Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки на сироватці

Оладки на сироватці

1-11-2015, 23:05
2 305
Оладки на сироватці
Пишні, м'які оладки – хіба можна вигадати більш вдале сніданок? Ситні і ароматні, вони – тепле спогад з дитинства, яким нас балували мами і бабусі. Тепер настала черга готувати їх самостійно для себе та своїх дітей, саме тому ми вкотре збираємо разом найвдаліші рецепти, в основі нижченаведених лежить молочна сироватка.

Пишні оладки на сироватці з яйцем


Пишними оладки на сироватці можуть бути і без додавання дріжджів. Якщо ви готові приділити трохи більше часу процесу приготування, то перетворіть яєчні білки в піну і додайте в тісто для більшої ніжності й легкості. А в якості приємного бонусу в центр оладок можна покласти трохи шоколаду.
Інгредієнти:

  • борошно - 175 г;

  • порошок для випічки - 3 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молочна сироватка - 245 мл;

  • шоколад - 175 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати оладки на сироватці, візьміться за шоколад. Розтопіть пару плиток порціями і вилийте їх на лист промасленого пергаменту. Ложкою розкласти гарячий шоколад, так, щоб він утворив диск і покладіть заготовки в морозильну камеру.
    Розділіть яйця і збийте білок в щільну піну. Залишилися жовтки з'єднайте з цукровим піском і сироваткою. Беріться за сухі інгредієнти, пропустивши борошно через сито і змішавши її з розпушувачем. Порціями вливайте сироватку з яйцем суху суміш, опрацьовуючи тісто віночком, щоб уникнути утворення грудок. Готове тісто акуратно з'єднайте з яєчними білками. Вилийте половину ополоника тесту на сковороду, зверху покладіть шоколад так, щоб його краї не виходили за межі оладок, а зверху вилийте другу половину ополоника. Підрум'яньте оладки на сироватці з обох сторін і подавайте гарячими.

    Оладки на сироватці з яблуками рецепт


    Крім шоколаду в тісто можна додавати свіжі фрукти і ягоди. Ми візьмемо саму просту і доступну добавку – яблука, які будуть приємно контрастувати з пишним тестом.
    Інгредієнти:

  • борошно - 175 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • молочна сироватка - 460 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • розтоплене масло - 35 мл;

  • яблука - 75 г;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Подрібніть яблука, попередньо позбавивши їх від серцевини з насінням. Перетворіть цукровий пісок та яйця в пишну белесую масу, а потім розведіть її молочною сироваткою. Додайте розтоплене масло до суміші рідких інгредієнтів і прийміть за сухі. Для сухої суміші досить об'єднати борошно з корицею і розпушувачем. Поступово вливаючи рідини до сухих інгредієнтів, замісіть однорідне і густе тісто, покладіть в нього шматочки яблук і знову перемішайте. Порціями виливайте тісто для оладок на розігріту сковороду. Коли оладки придбають приємний яскравий відтінок з обох сторін – вони готові. Залишається лише доповнити блюдо медом або кленовим сиропом, і можна подавати.

    Оладки на сироватці і дріжджах


    Напевно, саме такими оладками вас в дитинстві і пригощали бабусі. Щільні і ароматні, дріжджові оладки також виходять дивно повітряними і, на відміну від стандартного дріжджового тіста, не вимагають расстойки.
    Інгредієнти:

  • борошно - 195 г;

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • родзинки - 95 г;

  • молочна сироватка - 245 г;
  • Оладки на сироватці

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Злегка підігрійте молочну сироватку. В окремій ємності з'єднайте разом першу трійку інгредієнтів. Вбийте до сироватці яйце і влити рідку суміш сухої. Перетворіть всі у густе і не комковатое тісто. Додавати родзинки в рецепт не обов'язково, але він може стати приємним сюрпризом для любителів сухофруктів. Тепер тільки й залишається, що обсмажити порції тіста до зарум'янювання і насолоджуватися ароматними оладками в несменной компанії сметани і варення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пишні оладки на кефірі?
    Як приготувати пишні оладки на кефірі?
    Приготувати будь-які оладки - справа не хитра. Однак не всі господині можуть похвалитися пишним підсумком такого найпростішого страви. Пропонуємо
    Пишні оладки на дріжджах
    Пишні оладки на дріжджах
    Багато хто не беруться за приготування оладок, так як бояться, що не буде пишного результату. Однак спробувавши зробити тісто перевіреним способом -
    Оладки з картопляного пюре
    Оладки з картопляного пюре
    Оладки з картопляного пюре - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього гарніру. Пропонуємо кілька найоригінальніших ідей для смачного
    Пишні оладки на сироватці
    Пишні оладки на сироватці
    Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
    Оладки без дріжджів
    Оладки без дріжджів
    Не всі господині вміють поводитися з дріжджовим тістом, навіть таким простим, як для оладок. Добре, що існує безліч альтернативних варіантів
    Оладки з яблуками на молоці
    Оладки з яблуками на молоці
    Простими оладками на сніданок сьогодні досить складно здивувати, однак рецепти представлені в даній статті доводять зворотне. Пропонуємо кілька