Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гостра аджика з помідорів на зиму

Гостра аджика з помідорів на зиму

2-11-2015, 19:48
593
Гостра аджика з помідорів на зиму
Якщо говорити про автентичної аджике , то в її рецепті взагалі немає місця томатам, але таке доповнення до м'ясних страв чи здатний витримати хто-небудь, крім кавказців. Всі інші адаптують вогненний соус виходячи з власних смакових переваг щодо гостроти. Деякі з таких адаптацій, які мають томати в основі, ми докладно опишемо далі.

Гостра грузинська аджика з помідорами – рецепт


Рецепт цієї гострої аджики з помідорів на зиму відрізняється своєю стриманістю: в її основі всього шість інгредієнтів, але це анітрохи не говорить про скупість смаку, навпаки, серед такого мінімуму складових, кожна з них здатна виділитися на тлі інших.
Інгредієнти:

  • томати - 375 г;

  • гострі перці (сушені або в'ялені) - 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • зубчики часнику - 3-4 шт.;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 25 мл


  • Приготування
    У жаровні або товстостінній сковороді розігрійте трохи рослинного масла і використовуйте його для обжарювання півкілець цибулі з гострим перцем і насінням гірчиці. Коли шматочки цибулі стануть прозорими, а гострий перець і гірчиця пустять аромат, додайте до складових пюрированные зубки часнику, а через півхвилини і «цвях» всього страви – томати. Останні попередньо можна бланшувати, для того, щоб аджика вийшла більш однорідною, а можна залишити прямо в шкірці, якщо її наявність вас не турбує. Коли томати перетворяться на пюре, і зайва волога з них випарується (хвилин через 12-15), соус можна відразу перелити в невелику стерильну банку і закатати.

    Рецепт гострої аджики з помідор


    Якщо ви хочете почувати не тільки гостроту пекучого кавказького соусу, але і урізноманітнити його традиційний рецепт невеликий солодкістю, то додайте до суміші помідорів, гострого перцю і часнику трохи фініків. Готовий соус стане кращим варіантом для будь-яких страв з м'яса.
    Інгредієнти:

  • зелені томати - 590 г;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • фініки (без кісточки) - 4-5 шт.;

  • вода - 55 мл;

  • оцет - 25 мл;

  • гострий перець (зелений) - за смаком;

  • мелена паприка - 1 ст. ложка;

  • мелений кардамон - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    В ступі або чаші блендера подрібніть часник разом зі свіжим гострим перцем і невеликою кількістю води. У даному рецепті рідина потрібна швидше для найбільш рівномірного і повного збивання гострих компонентів разом з максимальною екстракцією смаку. Додайте до гострої суміші паприку з кардамоном і приступайте до підготовки томатів.
    Надріжте шкірку на зелених томатах і опустіть плоди в окріп. Через півхвилини гарячу воду злийте і залийте томати крижаною водою. Зніміть шкірку і наріжте плоди великими кубиками. Покладіть томати в жаровню, влийте гостру суміш з перцю з часником і спеціями, а потім туди ж відправте шматочки дрібно нарізаних фініків. Залиште соус на плиті на годину, а по закінченні часу спробуйте, додайте сіль та цукровий пісок за смаком. Якщо помідори не досить кислі, то і порція оцту не буде зайвою.
    Гостру аджику із зелених помідор слід закривати на зиму відразу після зняття посуду з вогню, для цього
    Гостра аджика з помідорів на зиму
    досить розподілити соус з попередньо простерилізованій тарі і закатати.

    Як приготувати гостру аджику з помідорів?


    Інгредієнти:

  • томати черрі - 360 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • пажитник, куркума - 1/4 ч. ложки;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Довільно нарізати томати і покладіть в жаровню. Слідом за плодами додайте нарізаний гострий перець, пюрированный часник і суміш з пажитника, куркуми і гірчичного насіння. Томіть аджику з гострим перцем і помідорами близько 20-25 хвилин, приправте сіллю, повторно закип'ятіть і розлийте по стерильним банкам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Аджика з болгарського перцю
    Аджика з болгарського перцю
    Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
    Аджика на зиму - простий рецепт
    Аджика на зиму - простий рецепт
    Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.