У сезон великої кількості свіжих овочів кабачкові оладки є частим гостем на нашому столі. Рецептів приготування таких оладок безліч, і у кожної господині є свій секрет для отримання ідеального результату, який задовольнить потреби всіх домочадців.
Ми сьогодні зробили добірку варіантів приготування страви без яєць. Адже іноді буває так, що їх просто не було в холодильнику в потрібний момент або потрібен пісний рецепт оладок.
Кабачкові оладки без яєць з геркулесом - рецепт в духовці
Інгредієнти: кабачки – 350 г; геркулес – 100 г; борошно – 75 г; сода – 5 г; лимонний сік; сіль – за смаком; мелений імбир – за смаком; мелена зіра – за смаком; каррі – за смаком. Приготування Для оладок підійдуть будь-які кабачкові плоди, як молоденькі, так і більш зрілі. З перезрілих овочів необхідно вийняти серцевину з насінням і очистити грубу верхню шкірку.
Отже, вимиті кабачки, обсушены і при необхідність очищені. Приступаємо до наступного етапу. Пропускаємо м'якоть плодів через середню або дрібну тертку. Потім масу додаємо сіль, через десять хвилин віджимаємо вологу, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо геркулесові пластівці, просіяне пшеничне борошно, соду, попередньо погасивши її лимонним соком, і перемішуємо. Присмачую масу меленим імбиром, зірою і каррі. В середньому знадобиться по половині чайної ложки прянощів. Якщо маса рідка, додамо ще трохи борошна.
Далі можна діяти двома способами. Наповнити отриманою кабачково-геркулесову сумішшю промаслені формочки або викласти потроху тесту відразу на деко, попередньо застелений пергаментом і промазанный маслом.
Прогріваємо духовку до 185 градусів і випікаємо наші пряні кабачкові оладки двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Це блюдо дуже корисне, дієтичне і підійде як до посту, так і для людей, що піклуються про своє здоров'я.
Кабачкові оладки з манкою і морквою без яєць
Інгредієнти: кабачки – 700 г; морква – 100 г; крупа манна – 200 г; сметана – 25 г; куркума – за смаком; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; оливкову або соняшникову олію. Приготування Овочі миємо, очищаємо, при необхідності очистити кабачки від насіння і жорстких шкір та перетираємо через середню терку. Віджимаємо з овочевої маси надлишки рідини, а м'якоть викладаємо в глибоку миску. Додаємо сметану, сіль, мелений перець і куркуму і перемішуємо.
Тепер всипаємо манну крупу. Її, можливо, буде потрібно трохи більше або менше в залежності від соковитості овочів. Консистенція готового тіста після ретельного перемішування повинна бути схожою з густою сметаною. В кінці замісу вмішуємо дрібно нарубану зелень і можемо приступати до заключного етапу приготування.
Прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо налив трохи оливкової або соняшникової олії, і накладаємо потроху тісто, скориставшись столовою ложкою. Підрум'янюємо кабачкові оладки з двох сторін і виймаємо на серветку або паперовий рушничок для поглинання надлишків жиру.
До таких оладок незамінним доповненням буде свіжа сметана.
Кабачкові оладки без яєць на кефірі з базиліком
Інгредієнти: кабачки – 480-520 г; кефір – 150 мл; борошно пшеничне – 240-300 г; сода – 15 г; сіль – 10 г; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень базиліка – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Кабачкові плоди промиваємо, витираємо насухо і пропускаємо через середню або велику тертку. Кефір змішати з содою, через п'ять хвилин додаємо сіль, за бажанням мелену суміш перців і закладаємо віджату від соку кабачкову масу.
Всипаємо просіяне борошно, гарненько перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок, і вмішуємо дрібно нарубану зелень базиліка. Тісто має вийти досить густим і нагадувати жирну сметану.
Випікаємо кабачкові оладки традиційним способом на прогрітій з рослинним маслом сковороді і за бажанням просочуємо по готовності надлишки жиру паперовим рушником.