Пишні, м'які оладки – хіба можна вигадати більш вдале сніданок? Ситні і ароматні, вони – тепле спогад з дитинства, яким нас балували мами і бабусі. Тепер настала черга готувати їх самостійно для себе та своїх дітей, саме тому ми вкотре збираємо разом найвдаліші рецепти, в основі нижченаведених лежить молочна сироватка.
Пишні оладки на сироватці з яйцем
Пишними оладки на сироватці можуть бути і без додавання дріжджів. Якщо ви готові приділити трохи більше часу процесу приготування, то перетворіть яєчні білки в піну і додайте в тісто для більшої ніжності й легкості. А в якості приємного бонусу в центр оладок можна покласти трохи шоколаду.
Інгредієнти: борошно - 175 г; порошок для випічки - 3 ч. ложки; цукровий пісок - 45 г; яйце - 1 шт.; молочна сироватка - 245 мл; шоколад - 175 р. Приготування Перед тим, як приготувати оладки на сироватці, візьміться за шоколад. Розтопіть пару плиток порціями і вилийте їх на лист промасленого пергаменту. Ложкою розкласти гарячий шоколад, так, щоб він утворив диск і покладіть заготовки в морозильну камеру.
Розділіть яйця і збийте білок в щільну піну. Залишилися жовтки з'єднайте з цукровим піском і сироваткою. Беріться за сухі інгредієнти, пропустивши борошно через сито і змішавши її з розпушувачем. Порціями вливайте сироватку з яйцем суху суміш, опрацьовуючи тісто віночком, щоб уникнути утворення грудок. Готове тісто акуратно з'єднайте з яєчними білками. Вилийте половину ополоника тесту на сковороду, зверху покладіть шоколад так, щоб його краї не виходили за межі оладок, а зверху вилийте другу половину ополоника. Підрум'яньте оладки на сироватці з обох сторін і подавайте гарячими.
Оладки на сироватці з яблуками рецепт
Крім шоколаду в тісто можна додавати свіжі фрукти і ягоди. Ми візьмемо саму просту і доступну добавку – яблука, які будуть приємно контрастувати з пишним тестом.
Інгредієнти: борошно - 175 г; цукровий пісок - 35 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; молочна сироватка - 460 мл; яйце - 1 шт.; розтоплене масло - 35 мл; яблука - 75 г; кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Подрібніть яблука, попередньо позбавивши їх від серцевини з насінням. Перетворіть цукровий пісок та яйця в пишну белесую масу, а потім розведіть її молочною сироваткою. Додайте розтоплене масло до суміші рідких інгредієнтів і прийміть за сухі. Для сухої суміші досить об'єднати борошно з корицею і розпушувачем. Поступово вливаючи рідини до сухих інгредієнтів, замісіть однорідне і густе тісто, покладіть в нього шматочки яблук і знову перемішайте. Порціями виливайте тісто для оладок на розігріту сковороду. Коли оладки придбають приємний яскравий відтінок з обох сторін – вони готові. Залишається лише доповнити блюдо медом або кленовим сиропом, і можна подавати.
Оладки на сироватці і дріжджах
Напевно, саме такими оладками вас в дитинстві і пригощали бабусі. Щільні і ароматні, дріжджові оладки також виходять дивно повітряними і, на відміну від стандартного дріжджового тіста, не вимагають расстойки.
Інгредієнти: борошно - 195 г; інстантні дріжджі - 5 г; цукровий пісок - 15 г; родзинки - 95 г; молочна сироватка - 245 г; яйце - 1 шт. Приготування Злегка підігрійте молочну сироватку. В окремій ємності з'єднайте разом першу трійку інгредієнтів. Вбийте до сироватці яйце і влити рідку суміш сухої. Перетворіть всі у густе і не комковатое тісто. Додавати родзинки в рецепт не обов'язково, але він може стати приємним сюрпризом для любителів сухофруктів. Тепер тільки й залишається, що обсмажити порції тіста до зарум'янювання і насолоджуватися ароматними оладками в несменной компанії сметани і варення.