Гостра аджика з помідорів на зиму

Гостра грузинська аджика з помідорами – рецепт
Рецепт цієї гострої аджики з помідорів на зиму відрізняється своєю стриманістю: в її основі всього шість інгредієнтів, але це анітрохи не говорить про скупість смаку, навпаки, серед такого мінімуму складових, кожна з них здатна виділитися на тлі інших.
Інгредієнти:
Приготування
У жаровні або товстостінній сковороді розігрійте трохи рослинного масла і використовуйте його для обжарювання півкілець цибулі з гострим перцем і насінням гірчиці. Коли шматочки цибулі стануть прозорими, а гострий перець і гірчиця пустять аромат, додайте до складових пюрированные зубки часнику, а через півхвилини і «цвях» всього страви – томати. Останні попередньо можна бланшувати, для того, щоб аджика вийшла більш однорідною, а можна залишити прямо в шкірці, якщо її наявність вас не турбує. Коли томати перетворяться на пюре, і зайва волога з них випарується (хвилин через 12-15), соус можна відразу перелити в невелику стерильну банку і закатати.
Рецепт гострої аджики з помідор
Якщо ви хочете почувати не тільки гостроту пекучого кавказького соусу, але і урізноманітнити його традиційний рецепт невеликий солодкістю, то додайте до суміші помідорів, гострого перцю і часнику трохи фініків. Готовий соус стане кращим варіантом для будь-яких страв з м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
В ступі або чаші блендера подрібніть часник разом зі свіжим гострим перцем і невеликою кількістю води. У даному рецепті рідина потрібна швидше для найбільш рівномірного і повного збивання гострих компонентів разом з максимальною екстракцією смаку. Додайте до гострої суміші паприку з кардамоном і приступайте до підготовки томатів.
Надріжте шкірку на зелених томатах і опустіть плоди в окріп. Через півхвилини гарячу воду злийте і залийте томати крижаною водою. Зніміть шкірку і наріжте плоди великими кубиками. Покладіть томати в жаровню, влийте гостру суміш з перцю з часником і спеціями, а потім туди ж відправте шматочки дрібно нарізаних фініків. Залиште соус на плиті на годину, а по закінченні часу спробуйте, додайте сіль та цукровий пісок за смаком. Якщо помідори не досить кислі, то і порція оцту не буде зайвою.
Гостру аджику із зелених помідор слід закривати на зиму відразу після зняття посуду з вогню, для цього

Як приготувати гостру аджику з помідорів?
Інгредієнти:
Приготування
Довільно нарізати томати і покладіть в жаровню. Слідом за плодами додайте нарізаний гострий перець, пюрированный часник і суміш з пажитника, куркуми і гірчичного насіння. Томіть аджику з гострим перцем і помідорами близько 20-25 хвилин, приправте сіллю, повторно закип'ятіть і розлийте по стерильним банкам.
Рекомендуємо добрі рецепти

Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,

Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів

Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і

Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового

Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш

Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.