Оладки на кефірі без яєць
Забудьте правило щодо того, що однією із запорук пухкої випічки є додавання яєць, оладки обходять його стороною. Такий виняток можливо завдяки додаванню кисломолочних продуктів, на зразок кефіру , кислота з якого, реагуючи з содою або розпушувачем (порошком для випічки), забезпечує прекрасну підйомну силу тесту. Про те, як зробити оладки на кефірі без яєць пишними і смачними ми розповімо нижче.
В рецепті цих оладок роль сполучного інгредієнта грає головний замінник яєць в веганскої кулінарії – насіння льону . Потрапляючи у воду, вони розбухають і стають в'язкими, купуючи консистенцію пудингу.
Інгредієнти:
борошно - 235 г;
цукровий пісок - 45 г;
мелені насіння льону - 5 г;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки;
масло вершкове - 115 г;
кефір - 480 м;
ванільна паста - 5 р.
Приготування
Заміс тесту для оладок передбачає стандартну процедуру приготування тіста, в рамках якої сухі інгредієнти змішуються окремо від рідин, а потім з'єднуються разом.
До борошна всипаємо цукор, розпушувач, мелені насіння льону (легко приготувати в кавомолці) і соду. В кефірі кімнатної температури розводимо ванільну пасту і розтоплене масло. З'єднуємо рідини з сухими інгредієнтами і вимішуємо, поки не отримаємо тісто без грудочок.
Щоб оладки вийшли однакового розміру і товщини, відміряйте рівні порції тіста, припустимо, по чверті склянки, і виллєш на добре розігріту антипригарну поверхню. Як тільки оладок схопиться з одного боку легкої золотистої скоринкою – перевертайте його на іншу і чекайте аналогічного зарум'янювання.
Пишні оладки на кефірі без яєць складіть стопкою, полийте медом або сиропом, а потім відразу ж сервіруйте, поки не охололи.
Зробити оладки куди більш здоровими допоможе не тільки відсутність яєць в рецепті, але і зміну технології приготування. Оладки по цьому рецепту ми будемо готувати без сковороди, а з використанням духової шафи і формочок для випікання маффінів.
Інгредієнти:
борошно - 65 г;
какао-порошок - 15 г;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
будь підсолоджувач за смаком;
кефір - 175 мл.
Приготування
Змішайте борошно і какао порошок з порошком для випічки і влийте до суміші кефір. Тепер, до вже готового тесту, додайте будь-підсолоджувач, будь-то звичайний цукровий пісок, мед, сироп або стевію. Ви можете спробувати тісто (у ньому немає яєць) і відрегулювати солодкість на свій розсуд. Тепер виставте в духовій шафі температуру до 190 градусів і розлийте тісто на злегка змазаним формах для мафінів. Випікайте оладки близько 15 хвилин, а готовність перевіряйте по-старому – сірником або зубочисткою.
Доповнити смак оладок можна не тільки стандартними кулінарними віддушками начебто ванілі або рому, але і більш натуральними добавками: спеціями і фруктами. Серед останніх в тісто найчастіше додають банани і яблука, саме про яблучному тісті ми і поговоримо в наступному рецепті.
Інгредієнти:
борошно - 115 г;
цукровий пісок - 45 г;
кефір - 185 мл;
рослинне масло - 35 мл;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
яблуко - 65 г;
мед або кленовий сироп - 25 мл
Приготування
З'єднайте борошно і спеції з розпушувачем, всипте до сухих інгредієнтів цукровий пісок і все ретельно розмішайте. Яблуко натріть на тертці з найбільшими осередками або наріжте спеціальним слайсером на тонкі скибочки. Збийте кефір і масло, а потім перелийте рідини до сухих складових. Замісивши густе тісто, доповніть його яблучними шматочками і приступайте до обжарке. Виливайте порції тіста на розігріту поверхню антипригарній сковороди і подрумянивайте з обох сторін. Ще гарячі оладки доповніть медом або кленовим сиропом.
Оладки на кефірі без яєць – рецепт
В рецепті цих оладок роль сполучного інгредієнта грає головний замінник яєць в веганскої кулінарії – насіння льону . Потрапляючи у воду, вони розбухають і стають в'язкими, купуючи консистенцію пудингу.
Інгредієнти:
Приготування
Заміс тесту для оладок передбачає стандартну процедуру приготування тіста, в рамках якої сухі інгредієнти змішуються окремо від рідин, а потім з'єднуються разом.
До борошна всипаємо цукор, розпушувач, мелені насіння льону (легко приготувати в кавомолці) і соду. В кефірі кімнатної температури розводимо ванільну пасту і розтоплене масло. З'єднуємо рідини з сухими інгредієнтами і вимішуємо, поки не отримаємо тісто без грудочок.
Щоб оладки вийшли однакового розміру і товщини, відміряйте рівні порції тіста, припустимо, по чверті склянки, і виллєш на добре розігріту антипригарну поверхню. Як тільки оладок схопиться з одного боку легкої золотистої скоринкою – перевертайте його на іншу і чекайте аналогічного зарум'янювання.
Пишні оладки на кефірі без яєць складіть стопкою, полийте медом або сиропом, а потім відразу ж сервіруйте, поки не охололи.
Оладки на кефірі без яєць в духовці
Зробити оладки куди більш здоровими допоможе не тільки відсутність яєць в рецепті, але і зміну технології приготування. Оладки по цьому рецепту ми будемо готувати без сковороди, а з використанням духової шафи і формочок для випікання маффінів.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно і какао порошок з порошком для випічки і влийте до суміші кефір. Тепер, до вже готового тесту, додайте будь-підсолоджувач, будь-то звичайний цукровий пісок, мед, сироп або стевію. Ви можете спробувати тісто (у ньому немає яєць) і відрегулювати солодкість на свій розсуд. Тепер виставте в духовій шафі температуру до 190 градусів і розлийте тісто на злегка змазаним формах для мафінів. Випікайте оладки близько 15 хвилин, а готовність перевіряйте по-старому – сірником або зубочисткою.
Оладки на кефірі без яєць з яблуками
Доповнити смак оладок можна не тільки стандартними кулінарними віддушками начебто ванілі або рому, але і більш натуральними добавками: спеціями і фруктами. Серед останніх в тісто найчастіше додають банани і яблука, саме про яблучному тісті ми і поговоримо в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте борошно і спеції з розпушувачем, всипте до сухих інгредієнтів цукровий пісок і все ретельно розмішайте. Яблуко натріть на тертці з найбільшими осередками або наріжте спеціальним слайсером на тонкі скибочки. Збийте кефір і масло, а потім перелийте рідини до сухих складових. Замісивши густе тісто, доповніть його яблучними шматочками і приступайте до обжарке. Виливайте порції тіста на розігріту поверхню антипригарній сковороди і подрумянивайте з обох сторін. Ще гарячі оладки доповніть медом або кленовим сиропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з яблуками на кефірі
Оладки - це саме швидке і просте ласощі, яке вміє робити майже кожна господиня. Однак, навіть таке поширене блюдо може набриднути. Пропонуємо
Шоколадні оладки
Шоколадні оладки - смачний і оригінальний десерт для сніданку. Далі в статті ми пропонуємо рецепти, які точно сподобаються тим, хто любить
Оладки на кисляку - рецепт
Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
Як приготувати оладки на кефірі?
Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті