Пишні оладки на кислому молоці
Смачні пишні оладки , приготовані на кислому молоці, з підсмаженої рум'яною скоринкою, ароматні і ситні – відмінний варіант для сніданку, ланчу, вечері. Також це відмінний варіант спокійно поїсти на роботі або в школі – перекусити на перерві. Приготувати оладки може навіть початківець кулінар – рецепт цієї страви зовсім нескладний, ніяких особливих навичок не потрібно.
Є чимало способів, як приготувати пишні оладки на кислому молоці або кефірі.
Ніжні повітряні оладки
Найпростіше приготувати оладки на кислому молоці з дріжджами, щоб вони вийшли пишними. Приготуємо тісто і швидко нажарим рум'яні оладки до сніданку.
Інгредієнти:
молоко кисле – 07 л;
цукор-пісок виробництва країн СНД – 1/2 склянки;
яйце – 2-3 шт.;
сіль – 1 щіпка;
цукор ванільний – 1 пакетик;
дріжджі свіжі – 15 г;
тепла вода – 100 мл;
борошно біла цільнозернові пшеничне – 1 склянка;
масло не рафінована дезодорована соняшникова – 70 мл
Приготування
Для початку ставимо опару: в глибоку миску раскрошим дріжджі, засиплемо їх цукром (приблизно жменю), додамо трохи борошна і наллємо теплу воду. Будьте уважні – температура води повинна бути не вище 40 градусів, інакше дріжджі загинуть. Перемішуємо і чекаємо хвилин 10 поки опара почне активно зростати, тим часом яйця розтираємо з цукром, який у нас залишився, і сіллю, додаємо трохи ванільного цукру або ваніліну для аромату, вливаємо кисле молоко. Все перемішуємо, потім додаємо підійшла опару і поступово всипаємо просіяне борошно. Густоту тіста регулюємо, додаючи трохи більше борошна, якщо молоко було рідким. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо трохи олії. Коли воно почне злегка диміти – можна смажити оладки, перевертаючи їх по мірі підрум'янення.
Несолодкі оладки
Дріжджові оладки на кислому молоці завжди виходять пишними і смачними, рецепт можна змінювати, додаючи різні наповнювачі, наприклад, терті яблука або моркву, гарбуз, дрібно нарізані сливи або вишні без кісточок. Можна приготувати і несолодкі оладки з кабачками, наприклад, солодким перцем або просто з зеленню. Такі несолодкі, але теж дуже ніжні і пишні оладки на кислому молоці готуємо без яєць.
Інгредієнти:
невеликий цукіні – 1 шт.;
перець солодкий «Паприка» або гогошари – 2 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
петрушка – 1 невеликий пучок;
кисле молоко – 08 л;
сода харчова – 1 /3 ч. ложки;
олія соняшникова не дезодорована, неосветленное – 30 мл + 30 мл;
борошно цільнозернові пшеничне – 2 склянки.
Приготування
Цукіні моєму, витираємо, зрізаємо кінчики і подрібнюємо за допомогою терки або блендера. Перець розрізаємо, виймаємо насіння і перегородки, миємо й нарізаємо максимально дрібними шматочками. Моєму петрушку, даємо стекти і шаткуємо теж як можна дрібніше. Якщо є бажання, можна додати пару зубчиків часнику. Овочі та зелень складаємо в миску, заливаємо кислим молоком, додаємо половину олії, солимо і як слід перемішуємо. Поступово подсеиваем і вмішуємо в тісто борошно. Викладаємо на гарячу сковороду, налийте в неї трохи- тільки щоб покрило дно – масла (воно повинне злегка диміти) невеликі оладки і смажимо на середньому вогні. Оладки повинні рівномірно пропектися і красиво зарум'янитися. Викладати оладки найзручніше змоченою маслом або холодною водою столовою ложкою.
Точно також готуємо оладки на кислому молоці з яблуками, а пишні вони виходять тому, що сода вступає в реакцію з кислотою в молоці, утворюються бульбашки повітря і надають оладкам легкість. Яблучні оладки можна готувати з цукром і без, додавши в начинку інші фрукти, в тому числі, банани або фініки замість яєць.
Є чимало способів, як приготувати пишні оладки на кислому молоці або кефірі.
Ніжні повітряні оладки
Найпростіше приготувати оладки на кислому молоці з дріжджами, щоб вони вийшли пишними. Приготуємо тісто і швидко нажарим рум'яні оладки до сніданку.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку ставимо опару: в глибоку миску раскрошим дріжджі, засиплемо їх цукром (приблизно жменю), додамо трохи борошна і наллємо теплу воду. Будьте уважні – температура води повинна бути не вище 40 градусів, інакше дріжджі загинуть. Перемішуємо і чекаємо хвилин 10 поки опара почне активно зростати, тим часом яйця розтираємо з цукром, який у нас залишився, і сіллю, додаємо трохи ванільного цукру або ваніліну для аромату, вливаємо кисле молоко. Все перемішуємо, потім додаємо підійшла опару і поступово всипаємо просіяне борошно. Густоту тіста регулюємо, додаючи трохи більше борошна, якщо молоко було рідким. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо трохи олії. Коли воно почне злегка диміти – можна смажити оладки, перевертаючи їх по мірі підрум'янення.
Несолодкі оладки
Дріжджові оладки на кислому молоці завжди виходять пишними і смачними, рецепт можна змінювати, додаючи різні наповнювачі, наприклад, терті яблука або моркву, гарбуз, дрібно нарізані сливи або вишні без кісточок. Можна приготувати і несолодкі оладки з кабачками, наприклад, солодким перцем або просто з зеленню. Такі несолодкі, але теж дуже ніжні і пишні оладки на кислому молоці готуємо без яєць.
Інгредієнти:
Приготування
Цукіні моєму, витираємо, зрізаємо кінчики і подрібнюємо за допомогою терки або блендера. Перець розрізаємо, виймаємо насіння і перегородки, миємо й нарізаємо максимально дрібними шматочками. Моєму петрушку, даємо стекти і шаткуємо теж як можна дрібніше. Якщо є бажання, можна додати пару зубчиків часнику. Овочі та зелень складаємо в миску, заливаємо кислим молоком, додаємо половину олії, солимо і як слід перемішуємо. Поступово подсеиваем і вмішуємо в тісто борошно. Викладаємо на гарячу сковороду, налийте в неї трохи- тільки щоб покрило дно – масла (воно повинне злегка диміти) невеликі оладки і смажимо на середньому вогні. Оладки повинні рівномірно пропектися і красиво зарум'янитися. Викладати оладки найзручніше змоченою маслом або холодною водою столовою ложкою.
Точно також готуємо оладки на кислому молоці з яблуками, а пишні вони виходять тому, що сода вступає в реакцію з кислотою в молоці, утворюються бульбашки повітря і надають оладкам легкість. Яблучні оладки можна готувати з цукром і без, додавши в начинку інші фрукти, в тому числі, банани або фініки замість яєць.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати оладки на кислому молоці?
Якщо молоко несподівано скисло - не варто засмучуватися і поспішати його викидати. Пропонуємо чудовий спосіб позбутися від нього - приготувати дуже
Пишні оладки на ряжанці
Багато досвідчені господині напевно знають, що пишними оладки виходять, так як приготовані на кисломолочної основі. Пропонуємо чудову альтернативу
Оладки на молоці без яєць
Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
Оладки з яблуками на молоці
Простими оладками на сніданок сьогодні досить складно здивувати, однак рецепти представлені в даній статті доводять зворотне. Пропонуємо кілька
Пишні оладки на кисляку – рецепт
Відомо, що найпопулярніше блюдо для сніданку, оладки, краще всього виходять на кисломолочної основі. Пропонуємо два нескладних рецепта цього
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці