Вернуться назад Распечатать

Оладки на сироватці

Оладки на сироватці
Пишні, м'які оладки – хіба можна вигадати більш вдале сніданок? Ситні і ароматні, вони – тепле спогад з дитинства, яким нас балували мами і бабусі. Тепер настала черга готувати їх самостійно для себе та своїх дітей, саме тому ми вкотре збираємо разом найвдаліші рецепти, в основі нижченаведених лежить молочна сироватка.

Пишні оладки на сироватці з яйцем


Пишними оладки на сироватці можуть бути і без додавання дріжджів. Якщо ви готові приділити трохи більше часу процесу приготування, то перетворіть яєчні білки в піну і додайте в тісто для більшої ніжності й легкості. А в якості приємного бонусу в центр оладок можна покласти трохи шоколаду.
Інгредієнти:

  • борошно - 175 г;

  • порошок для випічки - 3 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молочна сироватка - 245 мл;

  • шоколад - 175 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати оладки на сироватці, візьміться за шоколад. Розтопіть пару плиток порціями і вилийте їх на лист промасленого пергаменту. Ложкою розкласти гарячий шоколад, так, щоб він утворив диск і покладіть заготовки в морозильну камеру.
    Розділіть яйця і збийте білок в щільну піну. Залишилися жовтки з'єднайте з цукровим піском і сироваткою. Беріться за сухі інгредієнти, пропустивши борошно через сито і змішавши її з розпушувачем. Порціями вливайте сироватку з яйцем суху суміш, опрацьовуючи тісто віночком, щоб уникнути утворення грудок. Готове тісто акуратно з'єднайте з яєчними білками. Вилийте половину ополоника тесту на сковороду, зверху покладіть шоколад так, щоб його краї не виходили за межі оладок, а зверху вилийте другу половину ополоника. Підрум'яньте оладки на сироватці з обох сторін і подавайте гарячими.

    Оладки на сироватці з яблуками рецепт


    Крім шоколаду в тісто можна додавати свіжі фрукти і ягоди. Ми візьмемо саму просту і доступну добавку – яблука, які будуть приємно контрастувати з пишним тестом.
    Інгредієнти:

  • борошно - 175 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • молочна сироватка - 460 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • розтоплене масло - 35 мл;

  • яблука - 75 г;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Подрібніть яблука, попередньо позбавивши їх від серцевини з насінням. Перетворіть цукровий пісок та яйця в пишну белесую масу, а потім розведіть її молочною сироваткою. Додайте розтоплене масло до суміші рідких інгредієнтів і прийміть за сухі. Для сухої суміші досить об'єднати борошно з корицею і розпушувачем. Поступово вливаючи рідини до сухих інгредієнтів, замісіть однорідне і густе тісто, покладіть в нього шматочки яблук і знову перемішайте. Порціями виливайте тісто для оладок на розігріту сковороду. Коли оладки придбають приємний яскравий відтінок з обох сторін – вони готові. Залишається лише доповнити блюдо медом або кленовим сиропом, і можна подавати.

    Оладки на сироватці і дріжджах


    Напевно, саме такими оладками вас в дитинстві і пригощали бабусі. Щільні і ароматні, дріжджові оладки також виходять дивно повітряними і, на відміну від стандартного дріжджового тіста, не вимагають расстойки.
    Інгредієнти:

  • борошно - 195 г;

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • родзинки - 95 г;

  • молочна сироватка - 245 г;
  • Оладки на сироватці

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Злегка підігрійте молочну сироватку. В окремій ємності з'єднайте разом першу трійку інгредієнтів. Вбийте до сироватці яйце і влити рідку суміш сухої. Перетворіть всі у густе і не комковатое тісто. Додавати родзинки в рецепт не обов'язково, але він може стати приємним сюрпризом для любителів сухофруктів. Тепер тільки й залишається, що обсмажити порції тіста до зарум'янювання і насолоджуватися ароматними оладками в несменной компанії сметани і варення.