Оладки на кефірі і дріжджах
Оладки – страва, улюблене багатьма з нас з самого дитинства. Є маса варіантів їх приготування. А зараз ви дізнаєтеся, як зробити пишні оладки на кефірі і дріжджах .
Інгредієнти:
борошно просеянная – 3 склянки;
кефір – 1 літр;
дріжджі – 30 г;
яйця – 2 шт.;
цукор – 70 г;
сіль – щіпка.
Приготування
В злегка підігрітому кефірі розчиняємо дріжджі. Кладемо цукор, сіль, вбиваємо яйця, а в самому кінці вже підсипаємо просіяне борошно. Розмішуємо До однорідності і залишаємо тісто підніматися. Тепер невеликі порції дріжджового тіста кладемо на сковороду і смажимо оладки хвилинки по 2 з двох сторін.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
тепла вода – 50 мл;
кефір – 1 склянка;
дріжджі швидкої дії – 1 ч. ложка;
яйця – 1 шт.;
яблука – 3 шт.;
цукор – 60 г;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Сухі дріжджі висипаємо у воду, температура якої не більше 40 градусів, туди ж кладемо цукор і даємо масі настоятися близько 10 хвилин. Кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього яєчний жовток і добре перемішуємо. Отриману масу додаємо в дріжджову суміш, додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15.Нехай тісто підійде. Чистимо яблука і трьом їх на середній тертці. Білок збиваємо міксером з додаванням щіпки солі. У тісто вводимо білкову масу і яблука і перемішуємо. Смажити оладки краще під кришкою.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
яйця – 1 шт.;
сіль – 1 щіпка;
борошно – 250 г;
цукор – 25 г;
сухі дріжджі швидкої дії – 10 м;
сосиски – 3 шт.
Приготування
У злегка підігрітий кефір додаємо дріжджі. Хвилин через 5 додаємо борошно, сахарим, солимо, додаємо яйце, добре перемішуємо. А тепер нехай тісто постоїть хвилин 20 в теплі і підійде. Після закінчення даного часу додаємо в тісто сосиски, нарізані кружечками, акуратно перемішуємо і ложкою викладаємо тісто у розігріте масло на сковороду. Смажимо з одного боку під кришкою, а потім перевертаємо і також під кришкою, доводимо до готовності. Щоб оладки на кефірі і дріжджах вийшли менш жирними, їх можна викласти на паперові серветки, і тоді зайвий жир вбереться.
Інгредієнти:
кефір – 230 мл;
молоко – 100 мл;
сухі дріжджі – 5 г;
цукор – 25 г;
борошно – 200 г;
манка – 30 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Нагріваємо молоко до температури близько 36 градусів. Всипаємо в нього дріжджі, по дрібці цукру і борошна. Перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин. Коли дріжджі забродять, виливаємо суміш у кефір, додаємо цукор, сіль і розмішуємо. Додаємо борошно, змішану з манкою. Добре перемішуємо. Повинно вийти густе тісто. Залишаємо його хвилин на 15. Ложкою набираємо трохи тіста, викладаємо його на сковороду з маслом і смажимо оладки з двох боків до готовності. А щоб вони вийшли пышненькими, краще, щоб в процесі смаження сковорода була накрита кришкою.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл;
цукор – 25 г;
сіль – щіпка;
швидкодіючі сухі дріжджі – 5 г;
харчова сода – 3 г;
вода – 100 мл;
борошно – 7 ст. ложок.
Приготування
Кефір трохи нагріваємо, додаємо соду, розмішуємо і відставляємо в сторону. Сухі дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо половину цукру. Як тільки дріжджі піднімуться, вливаємо кефір, всипаємо інший цукор, сіль, просіяне борошно. Тісто повинне вийти трохи густіше, ніж сметана. Залишаємо його в теплі підходити. Приблизно через 40-50 хвилин тісто підійде в 2 рази. Перемішувати його не потрібно. Просто акуратно набираємо його столовою ложкою викладаємо на сковороду з маслом і смажимо до готовності. Якщо використовувати сковорідки з керамічним або тефлоновим покриттям, то масла потрібно зовсім небагато, а в результаті оладки вийдуть більш дієтичними і менш жирними.
Пишні оладки на дріжджах і кефірі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В злегка підігрітому кефірі розчиняємо дріжджі. Кладемо цукор, сіль, вбиваємо яйця, а в самому кінці вже підсипаємо просіяне борошно. Розмішуємо До однорідності і залишаємо тісто підніматися. Тепер невеликі порції дріжджового тіста кладемо на сковороду і смажимо оладки хвилинки по 2 з двох сторін.
Оладки на кефірі з яблуками на дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі висипаємо у воду, температура якої не більше 40 градусів, туди ж кладемо цукор і даємо масі настоятися близько 10 хвилин. Кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього яєчний жовток і добре перемішуємо. Отриману масу додаємо в дріжджову суміш, додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15.Нехай тісто підійде. Чистимо яблука і трьом їх на середній тертці. Білок збиваємо міксером з додаванням щіпки солі. У тісто вводимо білкову масу і яблука і перемішуємо. Смажити оладки краще під кришкою.
Оладки на кефірі з сосисками на дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
У злегка підігрітий кефір додаємо дріжджі. Хвилин через 5 додаємо борошно, сахарим, солимо, додаємо яйце, добре перемішуємо. А тепер нехай тісто постоїть хвилин 20 в теплі і підійде. Після закінчення даного часу додаємо в тісто сосиски, нарізані кружечками, акуратно перемішуємо і ложкою викладаємо тісто у розігріте масло на сковороду. Смажимо з одного боку під кришкою, а потім перевертаємо і також під кришкою, доводимо до готовності. Щоб оладки на кефірі і дріжджах вийшли менш жирними, їх можна викласти на паперові серветки, і тоді зайвий жир вбереться.
Оладки на кефірі і дріжджах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо молоко до температури близько 36 градусів. Всипаємо в нього дріжджі, по дрібці цукру і борошна. Перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин. Коли дріжджі забродять, виливаємо суміш у кефір, додаємо цукор, сіль і розмішуємо. Додаємо борошно, змішану з манкою. Добре перемішуємо. Повинно вийти густе тісто. Залишаємо його хвилин на 15. Ложкою набираємо трохи тіста, викладаємо його на сковороду з маслом і смажимо оладки з двох боків до готовності. А щоб вони вийшли пышненькими, краще, щоб в процесі смаження сковорода була накрита кришкою.
Як приготувати оладки на кефірі і дріжджах?
Інгредієнти:
Приготування
Кефір трохи нагріваємо, додаємо соду, розмішуємо і відставляємо в сторону. Сухі дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо половину цукру. Як тільки дріжджі піднімуться, вливаємо кефір, всипаємо інший цукор, сіль, просіяне борошно. Тісто повинне вийти трохи густіше, ніж сметана. Залишаємо його в теплі підходити. Приблизно через 40-50 хвилин тісто підійде в 2 рази. Перемішувати його не потрібно. Просто акуратно набираємо його столовою ложкою викладаємо на сковороду з маслом і смажимо до готовності. Якщо використовувати сковорідки з керамічним або тефлоновим покриттям, то масла потрібно зовсім небагато, а в результаті оладки вийдуть більш дієтичними і менш жирними.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пишні оладки на кефірі?
Приготувати будь-які оладки - справа не хитра. Однак не всі господині можуть похвалитися пишним підсумком такого найпростішого страви. Пропонуємо
Пісні млинці на дріжджах
Приготувати пишні оладки - завдання не складна, проте не всім вона під силу, та ще й у піст, коли не можна додати яйця до складу. Скориставшись
Оладки з яблуками на кефірі
Оладки - це саме швидке і просте ласощі, яке вміє робити майже кожна господиня. Однак, навіть таке поширене блюдо може набриднути. Пропонуємо
Пишні оладки на кефірі
Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Дріжджові оладки
Скільки рецептів оладок не придумай, а господині хочуть все пишніше і легшим, ну що ж, тримайте рецепт найбільш пишних оладок, які готуються на