Грінки з часником

В класичному варіанті для приготування грінок шматочки хліба обсмажуються на олії і ще гарячими натираються зубчиком часнику. Але останнім часом частіше використовують інший варіант. На рослинному маслі обсмажують спочатку роздавлені зубці часнику, а коли він повністю віддасть свій аромат, його витягують з сковороди і в запашному часниковому маслечко підрум'янюють її хлібні шматочки.
Можна також готувати грінки з додаванням сиру і інших компонентів, вносячи різноманітність у звичну закуску. Про це нижче в наших рецептах.
Грінки з білого хліба з сиром і часником - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування грінок нарізаємо хліб на шматочки бажаної форми і розміру і підрум'янюємо їх з двох сторін на рослинній олії на прогрітій сковороді. Часник очищаємо, ріжемо навпіл і натираємо зрізом гарячі рум'яні хлібні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо їм готові грінки.
При бажанні можна відправити їх на кілька хвилин в прогріту духовку. Таким чином, грінки трохи підсохнуть, а сир розплавиться.
Щоб уникнути жирного смаку, який безперечно супроводжує смажені грінки, можна приготувати їх в духовці. Як це правильно зробити, ми розповімо в наступному рецепті.
Грінки з сиром і часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце до однорідності вінчиком або виделкою, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і видавлений часник, приправляємо масу майонезом, спеціями і за бажанням гірчицею і перемішуємо. Також можна присмачити суміш дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Розрізаємо хліб на скибки і намазуємо кожен з них приготованою масою шаром середньої товщини. Укладаємо вироби на деко і визначаємо у попередньо прогріту до 175 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Любителі пива часто вибирають грінки в якості супроводжуючої закуски. Ми розповімо, як приготувати хрустке пивне ласощі з часником і сиром. Чоловіча аудиторія або ваші гості з гідністю оцінять такий варіант грінок і залишаться задоволені їх гострим, пікантним смаком.
Як приготувати грінки з часником до пива?
Інгредієнти:
Приготування
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і розподіляємо рівномірно на скибочках хліба, які попередньо необхідно посолити за смаком. Складаємо отримані, свого роду, бутербродики один на одного і залишаємо на десять хвилин. Потім виконуємо деяку ротацію шматочків. А саме поміняємо їх місцями, щоб верхній і нижній скибочки також просочилися часниковим ароматом, і залишимо ще на п'ять хвилин.
Тепер стряхиваем з хлібних шматочків часник і сіль, вони вже виконали свою задачу і приступаємо до подальшого приготування. Розрізаємо просочений хлібець на шматочки потрібного розміру і форми, укладаємо

В результаті повинні вийти хлібні скибочки з хрусткою скоринкою зовні і м'які всередині. При бажанні можна потримати їх в духовці до повного підсихання і отримати смачні сухарики.
Притрушиваем грінки пропущеним через дрібну тертку твердим сиром і ставимо в духовку ще на одну хвилину. Якщо сиру у вас не виявилося, можна обійтися і без нього в будь-якому випадку грінки з часником підуть на ура.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати грінки з часником?
Приготувати грінки - це найлегше, що можна зробити з вчорашнього черствого хліба. В рамках даної статті розповімо, як зробити чудову закуску до пива

Грінки з сиром і часником
Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту

Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і

Грінки до пива - рецепт
Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається

Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як

Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про