Тісто на оладки
При випіканні оладок успіх може бути гарантований лише при умові ідеально приготованого тесту з вдалому рецептом. Насправді таких варіантів ідеальної основи для оладок дуже багато, і готуватися вона може як з води, так і з молочних продуктів, з додаванням яєць і без них. А в якості інгредієнта, що додає пишноту, можуть бути використані як дріжджі і розпушувач, так і звичайна сода. Важливо тільки правильно дотримати пропорції і вибрати якісні продукти для тіста і результатом, безперечно, будуть чудові оладки .
Нижче ми пропонуємо кілька варіантів приготування ідеального тесту на оладки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
молоко – 490 мл;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
ваніль – за смаком;
пресовані дріжджі – 25 г;
рослинна олія без запаху – 70 мл;
сіль – 5 р.
Приготування
Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітому молоці, додаємо цукровий пісок, один стакан борошна, попередньо просіяти її, перемішуємо все хорошенечко і розміщуємо в теплому місці приблизно на двадцять-тридцять хвилин. За цей час опара повинна підійти і покритися пухирчастої шапкою.
Тепер вводимо в дозріле тісто збиті за допомогою віночка або міксера яйця, ваніль, сіль, рослинне масло і додаємо решту борошно пшеничне, не забуваючи її просіяти. Добре перемішуємо тісто і знову ставимо в тепле, захищене від протягів і зайвих шумів місце. Приблизно через сорок-шістдесят хвилин тісто підніметься і буде готове до подальшого застосування та випікання оладок. Дуже важливо не перемішувати його перед процесом, а відбирати потроху від загальної маси ложкою і відправляти на сковороду.
Інгредієнти:
борошно пшеничне;
кисле молоко або кефір – 450 мл;
цукровий пісок – 110 г;
сода, погашена оцтом – 15 г;
ваніль – за смаком;
сіль – щіпка.
Приготування
Наливаємо в глибоку миску кефір або кисле молоко, додаємо дрібку солі, цукровий пісок, соду, погашену оцтом, і всипаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно. Її має бути така кількість, щоб вийшло досить густе тісто, консистенції як густа сметана. Маса повинна повільно сповзати з ложки і не розтікатися. Тісто готове, можна приступати до випікання оладок.
Як бачите, цей рецепт дуже простий, в ньому немає яєць. Але цей факт грає страви тільки на користь. При правильно витриманої консистенції тесту (воно має бути досить густим) вироби виходять дуже пишними, м'якими і практично не осідають після перекладання на тарілку, як це часто відбувається з виробами з тіста з додаванням яєць, адже вони трохи збільшують його структуру.
Також радимо не нехтувати фактом гасіння соди, не дивлячись на присутність в рецепті кефіру або кислого молока. Практика показала, що з гашеного содою оладки все ж виходять пишніше і не мають содового присмаку.
Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
вода – 510 мл;
цукровий пісок – 60 г;
ваніль – за смаком;
сухі дріжджі – 15-20 г;
сіль – 5 р.
Приготування
Підігріваємо в мисці водичку до п'ятдесяти градусів, кидаємо цукровий пісок, сіль, ваніль і дріжджі і перемішуємо до повного розчинення всіх компонентів. Всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно, ще раз перемішуємо до розчинення борошняних грудочок і розміщуємо посуд з тестом на двадцять-тридцять хвилин в теплі, прикривши посуд чистою тканиною.
Через відведений проміжок часу перемішуємо масу гарненько і знову забуваємо про неї на сорок-п'ятдесят хвилин. Після закінчення часу вона має добре піднятися, збільшивши свій обсяг приблизно вдвічі. Якщо так і сталося, значить тісто готове до подальшої переробки і випікання оладок. На цей раз його не перемішуємо, а відразу потроху набираємо столовою ложкою і відправляємо на сковороду.
Нижче ми пропонуємо кілька варіантів приготування ідеального тесту на оладки.
Тісто на оладки на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітому молоці, додаємо цукровий пісок, один стакан борошна, попередньо просіяти її, перемішуємо все хорошенечко і розміщуємо в теплому місці приблизно на двадцять-тридцять хвилин. За цей час опара повинна підійти і покритися пухирчастої шапкою.
Тепер вводимо в дозріле тісто збиті за допомогою віночка або міксера яйця, ваніль, сіль, рослинне масло і додаємо решту борошно пшеничне, не забуваючи її просіяти. Добре перемішуємо тісто і знову ставимо в тепле, захищене від протягів і зайвих шумів місце. Приблизно через сорок-шістдесят хвилин тісто підніметься і буде готове до подальшого застосування та випікання оладок. Дуже важливо не перемішувати його перед процесом, а відбирати потроху від загальної маси ложкою і відправляти на сковороду.
Тісто на оладки на кислому молоці або кефірі без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в глибоку миску кефір або кисле молоко, додаємо дрібку солі, цукровий пісок, соду, погашену оцтом, і всипаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно. Її має бути така кількість, щоб вийшло досить густе тісто, консистенції як густа сметана. Маса повинна повільно сповзати з ложки і не розтікатися. Тісто готове, можна приступати до випікання оладок.
Як бачите, цей рецепт дуже простий, в ньому немає яєць. Але цей факт грає страви тільки на користь. При правильно витриманої консистенції тесту (воно має бути досить густим) вироби виходять дуже пишними, м'якими і практично не осідають після перекладання на тарілку, як це часто відбувається з виробами з тіста з додаванням яєць, адже вони трохи збільшують його структуру.
Також радимо не нехтувати фактом гасіння соди, не дивлячись на присутність в рецепті кефіру або кислого молока. Практика показала, що з гашеного содою оладки все ж виходять пишніше і не мають содового присмаку.
Як зробити тісто на оладки на воді?
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо в мисці водичку до п'ятдесяти градусів, кидаємо цукровий пісок, сіль, ваніль і дріжджі і перемішуємо до повного розчинення всіх компонентів. Всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно, ще раз перемішуємо до розчинення борошняних грудочок і розміщуємо посуд з тестом на двадцять-тридцять хвилин в теплі, прикривши посуд чистою тканиною.
Через відведений проміжок часу перемішуємо масу гарненько і знову забуваємо про неї на сорок-п'ятдесят хвилин. Після закінчення часу вона має добре піднятися, збільшивши свій обсяг приблизно вдвічі. Якщо так і сталося, значить тісто готове до подальшої переробки і випікання оладок. На цей раз його не перемішуємо, а відразу потроху набираємо столовою ложкою і відправляємо на сковороду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати оладки на молоці?
Оладки - це самий простий спосіб порадувати рідних смачним і поживним сніданком. Однак не у всіх вони виходять хрусткими і смачними. Розповімо кілька
Оладки на молоці без дріжджів
Смачний сніданок - запорука гарного настрою на весь день! Якщо немає бажання морочитися з приготуванням вишукувань пропонуємо зробити найпростіші
Пишні оладки на сироватці
Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
Пишні оладки на ряжанці
Багато досвідчені господині напевно знають, що пишними оладки виходять, так як приготовані на кисломолочної основі. Пропонуємо чудову альтернативу
Оладки на молоці без яєць
Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
Оладки на воді
Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька