Кабачкові оладки без яєць
У сезон великої кількості свіжих овочів кабачкові оладки є частим гостем на нашому столі. Рецептів приготування таких оладок безліч, і у кожної господині є свій секрет для отримання ідеального результату, який задовольнить потреби всіх домочадців.
Ми сьогодні зробили добірку варіантів приготування страви без яєць. Адже іноді буває так, що їх просто не було в холодильнику в потрібний момент або потрібен пісний рецепт оладок.
Інгредієнти:
кабачки – 350 г;
геркулес – 100 г;
борошно – 75 г;
сода – 5 г;
лимонний сік;
сіль – за смаком;
мелений імбир – за смаком;
мелена зіра – за смаком;
каррі – за смаком.
Приготування
Для оладок підійдуть будь-які кабачкові плоди, як молоденькі, так і більш зрілі. З перезрілих овочів необхідно вийняти серцевину з насінням і очистити грубу верхню шкірку.
Отже, вимиті кабачки, обсушены і при необхідність очищені. Приступаємо до наступного етапу. Пропускаємо м'якоть плодів через середню або дрібну тертку. Потім масу додаємо сіль, через десять хвилин віджимаємо вологу, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо геркулесові пластівці, просіяне пшеничне борошно, соду, попередньо погасивши її лимонним соком, і перемішуємо. Присмачую масу меленим імбиром, зірою і каррі. В середньому знадобиться по половині чайної ложки прянощів. Якщо маса рідка, додамо ще трохи борошна.
Далі можна діяти двома способами. Наповнити отриманою кабачково-геркулесову сумішшю промаслені формочки або викласти потроху тесту відразу на деко, попередньо застелений пергаментом і промазанный маслом.
Прогріваємо духовку до 185 градусів і випікаємо наші пряні кабачкові оладки двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Це блюдо дуже корисне, дієтичне і підійде як до посту, так і для людей, що піклуються про своє здоров'я.
Інгредієнти:
кабачки – 700 г;
морква – 100 г;
крупа манна – 200 г;
сметана – 25 г;
куркума – за смаком;
свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
оливкову або соняшникову олію.
Приготування
Овочі миємо, очищаємо, при необхідності очистити кабачки від насіння і жорстких шкір та перетираємо через середню терку. Віджимаємо з овочевої маси надлишки рідини, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо сметану, сіль, мелений перець і куркуму і перемішуємо.
Тепер всипаємо манну крупу. Її, можливо, буде потрібно трохи більше або менше в залежності від соковитості овочів. Консистенція готового тіста після ретельного перемішування повинна бути схожою з густою сметаною. В кінці замісу вмішуємо дрібно нарубану зелень і можемо приступати до заключного етапу приготування.
Прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо налив трохи оливкової або соняшникової олії, і накладаємо потроху тісто, скориставшись столовою ложкою. Підрум'янюємо кабачкові оладки з двох сторін і виймаємо на серветку або паперовий рушничок для поглинання надлишків жиру.
До таких оладок незамінним доповненням буде свіжа сметана.
Інгредієнти:
кабачки – 480-520 г;
кефір – 150 мл;
борошно пшеничне – 240-300 г;
сода – 15 г;
сіль – 10 г;
мелена суміш перців – за смаком;
свіжа зелень базиліка – за смаком;
рослинна рафінована олія для смаження.
Приготування
Кабачкові плоди промиваємо, витираємо насухо і пропускаємо через середню або велику тертку. Кефір змішати з содою, через п'ять хвилин додаємо сіль, за бажанням мелену суміш перців і закладаємо віджату від соку кабачкову масу.
Всипаємо просіяне борошно, гарненько перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок, і вмішуємо дрібно нарубану зелень базиліка. Тісто має вийти досить густим і нагадувати жирну сметану.
Випікаємо кабачкові оладки традиційним способом на прогрітій з рослинним маслом сковороді і за бажанням просочуємо по готовності надлишки жиру паперовим рушником.
Ми сьогодні зробили добірку варіантів приготування страви без яєць. Адже іноді буває так, що їх просто не було в холодильнику в потрібний момент або потрібен пісний рецепт оладок.
Кабачкові оладки без яєць з геркулесом - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для оладок підійдуть будь-які кабачкові плоди, як молоденькі, так і більш зрілі. З перезрілих овочів необхідно вийняти серцевину з насінням і очистити грубу верхню шкірку.
Отже, вимиті кабачки, обсушены і при необхідність очищені. Приступаємо до наступного етапу. Пропускаємо м'якоть плодів через середню або дрібну тертку. Потім масу додаємо сіль, через десять хвилин віджимаємо вологу, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо геркулесові пластівці, просіяне пшеничне борошно, соду, попередньо погасивши її лимонним соком, і перемішуємо. Присмачую масу меленим імбиром, зірою і каррі. В середньому знадобиться по половині чайної ложки прянощів. Якщо маса рідка, додамо ще трохи борошна.
Далі можна діяти двома способами. Наповнити отриманою кабачково-геркулесову сумішшю промаслені формочки або викласти потроху тесту відразу на деко, попередньо застелений пергаментом і промазанный маслом.
Прогріваємо духовку до 185 градусів і випікаємо наші пряні кабачкові оладки двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Це блюдо дуже корисне, дієтичне і підійде як до посту, так і для людей, що піклуються про своє здоров'я.
Кабачкові оладки з манкою і морквою без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Овочі миємо, очищаємо, при необхідності очистити кабачки від насіння і жорстких шкір та перетираємо через середню терку. Віджимаємо з овочевої маси надлишки рідини, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо сметану, сіль, мелений перець і куркуму і перемішуємо.
Тепер всипаємо манну крупу. Її, можливо, буде потрібно трохи більше або менше в залежності від соковитості овочів. Консистенція готового тіста після ретельного перемішування повинна бути схожою з густою сметаною. В кінці замісу вмішуємо дрібно нарубану зелень і можемо приступати до заключного етапу приготування.
Прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо налив трохи оливкової або соняшникової олії, і накладаємо потроху тісто, скориставшись столовою ложкою. Підрум'янюємо кабачкові оладки з двох сторін і виймаємо на серветку або паперовий рушничок для поглинання надлишків жиру.
До таких оладок незамінним доповненням буде свіжа сметана.
Кабачкові оладки без яєць на кефірі з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Кабачкові плоди промиваємо, витираємо насухо і пропускаємо через середню або велику тертку. Кефір змішати з содою, через п'ять хвилин додаємо сіль, за бажанням мелену суміш перців і закладаємо віджату від соку кабачкову масу.
Всипаємо просіяне борошно, гарненько перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок, і вмішуємо дрібно нарубану зелень базиліка. Тісто має вийти досить густим і нагадувати жирну сметану.
Випікаємо кабачкові оладки традиційним способом на прогрітій з рослинним маслом сковороді і за бажанням просочуємо по готовності надлишки жиру паперовим рушником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні оладки з кабачків
Даремно багато хто вважають пісне меню прісним і одноманітним. Спробуємо вас переконати в зворотному і розповімо, як приготувати смачні і неймовірно
Пишні оладки з кабачків - рецепт
Все більшою популярністю починають користуватися овочеві страви. Адже вони набагато корисніше, так і вельми бюджетні. Пропонуємо кілька рецептів
Солодкі оладки з кабачків
Якщо ви ще не скуштували смачні солодкі кабачкові оладки, значить зараз саме час їх зробити. Кабачок універсальний овоч, тому додавання солодких
Оладки з кабачків - рецепт
Кабачкові оладки - це неодмінно сезонне блюдо. Адже найбільш смачними вони виходять тільки з свіжих овочів. Пропонуємо кілька найбільш цікавих і
Кабачкові оладки в духовці
Багато господинь задаються питанням, що б такого приготувати з кабачка, щоб було смачно, корисно і низькокалорійні. Страви з цього овочу дуже багато,
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть