» » Домашній печінковий паштет – рецепт

Домашній печінковий паштет – рецепт

Домашній печінковий паштет – рецепт
Широке різноманітність паштетів, розставлених на прилавках супермаркетів, привертає смішне кількість покупців завдяки своєму складу. Крім самої печінки, в жерстяну банку можуть потрапити й інші субпродукти, а разом з ними консерванти і загусники. Все це, збите в брудно-сіру масу, не йде ні в яке порівняння з банкою домашнього печінкового паштету, про рецепти якого ми розповімо далі.

Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?


Для того, щоб паштет довше зберігався і не обветривался, його не рідко заливають маслом. Але існують заливки і іншого роду, покликані урізноманітнити і доповнити смак печінкової суміші. Однією з таких є солодкувато-кислий журавлинне желе , яке надає малопривабливою паштетної маси яскравий і мальовничий вигляд.
Для паштету:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • вершкове масло - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • морква - 75 г;

  • печериці - 65 г;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • куряча печінка - 460 м;

  • сухе біле вино - 30 мл


  • Для желе:

  • червоне вино - 230 мл;

  • журавлина - 35 г;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • щіпка меленого мускату;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • цедра 1/2 лимона.


  • Приготування
    Приготування печінкового паштету в домашніх умовах краще всього почати з заливки журавлинного желе, оскільки їй потрібен час на охолодження. Для приготування желе ягоди журавлини слід залити вином і поставити на вогонь. Через 10 хвилин варіння у вино додають цукор і спеції, розчиняють желатин і знімають суміш з вогню. Через пару хвилин, коли желатин повністю розчиниться, суміш пропускають через сито і витягують з неї ягоди.
    У сковороді розігріваємо суміші вершкового і оливкового масла. Пасеруємо на олії цибулю з морквою і грибами близько 5 хвилин, після чого додаємо часник і чекаємо ще 2 хвилини. Додаємо до овочів промиту курячу печінку, чекаємо, поки та схопиться, і вливаємо на сковороду вино. Смажимо печінка 13-15 хвилин, ледь охолоджуємо і збиваємо. Розклавши печінковий паштет по ємностях, заливаємо його желе і ставимо в холодильник.

    Домашній печінковий паштет із свинини – рецепт


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 740 г;

  • яєчні жовтки - 8 шт.;

  • бренді - 45 мл;

  • щіпка мускату;

  • вершкове масло - 330 г;

  • жирні вершки - 470 мл


  • Приготування
    Поставте духовку розігрітися до 135 градусів. У чашу блендера покладіть очищену свинячу печінку і збийте її разом з бренді, яйцями, мускатом і пучкою солі в однорідну пасту. Не зупиняючи ходу міксера, почніть вводити в пасту кубики м'якого масла, після чого протріть паштет через сито і збийте з вершками. Перелийте паштет у форму для запікання і додайте її на деко з водою так, щоб рідина покривала форму наполовину. Запікайте паштет 1 годину і 10 хвилин, а до дегустації приступайте лише після повного його охолодження.

    Домашній курячий печінковий паштет – рецепт


    Якщо у вас під рукою є велика птиця, її печінки може вистачити для приготування кількох порцій смачного домашнього паштету. Виходить таке собі безвідходне виробництво, в рамках якого з однієї курки можна зробити відразу кілька смачних страв.
    Домашній печінковий паштет – рецепт

    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • куряча печінка - 190 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • червоний винний оцет - 15 мл;

  • свіжий чебрець - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - за смаком.


  • Приготування
    Швидко обсмажте курячу печінку з цибулею на половині масла, злегка охолодіть її і збийте блендером до пастоподібної консистенції. До паштету додайте чебрець, оцет, перець, щедру дрібку солі, олію, перець і зварене круто яйце. Повторно збивши паштет, перекладіть його в невелику герметичну ємність і поставте охолонути перед сервіруванням.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:27
    Переглядів: 837