Вернуться назад Распечатать

Пишні оладки на кислому молоці

Пишні оладки на кислому молоці
Смачні пишні оладки , приготовані на кислому молоці, з підсмаженої рум'яною скоринкою, ароматні і ситні – відмінний варіант для сніданку, ланчу, вечері. Також це відмінний варіант спокійно поїсти на роботі або в школі – перекусити на перерві. Приготувати оладки може навіть початківець кулінар – рецепт цієї страви зовсім нескладний, ніяких особливих навичок не потрібно.
Є чимало способів, як приготувати пишні оладки на кислому молоці або кефірі.
Ніжні повітряні оладки
Найпростіше приготувати оладки на кислому молоці з дріжджами, щоб вони вийшли пишними. Приготуємо тісто і швидко нажарим рум'яні оладки до сніданку.
Інгредієнти:

  • молоко кисле – 07 л;

  • цукор-пісок виробництва країн СНД – 1/2 склянки;

  • яйце – 2-3 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукор ванільний – 1 пакетик;

  • дріжджі свіжі – 15 г;

  • тепла вода – 100 мл;

  • борошно біла цільнозернові пшеничне – 1 склянка;

  • масло не рафінована дезодорована соняшникова – 70 мл


  • Приготування
    Для початку ставимо опару: в глибоку миску раскрошим дріжджі, засиплемо їх цукром (приблизно жменю), додамо трохи борошна і наллємо теплу воду. Будьте уважні – температура води повинна бути не вище 40 градусів, інакше дріжджі загинуть. Перемішуємо і чекаємо хвилин 10 поки опара почне активно зростати, тим часом яйця розтираємо з цукром, який у нас залишився, і сіллю, додаємо трохи ванільного цукру або ваніліну для аромату, вливаємо кисле молоко. Все перемішуємо, потім додаємо підійшла опару і поступово всипаємо просіяне борошно. Густоту тіста регулюємо, додаючи трохи більше борошна, якщо молоко було рідким. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо трохи олії. Коли воно почне злегка диміти – можна смажити оладки, перевертаючи їх по мірі підрум'янення.
    Несолодкі оладки
    Дріжджові оладки на кислому молоці завжди виходять пишними і смачними, рецепт можна змінювати, додаючи різні наповнювачі, наприклад, терті яблука або моркву, гарбуз, дрібно нарізані сливи або вишні без кісточок. Можна приготувати і несолодкі оладки з кабачками, наприклад, солодким перцем або просто з зеленню. Такі несолодкі, але теж дуже ніжні і пишні оладки на кислому молоці готуємо без яєць.
    Інгредієнти:

  • невеликий цукіні – 1 шт.;

  • перець солодкий «Паприка» або гогошари – 2 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • петрушка – 1 невеликий пучок;

  • кисле молоко – 08 л;

  • сода харчова – 1 /3 ч. ложки;

  • олія соняшникова не дезодорована, неосветленное – 30 мл + 30 мл;

  • борошно цільнозернові пшеничне – 2 склянки.


  • Приготування
    Цукіні моєму, витираємо, зрізаємо кінчики і подрібнюємо за допомогою терки або блендера. Перець розрізаємо, виймаємо насіння і перегородки, миємо й нарізаємо максимально дрібними шматочками. Моєму петрушку, даємо стекти і шаткуємо теж як можна дрібніше. Якщо є бажання, можна додати пару зубчиків часнику. Овочі та зелень складаємо в миску, заливаємо кислим молоком, додаємо половину олії, солимо і як слід перемішуємо. Поступово подсеиваем і вмішуємо в тісто борошно. Викладаємо на гарячу сковороду, налийте в неї
    Пишні оладки на кислому молоці
    трохи- тільки щоб покрило дно – масла (воно повинне злегка диміти) невеликі оладки і смажимо на середньому вогні. Оладки повинні рівномірно пропектися і красиво зарум'янитися. Викладати оладки найзручніше змоченою маслом або холодною водою столовою ложкою.
    Точно також готуємо оладки на кислому молоці з яблуками, а пишні вони виходять тому, що сода вступає в реакцію з кислотою в молоці, утворюються бульбашки повітря і надають оладкам легкість. Яблучні оладки можна готувати з цукром і без, додавши в начинку інші фрукти, в тому числі, банани або фініки замість яєць.