Аджика з аличі – приготування на зиму

Аджика з аличі на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Аличу спочатку гарненько промиваємо. Пересипаємо її в каструлю, вливаємо воду і ставимо на плиту. Відварюємо до м'якості. Потім частинами перетираємо аличу через друшляк. Перетираємо, поки в друшляку залишаться тільки шкірки і кісточки. Всю зелень промиваємо та нарізаємо. Якщо не вдалося знайти блошиний м'яту, замість неї можна взяти чебрець. Тепер всю зелень разом з коріандром перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо у блендері. Точно так само чинимо з очищеними зубчиками часнику і стручковим гірким перцем. Отримане з аличі пюре ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо сіль, кашку із зелені, часнику і перцю. Потім доливаємо потроху воду, поки аджика не стане тієї консистенції, яка вам подобається. Після закипання проварюємо аджику з аличі з зеленню на зиму не менше 1 години. Періодично її треба перемішувати, щоб вона не пригоріла. Після цього пробуємо на смак. Якщо алича була кислувата, кладемо цукор. Можна обійтися і зовсім без нього, якщо фрукти мали кисло-солодкий смак. Якщо додавали цукор, то нехай аджика прокипить ще хвилин 5-7. Киплячій розливаємо його по стерилізованим банкам, закатуємо, перевертаємо денцем вгору і залишаємо остигати. Зберігати такі заготовки потрібно у прохолодному місці.
Аджика з аличі і помідор - приготування на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Аличу моєму, видаляємо плодоніжки і кісточки. Помідори миємо, нарізаємо довільно і подрібнюємо блендером. Перець солодкий, чилі і пепероні також миємо, нарізаємо і подрібнюємо в блендері. Аличу подрібнюємо точно так само. Часник чистимо і подрібнюємо – його можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Всі інгредієнти змішуємо, ставимо на вогонь і проварюємо близько 1 години з моменту закипання. Додаємо сіль, спеції. А тепер пробуємо на смак – якщо аджика кисла, всипаємо цукор. Важливий момент – при варінні не потрібно накривати каструлю кришкою, адже нам потрібно, щоб аджика з аличі та помідорів на зиму уварилась і загусла. Розливаємо його по стерильним банкам і закатуємо.
Аджика з жовтої аличі – приготування на зиму
Інгредієнти:
Приготування

Аличу моєму, видаляємо кісточки. Пропускаємо її через м'ясорубку. А якщо кісточки видаляються важко, то можна піти іншим шляхом – обдаємо фрукти окропом або злегка проварюємо, а потім вже перетираємо через друшляк. Перець, часник і зелень перекручуємо на м'ясорубці і додаємо до аличі. Вливаємо томатний соус, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Даємо масі настоятися хвилин 20 після чого вона вже повністю готова до вживання. А щоб аджику з жовтої аличі заготовити на зиму про запас, можна розкласти аджику з аличі по стерилізованим баночках, закрити капроновими кришками і поставити на зберігання в прохолодне місце. Якщо у погребі недостатньо холодно, то краще зберігати її в холодильнику. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Аджика з аличі
Смачні соуси часто просто необхідні, щоб урізноманітнити меню, прикрасити або відтінити смак страви. Вельми популярний соус - аджика, родом з

Соус з аличі на зиму
З яскравою і кисленькой аличі можна готувати не тільки варення або компоти. Цей фрукт дуже гармонійно поєднується з більшістю овочів і спецій. Далі

Як приготувати ткемалі з аличі?
Ідеальне доповнення для будь-яких м'ясних страв - ткемалі з аличі. Цей незвичайний грузинський соус має приємний кисло-солодкий, трохи гострий і

Варення з аличі з кісточками
У цій статті розповімо, як швидко і без труднощів позбутися від великого врожаю аличі. Будемо заготовляти варення з кісточками. Кисленькі плоди

Компот з аличі на зиму без стерилізації
Заготовки у вигляді компоту - це ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів. Напій з аличі неймовірно смачний і корисний, особливо якщо не

Ткемалі з аличі - рецепт
Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.