Грінки з часником
Грінки з часником можуть бути як самостійною закускою, так і доповненням до супів , бульйонів і салатів. Для їх приготування можна використовувати як свіжий хліб, так і більш черствий, знаходячи, таким чином, йому гідне застосування.
В класичному варіанті для приготування грінок шматочки хліба обсмажуються на олії і ще гарячими натираються зубчиком часнику. Але останнім часом частіше використовують інший варіант. На рослинному маслі обсмажують спочатку роздавлені зубці часнику, а коли він повністю віддасть свій аромат, його витягують з сковороди і в запашному часниковому маслечко підрум'янюють її хлібні шматочки.
Можна також готувати грінки з додаванням сиру і інших компонентів, вносячи різноманітність у звичну закуску. Про це нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
білий хліб;
часник;
твердий сир;
рослинне масло.
Приготування
Для приготування грінок нарізаємо хліб на шматочки бажаної форми і розміру і підрум'янюємо їх з двох сторін на рослинній олії на прогрітій сковороді. Часник очищаємо, ріжемо навпіл і натираємо зрізом гарячі рум'яні хлібні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо їм готові грінки.
При бажанні можна відправити їх на кілька хвилин в прогріту духовку. Таким чином, грінки трохи підсохнуть, а сир розплавиться.
Щоб уникнути жирного смаку, який безперечно супроводжує смажені грінки, можна приготувати їх в духовці. Як це правильно зробити, ми розповімо в наступному рецепті.
Інгредієнти:
білий або чорний хліб;
яйце – 1 шт.;
твердий сир – 150 г;
часник – 1-2 зубчики;
майонез – 30 г;
гірчиця (за бажанням) – 10 г;
спеції – за смаком.
Приготування
Збиваємо яйце до однорідності вінчиком або виделкою, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і видавлений часник, приправляємо масу майонезом, спеціями і за бажанням гірчицею і перемішуємо. Також можна присмачити суміш дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Розрізаємо хліб на скибки і намазуємо кожен з них приготованою масою шаром середньої товщини. Укладаємо вироби на деко і визначаємо у попередньо прогріту до 175 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Любителі пива часто вибирають грінки в якості супроводжуючої закуски. Ми розповімо, як приготувати хрустке пивне ласощі з часником і сиром. Чоловіча аудиторія або ваші гості з гідністю оцінять такий варіант грінок і залишаться задоволені їх гострим, пікантним смаком.
Інгредієнти:
білий або чорний хліб – 7 скибочок;
часник – 10-15 зубців;
сир – 120 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і розподіляємо рівномірно на скибочках хліба, які попередньо необхідно посолити за смаком. Складаємо отримані, свого роду, бутербродики один на одного і залишаємо на десять хвилин. Потім виконуємо деяку ротацію шматочків. А саме поміняємо їх місцями, щоб верхній і нижній скибочки також просочилися часниковим ароматом, і залишимо ще на п'ять хвилин.
Тепер стряхиваем з хлібних шматочків часник і сіль, вони вже виконали свою задачу і приступаємо до подальшого приготування. Розрізаємо просочений хлібець на шматочки потрібного розміру і форми, укладаємо їх на деко і відправляємо в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Час перебування грінок в духовці залежить від розміру і товщини грінок.
В результаті повинні вийти хлібні скибочки з хрусткою скоринкою зовні і м'які всередині. При бажанні можна потримати їх в духовці до повного підсихання і отримати смачні сухарики.
Притрушиваем грінки пропущеним через дрібну тертку твердим сиром і ставимо в духовку ще на одну хвилину. Якщо сиру у вас не виявилося, можна обійтися і без нього в будь-якому випадку грінки з часником підуть на ура.
В класичному варіанті для приготування грінок шматочки хліба обсмажуються на олії і ще гарячими натираються зубчиком часнику. Але останнім часом частіше використовують інший варіант. На рослинному маслі обсмажують спочатку роздавлені зубці часнику, а коли він повністю віддасть свій аромат, його витягують з сковороди і в запашному часниковому маслечко підрум'янюють її хлібні шматочки.
Можна також готувати грінки з додаванням сиру і інших компонентів, вносячи різноманітність у звичну закуску. Про це нижче в наших рецептах.
Грінки з білого хліба з сиром і часником - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування грінок нарізаємо хліб на шматочки бажаної форми і розміру і підрум'янюємо їх з двох сторін на рослинній олії на прогрітій сковороді. Часник очищаємо, ріжемо навпіл і натираємо зрізом гарячі рум'яні хлібні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо їм готові грінки.
При бажанні можна відправити їх на кілька хвилин в прогріту духовку. Таким чином, грінки трохи підсохнуть, а сир розплавиться.
Щоб уникнути жирного смаку, який безперечно супроводжує смажені грінки, можна приготувати їх в духовці. Як це правильно зробити, ми розповімо в наступному рецепті.
Грінки з сиром і часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце до однорідності вінчиком або виделкою, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і видавлений часник, приправляємо масу майонезом, спеціями і за бажанням гірчицею і перемішуємо. Також можна присмачити суміш дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Розрізаємо хліб на скибки і намазуємо кожен з них приготованою масою шаром середньої товщини. Укладаємо вироби на деко і визначаємо у попередньо прогріту до 175 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Любителі пива часто вибирають грінки в якості супроводжуючої закуски. Ми розповімо, як приготувати хрустке пивне ласощі з часником і сиром. Чоловіча аудиторія або ваші гості з гідністю оцінять такий варіант грінок і залишаться задоволені їх гострим, пікантним смаком.
Як приготувати грінки з часником до пива?
Інгредієнти:
Приготування
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і розподіляємо рівномірно на скибочках хліба, які попередньо необхідно посолити за смаком. Складаємо отримані, свого роду, бутербродики один на одного і залишаємо на десять хвилин. Потім виконуємо деяку ротацію шматочків. А саме поміняємо їх місцями, щоб верхній і нижній скибочки також просочилися часниковим ароматом, і залишимо ще на п'ять хвилин.
Тепер стряхиваем з хлібних шматочків часник і сіль, вони вже виконали свою задачу і приступаємо до подальшого приготування. Розрізаємо просочений хлібець на шматочки потрібного розміру і форми, укладаємо їх на деко і відправляємо в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Час перебування грінок в духовці залежить від розміру і товщини грінок.
В результаті повинні вийти хлібні скибочки з хрусткою скоринкою зовні і м'які всередині. При бажанні можна потримати їх в духовці до повного підсихання і отримати смачні сухарики.
Притрушиваем грінки пропущеним через дрібну тертку твердим сиром і ставимо в духовку ще на одну хвилину. Якщо сиру у вас не виявилося, можна обійтися і без нього в будь-якому випадку грінки з часником підуть на ура.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати грінки з часником?
Приготувати грінки - це найлегше, що можна зробити з вчорашнього черствого хліба. В рамках даної статті розповімо, як зробити чудову закуску до пива
Грінки з сиром і часником
Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Грінки до пива - рецепт
Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про