Кабачкові оладки – головне блюдо літньої пори, базовий інгредієнт якого має настільки нейтральний смак, що дозволяє включати до складу страви найрізноманітніші добавки. Однією з останніх може стати часник, пікантність якого вигідно розбавить не надто виразний смак кабачків. Про те, як приготувати оладки з кабачків з часником, читайте в наступних рецептах.
Оладки з кабачків з часником і зеленню – рецепт
Пропонуємо вам приготувати страву з незвичайним смаковим поєднанням в основі, наприклад, ці оладки з кабачків з часником, доповнені тертою картоплею.
Інгредієнти: кабачки - 360 г; картопля - 115 г; ріпчаста цибуля - 75 г; яйця - 2 шт.; часникові зубки - 2 шт.; зелень м'яти і петрушки; кукурудзяне борошно - 25 г; крохмаль - 5 г; оливкова олія - 65 мл Приготування Кабачки і очищені картопляні бульби натріть на некрупною тертці. Вологу з тертих кабачків відіжміть і з'єднайте віджаті овочі з картоплею. Доповніть суміш дрібно нарізаною цибулею, пюрированными зубками часнику, зеленню, і яйцями. Отримавши основу для тіста, всипте до неї борошно з крохмалем. Готове тісто порціями вливайте на розігріту сковороду, попередньо змастивши розігріту поверхню невеликою кількістю оливкової олії. Підрум'янені оладки краще всього сервірувати гарячими, подавши в якості соусу порцію грецького йогурту .
Оладки з кабачків з сиром і часником
Інгредієнти: кабачки - 490 г; часник - 2 зубки; зелена цибуля - 3 пера; сир - 75 г; яйця - 2 шт.; цедра одного лимона; борошно - 95 г; мелена паприка - 1 ч. ложка. Приготування Кабачки натріть і посоліть. Залиште овочі приблизно на півгодини, а потім відіжміть всю виділилася вологу. Змішати кабачки з пюрированными зубками часнику, зеленню цибулі і сиром. Останній можна замінити рікоттою. Доповніть кабачкову суміш борошном, цитрусової цедрою і яйцями, слідом всипте паприку і повторно змішайте між собою всі інгредієнти. Як тільки тісто буде готове, поставте сковороду розігрітися, попередньо змастивши ледь вершковим маслом, а потім обсмажуйте порції кабачкової суміші до рівного золотистого кольору з обох сторін.
Оладки з кабачків з часником і майонезом
Сервірувати кабачкові оладки можна в компанії сметани або йогурту, а можна подати до страви також досить звичний для наших країв соус – майонез. Звичайний пакетований майонез для цього рецепта ми доповнимо цитрусової цедрою, кропом і часниковими зубками.
В рецепті цих оладок з кабачків з часником, крім ключового інгредієнта, присутні і інші овочі, в нашому випадку – солодкий перець і цибулю, але ви можете замінити їх будь-якими овочами виходячи з власних смакових переваг.
Інгредієнти: Для оладок:
кабачки - 430 г; солодкий перець - 45 г; солодкий цибуля - 75 г; яйце - 1 шт.; борошно - 35 г; часник сушений, кайенский перець - 1/4 ч. ложки. Для соусу:
майонез - 65 г; зелень кропу - 1 ст. ложка; сік лимона - 5 мл Приготування Не крупно натерти кабачки і трохи посоліть їх. Через 15 хвилин відіжміть надлишки вологи і доповніть кабачкову суміш іншими дрібно нарізаними овочами. Слідом вбийте одне яйце, додайте пропущений через сито борошно і спеції. З'єднайте тісто до однорідності і порціями викладайте на розпечену поверхню сковороди, обсмажуючи до зарум'янювання.
Разом майонез з'єднайте, подрібнену зелень і сік лимона. Подавайте майонезний соус до ще гарячим оладок або сервіруйте до остившему страви.