Грінки з часником можуть бути як самостійною закускою, так і доповненням до супів , бульйонів і салатів. Для їх приготування можна використовувати як свіжий хліб, так і більш черствий, знаходячи, таким чином, йому гідне застосування.
В класичному варіанті для приготування грінок шматочки хліба обсмажуються на олії і ще гарячими натираються зубчиком часнику. Але останнім часом частіше використовують інший варіант. На рослинному маслі обсмажують спочатку роздавлені зубці часнику, а коли він повністю віддасть свій аромат, його витягують з сковороди і в запашному часниковому маслечко підрум'янюють її хлібні шматочки.
Можна також готувати грінки з додаванням сиру і інших компонентів, вносячи різноманітність у звичну закуску. Про це нижче в наших рецептах.
Грінки з білого хліба з сиром і часником - рецепт
Інгредієнти: білий хліб; часник; твердий сир; рослинне масло. Приготування Для приготування грінок нарізаємо хліб на шматочки бажаної форми і розміру і підрум'янюємо їх з двох сторін на рослинній олії на прогрітій сковороді. Часник очищаємо, ріжемо навпіл і натираємо зрізом гарячі рум'яні хлібні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо їм готові грінки.
При бажанні можна відправити їх на кілька хвилин в прогріту духовку. Таким чином, грінки трохи підсохнуть, а сир розплавиться.
Щоб уникнути жирного смаку, який безперечно супроводжує смажені грінки, можна приготувати їх в духовці. Як це правильно зробити, ми розповімо в наступному рецепті.
Грінки з сиром і часником в духовці
Інгредієнти: білий або чорний хліб; яйце – 1 шт.; твердий сир – 150 г; часник – 1-2 зубчики; майонез – 30 г; гірчиця (за бажанням) – 10 г; спеції – за смаком. Приготування Збиваємо яйце до однорідності вінчиком або виделкою, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і видавлений часник, приправляємо масу майонезом, спеціями і за бажанням гірчицею і перемішуємо. Також можна присмачити суміш дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Розрізаємо хліб на скибки і намазуємо кожен з них приготованою масою шаром середньої товщини. Укладаємо вироби на деко і визначаємо у попередньо прогріту до 175 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
Любителі пива часто вибирають грінки в якості супроводжуючої закуски. Ми розповімо, як приготувати хрустке пивне ласощі з часником і сиром. Чоловіча аудиторія або ваші гості з гідністю оцінять такий варіант грінок і залишаться задоволені їх гострим, пікантним смаком.
Як приготувати грінки з часником до пива?
Інгредієнти: білий або чорний хліб – 7 скибочок; часник – 10-15 зубців; сир – 120 г; сіль – за смаком. Приготування Часник очищаємо, пропускаємо через прес і розподіляємо рівномірно на скибочках хліба, які попередньо необхідно посолити за смаком. Складаємо отримані, свого роду, бутербродики один на одного і залишаємо на десять хвилин. Потім виконуємо деяку ротацію шматочків. А саме поміняємо їх місцями, щоб верхній і нижній скибочки також просочилися часниковим ароматом, і залишимо ще на п'ять хвилин.
Тепер стряхиваем з хлібних шматочків часник і сіль, вони вже виконали свою задачу і приступаємо до подальшого приготування. Розрізаємо просочений хлібець на шматочки потрібного розміру і форми, укладаємо
їх на деко і відправляємо в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Час перебування грінок в духовці залежить від розміру і товщини грінок.
В результаті повинні вийти хлібні скибочки з хрусткою скоринкою зовні і м'які всередині. При бажанні можна потримати їх в духовці до повного підсихання і отримати смачні сухарики.
Притрушиваем грінки пропущеним через дрібну тертку твердим сиром і ставимо в духовку ще на одну хвилину. Якщо сиру у вас не виявилося, можна обійтися і без нього в будь-якому випадку грінки з часником підуть на ура.