Як приготувати пишні оладки на кефірі?
Відомо, що найбільш пишні оладки виходять саме на основі кисломолочних продуктів, лідером серед інших по частоті використання в рецептах солодощів залишається кефір він же стане і головним героєм цього матеріалу, покликаного розкрити всі секрети приготування оладок.
Зручність приготування оладок за цим рецептом полягає в тому, що тісто для них може і повинно провести в холодильнику не менше 8 годин перед обсмаженням, саме тому такі оладки дуже зручно заготовляти з вечора, щоб потішити родину щільним і смачним сніданком.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 7 г;
вода - 55 мл;
борошно - 275 г;
порошок для випічки і сода - 2 ч. ложки;
цукровий пісок - 2 ч. ложки;
яйця - 6 шт.;
кефір - 955 мл;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Ледь підігрійте воду і підсолодіть її щіпкою цукру. У підсолодженій рідини розведіть дріжджі і залиште їх на 7-10 хвилин. Цього часу вистачить на підготовку решти інгредієнтів для тіста: з'єднання сухих складових окремо від рідин. Коли обидві суміші будуть готові, з'єднайте їх разом до отримання густого тесту, а потім влийте в тісто дріжджовий розчин, накрийте його і поставте в холодильник. Сутра підійшла пишну масу залишиться лише підрум'янити з обох сторін і можна приступати до трапези.
Незважаючи на те, що пишність більшості рецептів випічки забезпечують саме яйця, оладки це правило може обійти стороною і прямий доказ тому – такий рецепт.
Інгредієнти:
борошно - 145 г;
порошок для випічки - 1 ст. ложка;
цукровий пісок - 3 г;
кефір - 245 мл;
рослинне масло - 45 мл;
вода - 45 мл
Приготування
Рецепт і схему приготування досить просто запам'ятати, якщо врахувати послідовність інгредієнтів. Спершу необхідно змішати першу трійку разом, а окремо від неї збити кефір з маслом і водою. Поєднавши рідини з сухими інгредієнтами, на виході ви отримаєте густе тісто, яке необхідно порціями виливати на сковороду і обсмажувати до красивої рум'яності.
Оладки – одна з тих страв, що зазнає сусідство будь-яких інгредієнтів. Оладки по цьому рецепту чудово поєднуються з яблуками і вельми незвичним доповненням – ароматним розмарином.
Інгредієнти:
борошно - 175 г;
коричневий цукор - 45 г;
сода - 1 ч. ложка;
листочки розмарину (нарізані) - 1/2 ч. ложки;
кефір - 415 мл;
яйце - 1 шт.;
сушені яблука - 12 шт.
Приготування
Зазвичай, спершу з'єднайте разом сухі інгредієнти, а вже потім, окремо від них, збийте кефір та яйця. Змішавши сухі складові з рідинами, доповніть однорідне тісто нарізаними листочками розмарину і залиште все на 7-10 хвилин. За цей час відбудеться «знайомство» всіх інгредієнтів між собою: борошно почне вбирати вологу і її глютеновые нитки розслабляться, залишаючи вас з пишними, а не гумовими оладками.
На змащену розігріту сковороду викладіть колечка сушених яблук і залийте їх тестом. Підрум'яньте оладки з обох сторін і сервіруйте моментально, з медом або кленовим сиропом.
Інгредієнти:
кефір - 265 мл;
борошно - 145 г;
порошок для випічки - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 15 г;
цукровий пісок - 35 г;
кабачок (тертий) - 3/4 ст.;
шоколадна крихта - 85 р.
Приготування
З'єднайте кефір і розтоплене масло з яйцем і цукровим піском. Окремо змішайте борошно і порошок для випічки, влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть густе тісто. Додайте в тісто дрібно натертий і попередньо віджатий кабачок, а за ним і шоколадну крихту. Підрум'яньте оладки з обох сторін і відразу ж подавайте.
Пишні оладки на дріжджах і кефірі – рецепт
Зручність приготування оладок за цим рецептом полягає в тому, що тісто для них може і повинно провести в холодильнику не менше 8 годин перед обсмаженням, саме тому такі оладки дуже зручно заготовляти з вечора, щоб потішити родину щільним і смачним сніданком.
Інгредієнти:
Приготування
Ледь підігрійте воду і підсолодіть її щіпкою цукру. У підсолодженій рідини розведіть дріжджі і залиште їх на 7-10 хвилин. Цього часу вистачить на підготовку решти інгредієнтів для тіста: з'єднання сухих складових окремо від рідин. Коли обидві суміші будуть готові, з'єднайте їх разом до отримання густого тесту, а потім влийте в тісто дріжджовий розчин, накрийте його і поставте в холодильник. Сутра підійшла пишну масу залишиться лише підрум'янити з обох сторін і можна приступати до трапези.
Пишні оладки на кефірі без яєць
Незважаючи на те, що пишність більшості рецептів випічки забезпечують саме яйця, оладки це правило може обійти стороною і прямий доказ тому – такий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт і схему приготування досить просто запам'ятати, якщо врахувати послідовність інгредієнтів. Спершу необхідно змішати першу трійку разом, а окремо від неї збити кефір з маслом і водою. Поєднавши рідини з сухими інгредієнтами, на виході ви отримаєте густе тісто, яке необхідно порціями виливати на сковороду і обсмажувати до красивої рум'яності.
Пишні оладки на кефірі з яблуками
Оладки – одна з тих страв, що зазнає сусідство будь-яких інгредієнтів. Оладки по цьому рецепту чудово поєднуються з яблуками і вельми незвичним доповненням – ароматним розмарином.
Інгредієнти:
Приготування
Зазвичай, спершу з'єднайте разом сухі інгредієнти, а вже потім, окремо від них, збийте кефір та яйця. Змішавши сухі складові з рідинами, доповніть однорідне тісто нарізаними листочками розмарину і залиште все на 7-10 хвилин. За цей час відбудеться «знайомство» всіх інгредієнтів між собою: борошно почне вбирати вологу і її глютеновые нитки розслабляться, залишаючи вас з пишними, а не гумовими оладками.
На змащену розігріту сковороду викладіть колечка сушених яблук і залийте їх тестом. Підрум'яньте оладки з обох сторін і сервіруйте моментально, з медом або кленовим сиропом.
Як приготувати пишні оладки з кабачків на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте кефір і розтоплене масло з яйцем і цукровим піском. Окремо змішайте борошно і порошок для випічки, влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть густе тісто. Додайте в тісто дрібно натертий і попередньо віджатий кабачок, а за ним і шоколадну крихту. Підрум'яньте оладки з обох сторін і відразу ж подавайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки на сироватці
Оладки на молочній сироватці - страва, простіше якого і придумати складно. Приготувавши їх на сніданок ви отримуєте чудовий живильний додаток до
Пишні оладки на дріжджах
Багато хто не беруться за приготування оладок, так як бояться, що не буде пишного результату. Однак спробувавши зробити тісто перевіреним способом -
Оладки без дріжджів
Не всі господині вміють поводитися з дріжджовим тістом, навіть таким простим, як для оладок. Добре, що існує безліч альтернативних варіантів
Оладки на кефірі без яєць
Присутність яєць у деяких видах випічки зовсім не обов'язково. Розповімо, як зробити смачні, пишні і, головне, м'які оладки. Головним компонентом
Оладки на кисляку - рецепт
Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
Пишні оладки на кефірі
Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто