Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грінки з часником

Грінки з часником

1-11-2015, 23:35
1 733
Грінки з часником
Грінки з часником можуть бути як самостійною закускою, так і доповненням до супів , бульйонів і салатів. Для їх приготування можна використовувати як свіжий хліб, так і більш черствий, знаходячи, таким чином, йому гідне застосування.
В класичному варіанті для приготування грінок шматочки хліба обсмажуються на олії і ще гарячими натираються зубчиком часнику. Але останнім часом частіше використовують інший варіант. На рослинному маслі обсмажують спочатку роздавлені зубці часнику, а коли він повністю віддасть свій аромат, його витягують з сковороди і в запашному часниковому маслечко підрум'янюють її хлібні шматочки.
Можна також готувати грінки з додаванням сиру і інших компонентів, вносячи різноманітність у звичну закуску. Про це нижче в наших рецептах.

Грінки з білого хліба з сиром і часником - рецепт


Інгредієнти:

  • білий хліб;

  • часник;

  • твердий сир;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Для приготування грінок нарізаємо хліб на шматочки бажаної форми і розміру і підрум'янюємо їх з двох сторін на рослинній олії на прогрітій сковороді. Часник очищаємо, ріжемо навпіл і натираємо зрізом гарячі рум'яні хлібні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо їм готові грінки.
    При бажанні можна відправити їх на кілька хвилин в прогріту духовку. Таким чином, грінки трохи підсохнуть, а сир розплавиться.
    Щоб уникнути жирного смаку, який безперечно супроводжує смажені грінки, можна приготувати їх в духовці. Як це правильно зробити, ми розповімо в наступному рецепті.

    Грінки з сиром і часником в духовці


    Інгредієнти:

  • білий або чорний хліб;

  • яйце – 1 шт.;

  • твердий сир – 150 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • майонез – 30 г;

  • гірчиця (за бажанням) – 10 г;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо яйце до однорідності вінчиком або виделкою, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і видавлений часник, приправляємо масу майонезом, спеціями і за бажанням гірчицею і перемішуємо. Також можна присмачити суміш дрібно нарубаної свіжої зеленню.
    Розрізаємо хліб на скибки і намазуємо кожен з них приготованою масою шаром середньої товщини. Укладаємо вироби на деко і визначаємо у попередньо прогріту до 175 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
    Любителі пива часто вибирають грінки в якості супроводжуючої закуски. Ми розповімо, як приготувати хрустке пивне ласощі з часником і сиром. Чоловіча аудиторія або ваші гості з гідністю оцінять такий варіант грінок і залишаться задоволені їх гострим, пікантним смаком.

    Як приготувати грінки з часником до пива?


    Інгредієнти:

  • білий або чорний хліб – 7 скибочок;

  • часник – 10-15 зубців;

  • сир – 120 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Часник очищаємо, пропускаємо через прес і розподіляємо рівномірно на скибочках хліба, які попередньо необхідно посолити за смаком. Складаємо отримані, свого роду, бутербродики один на одного і залишаємо на десять хвилин. Потім виконуємо деяку ротацію шматочків. А саме поміняємо їх місцями, щоб верхній і нижній скибочки також просочилися часниковим ароматом, і залишимо ще на п'ять хвилин.
    Тепер стряхиваем з хлібних шматочків часник і сіль, вони вже виконали свою задачу і приступаємо до подальшого приготування. Розрізаємо просочений хлібець на шматочки потрібного розміру і форми, укладаємо
    Грінки з часником
    їх на деко і відправляємо в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Час перебування грінок в духовці залежить від розміру і товщини грінок.
    В результаті повинні вийти хлібні скибочки з хрусткою скоринкою зовні і м'які всередині. При бажанні можна потримати їх в духовці до повного підсихання і отримати смачні сухарики.
    Притрушиваем грінки пропущеним через дрібну тертку твердим сиром і ставимо в духовку ще на одну хвилину. Якщо сиру у вас не виявилося, можна обійтися і без нього в будь-якому випадку грінки з часником підуть на ура.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати грінки з часником?
    Як приготувати грінки з часником?
    Приготувати грінки - це найлегше, що можна зробити з вчорашнього черствого хліба. В рамках даної статті розповімо, як зробити чудову закуску до пива
    Грінки з сиром і часником
    Грінки з сиром і часником
    Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Грінки до пива - рецепт
    Грінки до пива - рецепт
    Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про