» » Оладки з кабачків з часником

Оладки з кабачків з часником

Оладки з кабачків з часником
Кабачкові оладки – головне блюдо літньої пори, базовий інгредієнт якого має настільки нейтральний смак, що дозволяє включати до складу страви найрізноманітніші добавки. Однією з останніх може стати часник, пікантність якого вигідно розбавить не надто виразний смак кабачків. Про те, як приготувати оладки з кабачків з часником, читайте в наступних рецептах.

Оладки з кабачків з часником і зеленню – рецепт


Пропонуємо вам приготувати страву з незвичайним смаковим поєднанням в основі, наприклад, ці оладки з кабачків з часником, доповнені тертою картоплею.
Інгредієнти:

  • кабачки - 360 г;

  • картопля - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • зелень м'яти і петрушки;

  • кукурудзяне борошно - 25 г;

  • крохмаль - 5 г;

  • оливкова олія - 65 мл


  • Приготування
    Кабачки і очищені картопляні бульби натріть на некрупною тертці. Вологу з тертих кабачків відіжміть і з'єднайте віджаті овочі з картоплею. Доповніть суміш дрібно нарізаною цибулею, пюрированными зубками часнику, зеленню, і яйцями. Отримавши основу для тіста, всипте до неї борошно з крохмалем. Готове тісто порціями вливайте на розігріту сковороду, попередньо змастивши розігріту поверхню невеликою кількістю оливкової олії. Підрум'янені оладки краще всього сервірувати гарячими, подавши в якості соусу порцію грецького йогурту .

    Оладки з кабачків з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • кабачки - 490 г;

  • часник - 2 зубки;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • сир - 75 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цедра одного лимона;

  • борошно - 95 г;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Кабачки натріть і посоліть. Залиште овочі приблизно на півгодини, а потім відіжміть всю виділилася вологу. Змішати кабачки з пюрированными зубками часнику, зеленню цибулі і сиром. Останній можна замінити рікоттою. Доповніть кабачкову суміш борошном, цитрусової цедрою і яйцями, слідом всипте паприку і повторно змішайте між собою всі інгредієнти. Як тільки тісто буде готове, поставте сковороду розігрітися, попередньо змастивши ледь вершковим маслом, а потім обсмажуйте порції кабачкової суміші до рівного золотистого кольору з обох сторін.

    Оладки з кабачків з часником і майонезом


    Сервірувати кабачкові оладки можна в компанії сметани або йогурту, а можна подати до страви також досить звичний для наших країв соус – майонез. Звичайний пакетований майонез для цього рецепта ми доповнимо цитрусової цедрою, кропом і часниковими зубками.
    В рецепті цих оладок з кабачків з часником, крім ключового інгредієнта, присутні і інші овочі, в нашому випадку – солодкий перець і цибулю, але ви можете замінити їх будь-якими овочами виходячи з власних смакових переваг.
    Інгредієнти:
    Для оладок:

  • кабачки - 430 г;

  • солодкий перець - 45 г;

  • солодкий цибуля - 75 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 35 г;
  • Оладки з кабачків з часником

  • часник сушений, кайенский перець - 1/4 ч. ложки.


  • Для соусу:

  • майонез - 65 г;

  • зелень кропу - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 5 мл


  • Приготування
    Не крупно натерти кабачки і трохи посоліть їх. Через 15 хвилин відіжміть надлишки вологи і доповніть кабачкову суміш іншими дрібно нарізаними овочами. Слідом вбийте одне яйце, додайте пропущений через сито борошно і спеції. З'єднайте тісто до однорідності і порціями викладайте на розпечену поверхню сковороди, обсмажуючи до зарум'янювання.
    Разом майонез з'єднайте, подрібнену зелень і сік лимона. Подавайте майонезний соус до ще гарячим оладок або сервіруйте до остившему страви.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:06
    Переглядів: 348