Оладки з патисонів
Патисон, як і кабачок, відноситься до сімейства гарбузових, а тому смак обох дуже схожий і відрізняється ненав'язливістю. Саме тому патисони можна варити і тушкувати, смажити, запікати і їсти в сирому вигляді, попередньо поливши соусом або маринадом. У рецептах далі ми використовуємо цей не зовсім звичний овоч в якості інгредієнта самого популярного річного страви – овочевих оладок.
Так як кабачки і патисони дуже схожі за своїм смаком, то вони взаємозамінні і можуть легко «потоваришувати» в рамках однієї страви. Прямий тому доказ – ці рум'яні і хрусткі оладки, які готуються в духовій шафі.
Інгредієнти:
кабачки - 180 г;
патисони - 240 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
хлібні крихти - 35 г;
часниковий зубок;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
жменя зелені петрушки;
щіпка сушеного чебрецю;
яйця - 2 шт.
Приготування
Розділіть овочі на великі шматки щоб полегшити натирання. Натріть кабачки, патисони та цибулю на терці з найбільшими осередками. Посоліть і залиште овочі на півгодини, після чого відіжміть зайву вологу і вбийте в суміш пару яєць. Доповніть всі пюрированным зубком часнику, розпушувачем, зеленню і хлібної крихтою. Останню, при її відсутності, можна замінити борошном або меленими вівсяними пластівцями. Розділіть суміш на рівні порції і викладіть їх на промаслений лист. Випікайте оладки з патисонів в розігрітій до 190 градусів духовці до зарум'янювання (близько 10 хвилин), а потім сервіруйте з йогуртом або сметаною.
Інгредієнти:
патисони - 640 г;
яйця - 2 шт.;
цільнозернові борошно - 135 г;
вівсяні пластівці - 25 г;
часникові зубки - 2 шт.;
сметана - 120 г;
цедра одного лимона.
Приготування
Перед тим, як приготувати оладки з патисонів, покладіть вівсяні пластівці в кавомолку і збийте в борошно. З'єднайте вівсяну муку з цільнозерновий і додайте дрібку солі. Натріть патисони і відіжміть з овочів надлишки вологи. Додайте терті овочі до борошні, слідом вбийте яйця, покладіть пасту з часникових зубков і з'єднайте всі інгредієнти до утворення густого і однорідного тіста. Вилийте порції тіста на розігріту сковороду і підрум'яньте з обох сторін. Як тільки оладки стануть золотистими, складіть їх на блюдо і подавайте з соусом на основі сметани, змішаної з цедрою лимона і свіжомеленим перцем.
Інгредієнти:
патисони - 430 г;
тертий сир - 85 м;
яйця - 2 шт.;
борошно - 25 г;
хлібні крихти - 25 г;
сушений лук - 1 ч. ложка.
Приготування
Приготування цих оладок також зводиться до елементарного змішування всіх складових разом. Вимиті патисони натріть і відіжміть зайву вологу. З'єднайте тертий овоч зі збитими яйцями і тертим сиром. Всипте до суміші борошно і крихти, приправте все пучкою солі і сушеним цибулею, а потім починайте обсмажувати порції готового тіста на сковороді з краплею олії. Як тільки оладки змінять свій колір на золотисто-коричневий, перекладайте їх на блюдо і відразу ж подавайте гарячими вони смачніше всього.
Завдяки нейтрального смаку, патисони можна використовувати і для приготування солодких страв, начебто цих оладок, які неодмінно сподобаються дітям.
Інгредієнти:
патисони - 310 г;
цукровий пісок - 55 г;
борошно - 45 г;
яйце - 1 шт.;
щіпка ваніліну.
Приготування
Вимиті патисони натріть і змішайте з цукровим піском, яйцем і борошном. Доповніть суміш пучкою ваніліну і готово! Можна приступати до обжарке. Порції тіста підрум'яньте на краплі розігрітого масла і подавайте до столу з порцією сметани і кулькою ванільного морозива.
Оладки з кабачків і патисонів
Так як кабачки і патисони дуже схожі за своїм смаком, то вони взаємозамінні і можуть легко «потоваришувати» в рамках однієї страви. Прямий тому доказ – ці рум'яні і хрусткі оладки, які готуються в духовій шафі.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть овочі на великі шматки щоб полегшити натирання. Натріть кабачки, патисони та цибулю на терці з найбільшими осередками. Посоліть і залиште овочі на півгодини, після чого відіжміть зайву вологу і вбийте в суміш пару яєць. Доповніть всі пюрированным зубком часнику, розпушувачем, зеленню і хлібної крихтою. Останню, при її відсутності, можна замінити борошном або меленими вівсяними пластівцями. Розділіть суміш на рівні порції і викладіть їх на промаслений лист. Випікайте оладки з патисонів в розігрітій до 190 градусів духовці до зарум'янювання (близько 10 хвилин), а потім сервіруйте з йогуртом або сметаною.
Оладки з патисонів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати оладки з патисонів, покладіть вівсяні пластівці в кавомолку і збийте в борошно. З'єднайте вівсяну муку з цільнозерновий і додайте дрібку солі. Натріть патисони і відіжміть з овочів надлишки вологи. Додайте терті овочі до борошні, слідом вбийте яйця, покладіть пасту з часникових зубков і з'єднайте всі інгредієнти до утворення густого і однорідного тіста. Вилийте порції тіста на розігріту сковороду і підрум'яньте з обох сторін. Як тільки оладки стануть золотистими, складіть їх на блюдо і подавайте з соусом на основі сметани, змішаної з цедрою лимона і свіжомеленим перцем.
Оладки з патисонів з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цих оладок також зводиться до елементарного змішування всіх складових разом. Вимиті патисони натріть і відіжміть зайву вологу. З'єднайте тертий овоч зі збитими яйцями і тертим сиром. Всипте до суміші борошно і крихти, приправте все пучкою солі і сушеним цибулею, а потім починайте обсмажувати порції готового тіста на сковороді з краплею олії. Як тільки оладки змінять свій колір на золотисто-коричневий, перекладайте їх на блюдо і відразу ж подавайте гарячими вони смачніше всього.
Солодкі оладки з патисонів
Завдяки нейтрального смаку, патисони можна використовувати і для приготування солодких страв, начебто цих оладок, які неодмінно сподобаються дітям.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті патисони натріть і змішайте з цукровим піском, яйцем і борошном. Доповніть суміш пучкою ваніліну і готово! Можна приступати до обжарке. Порції тіста підрум'яньте на краплі розігрітого масла і подавайте до столу з порцією сметани і кулькою ванільного морозива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кабачків з часником
Рецептів приготування кабачкового оладок з додаванням часнику існує величезна безліч, і ми не будемо обмежуватися стандартними смаковими рішеннями.
Як приготувати оладки з кабачків?
Приготувати кабачкові оладки не складе труднощів, навіть самому невмілого кулінару. Це зовсім нехитре блюдо готується в два рахунки, тому так любимо
Консервовані патисони
Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Давайте
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або