Коли зажарка дійде до напівготовності, збризніть овочі оцтом і додайте в бульйон. Поверніть в бульйон м'ясо і варіть суп до розм'якшення овочів.
Якщо ви вирішите втілити в життя рецепт класичного і борщів зелених з м'ясом в мультиварці, то спершу необхідно спасерувати всі інгредієнти супу разом, а вже потім заливати їх водою до мітки і включати «Суп» на автоматично встановлений час.
Класичний холодний борщ з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: буряк - 390 г; вода - 2 л; сік одного лимона; цукровий пісок - 5 г; редис - 110 г; огірок - 145 г; пір'я зеленої цибулі - 6-8 шт.; жменя зелені кропу; яловичина - 430 г; яйця - 4-6 шт. Приготування Відваріть яловичину і залиште бульйон. Використовуйте бульйон для варіння буряків. Коли буряк буде готова, вийміть її з каструлі і подрібніть. Як тільки бульйон охолоне, додайте в нього буряк, нарізаний редис і огірок. Покладіть шматочки яловичини і приправте все лимонним соком, сіллю і цукровим піском. Подавайте холодний суп з вареними яйцями, великою кількістю подрібненої зелені і порцією сметани.