Відомо, що найбільш пишні оладки виходять саме на основі кисломолочних продуктів, лідером серед інших по частоті використання в рецептах солодощів залишається кефір він же стане і головним героєм цього матеріалу, покликаного розкрити всі секрети приготування оладок.
Пишні оладки на дріжджах і кефірі – рецепт
Зручність приготування оладок за цим рецептом полягає в тому, що тісто для них може і повинно провести в холодильнику не менше 8 годин перед обсмаженням, саме тому такі оладки дуже зручно заготовляти з вечора, щоб потішити родину щільним і смачним сніданком.
Інгредієнти: сухі дріжджі - 7 г; вода - 55 мл; борошно - 275 г; порошок для випічки і сода - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 2 ч. ложки; яйця - 6 шт.; кефір - 955 мл; рослинне масло - 45 мл Приготування Ледь підігрійте воду і підсолодіть її щіпкою цукру. У підсолодженій рідини розведіть дріжджі і залиште їх на 7-10 хвилин. Цього часу вистачить на підготовку решти інгредієнтів для тіста: з'єднання сухих складових окремо від рідин. Коли обидві суміші будуть готові, з'єднайте їх разом до отримання густого тесту, а потім влийте в тісто дріжджовий розчин, накрийте його і поставте в холодильник. Сутра підійшла пишну масу залишиться лише підрум'янити з обох сторін і можна приступати до трапези.
Пишні оладки на кефірі без яєць
Незважаючи на те, що пишність більшості рецептів випічки забезпечують саме яйця, оладки це правило може обійти стороною і прямий доказ тому – такий рецепт.
Інгредієнти: борошно - 145 г; порошок для випічки - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 3 г; кефір - 245 мл; рослинне масло - 45 мл; вода - 45 мл Приготування Рецепт і схему приготування досить просто запам'ятати, якщо врахувати послідовність інгредієнтів. Спершу необхідно змішати першу трійку разом, а окремо від неї збити кефір з маслом і водою. Поєднавши рідини з сухими інгредієнтами, на виході ви отримаєте густе тісто, яке необхідно порціями виливати на сковороду і обсмажувати до красивої рум'яності.
Пишні оладки на кефірі з яблуками
Оладки – одна з тих страв, що зазнає сусідство будь-яких інгредієнтів. Оладки по цьому рецепту чудово поєднуються з яблуками і вельми незвичним доповненням – ароматним розмарином.
Інгредієнти: борошно - 175 г; коричневий цукор - 45 г; сода - 1 ч. ложка; листочки розмарину (нарізані) - 1/2 ч. ложки; кефір - 415 мл; яйце - 1 шт.; сушені яблука - 12 шт. Приготування Зазвичай, спершу з'єднайте разом сухі інгредієнти, а вже потім, окремо від них, збийте кефір та яйця. Змішавши сухі складові з рідинами, доповніть однорідне тісто нарізаними листочками розмарину і залиште все на 7-10 хвилин. За цей час відбудеться «знайомство» всіх інгредієнтів між собою: борошно почне вбирати вологу і її глютеновые нитки розслабляться, залишаючи вас з пишними, а не гумовими оладками.
На змащену розігріту сковороду викладіть колечка сушених яблук і залийте їх тестом. Підрум'яньте оладки з обох сторін і сервіруйте моментально, з медом або кленовим сиропом.
Як приготувати пишні оладки з кабачків на кефірі?
Інгредієнти: кефір - 265 мл; борошно - 145 г; порошок для випічки - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 15 г; цукровий пісок - 35 г; кабачок (тертий) - 3/4 ст.; шоколадна крихта - 85 р. Приготування З'єднайте кефір і розтоплене масло з яйцем і цукровим піском. Окремо змішайте борошно і порошок для випічки, влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть густе тісто. Додайте в тісто дрібно натертий і попередньо віджатий кабачок, а за ним і шоколадну крихту. Підрум'яньте оладки з обох сторін і відразу ж подавайте.