» » Оладки на кефірі без яєць

Оладки на кефірі без яєць

Оладки на кефірі без яєць
Забудьте правило щодо того, що однією із запорук пухкої випічки є додавання яєць, оладки обходять його стороною. Такий виняток можливо завдяки додаванню кисломолочних продуктів, на зразок кефіру , кислота з якого, реагуючи з содою або розпушувачем (порошком для випічки), забезпечує прекрасну підйомну силу тесту. Про те, як зробити оладки на кефірі без яєць пишними і смачними ми розповімо нижче.

Оладки на кефірі без яєць – рецепт


В рецепті цих оладок роль сполучного інгредієнта грає головний замінник яєць в веганскої кулінарії – насіння льону . Потрапляючи у воду, вони розбухають і стають в'язкими, купуючи консистенцію пудингу.
Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • мелені насіння льону - 5 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 115 г;

  • кефір - 480 м;

  • ванільна паста - 5 р.


  • Приготування
    Заміс тесту для оладок передбачає стандартну процедуру приготування тіста, в рамках якої сухі інгредієнти змішуються окремо від рідин, а потім з'єднуються разом.
    До борошна всипаємо цукор, розпушувач, мелені насіння льону (легко приготувати в кавомолці) і соду. В кефірі кімнатної температури розводимо ванільну пасту і розтоплене масло. З'єднуємо рідини з сухими інгредієнтами і вимішуємо, поки не отримаємо тісто без грудочок.
    Щоб оладки вийшли однакового розміру і товщини, відміряйте рівні порції тіста, припустимо, по чверті склянки, і виллєш на добре розігріту антипригарну поверхню. Як тільки оладок схопиться з одного боку легкої золотистої скоринкою – перевертайте його на іншу і чекайте аналогічного зарум'янювання.
    Пишні оладки на кефірі без яєць складіть стопкою, полийте медом або сиропом, а потім відразу ж сервіруйте, поки не охололи.

    Оладки на кефірі без яєць в духовці


    Зробити оладки куди більш здоровими допоможе не тільки відсутність яєць в рецепті, але і зміну технології приготування. Оладки по цьому рецепту ми будемо готувати без сковороди, а з використанням духової шафи і формочок для випікання маффінів.
    Інгредієнти:

  • борошно - 65 г;

  • какао-порошок - 15 г;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • будь підсолоджувач за смаком;

  • кефір - 175 мл.


  • Приготування
    Змішайте борошно і какао порошок з порошком для випічки і влийте до суміші кефір. Тепер, до вже готового тесту, додайте будь-підсолоджувач, будь-то звичайний цукровий пісок, мед, сироп або стевію. Ви можете спробувати тісто (у ньому немає яєць) і відрегулювати солодкість на свій розсуд. Тепер виставте в духовій шафі температуру до 190 градусів і розлийте тісто на злегка змазаним формах для мафінів. Випікайте оладки близько 15 хвилин, а готовність перевіряйте по-старому – сірником або зубочисткою.

    Оладки на кефірі без яєць з яблуками


    Доповнити смак оладок можна не тільки стандартними кулінарними віддушками начебто ванілі або рому, але і більш натуральними добавками: спеціями і фруктами. Серед останніх в тісто найчастіше додають банани і яблука, саме про яблучному тісті ми і поговоримо в наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • борошно - 115 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • кефір - 185 мл;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • яблуко - 65 г;

  • мед або кленовий сироп - 25 мл
  • Оладки на кефірі без яєць


    Приготування
    З'єднайте борошно і спеції з розпушувачем, всипте до сухих інгредієнтів цукровий пісок і все ретельно розмішайте. Яблуко натріть на тертці з найбільшими осередками або наріжте спеціальним слайсером на тонкі скибочки. Збийте кефір і масло, а потім перелийте рідини до сухих складових. Замісивши густе тісто, доповніть його яблучними шматочками і приступайте до обжарке. Виливайте порції тіста на розігріту поверхню антипригарній сковороди і подрумянивайте з обох сторін. Ще гарячі оладки доповніть медом або кленовим сиропом.
    Додав: admin | 18-09-2015, 09:00
    Переглядів: 429