Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузовий мед

Гарбузовий мед

1-11-2015, 22:16
841
Гарбузовий мед
Гарбуз є джерелом безлічі мінеральних сполук, вітамінів, а також елементів, так необхідних нашому організму. Крім достатньої кількості вітамінів групи В і С вона містить рідкісний вітамін Т, який допомагає спалювати зайві жири , сприяє поліпшенню обміну речовин і метаболізму , а також допомагає боротися з токсинами.
Яким же чином вживати гарбуз, щоб повною мірою зберегти її корисні властивості? Адже всім відомо, що термічна обробка згубно впливає на більшість з них. Можна звичайно пити свіжовичавлений сік з м'якуша гарбуза, але не завжди є час і можливість його приготувати. Є ще один чудовий і надійний спосіб зберегти і примножити всі принади цього плоду. Зробивши гарбузовий мед, ви зможете в будь-яку хвилину дістати заповітну баночку з холодильника і задовольнити організм, жадає для себе поповнення значної частки корисностей та отримати справжню насолоду прекрасним смаком цього продукту.
Нижче ми докладно розповімо, як приготувати це заповітне ласощі, а також зупинимося на деталях і тонкощах його застосування і корисних властивостях.

Як зробити гарбузовий мед - рецепт приготування?


Гарбузовий мед можна приготувати з будь стиглої гарбуза. Для цього очищаємо її поверхню від забруднень, промиваємо водою і витираємо на сухо. Потім зрізаємо верхівку з плодоніжкою таким чином, щоб отримати доступ до внутрішнього змісту і одночасно зробити свого роду «кришку» для гарбуза. Виймаємо м'якоть з насінням будь-яким зручним способом, скориставшись ложкою з довгою ручкою, шумівкою або просто рукою.
Тепер заповнюємо порожнечу гарбуза цукровим піском. Причому можливе використання, як звичайного цукру, так і коричневого. В останньому випадку мед придбає додаткові смакові якості.
Поміщаємо гарбуз в емальовану миску або таз, прикриваємо вирізаною гарбузової «кришечкою» і визначаємо в прохолодне місце приблизно на десять днів. За цей час солодкі кристали повинні повністю розчинитися у виділеному соку, а м'якоть плоду просочиться цукром і стане м'якою. Утворилася в порожнині гарбуза рідина і є довгоочікуваний гарбузовий мед. Переливаємо його в стерильну баночку, закриваємо кришкою і визначаємо в холодильник для зберігання.

Чим корисний гарбузовий мед?


Гарбузовий мед - це не тільки джерело багатьох вітамінів і елементів. Він також є чудовим засобом, що допомагає боротися з багатьма недугами. При регулярному вживанні він виводить зайвий холестерин, допомагає при атеросклерозі, а також сприяє позбавлення від набряків, супроводжуючих серцеву недостатність.
Значна частка міститься в гарбузовому меді заліза виліковує залізодефіцитну анемію і підвищує тонус організму.
Вживання гарбузового меду також благотворно впливає на функціонування травної системи, допомагає виводити з організму шлаки, сприяє очищенню та відновленню роботи печінки. Разом з тим це ласощі володіє відмінним жовчогінну та сечогінну дію.
Гарбузовий мед

І це тільки мала частина того, що може гарбузовий мед.
Разом з усіма своїми корисними речами гарбузовий мед має чудовий смак, який стане гідним супроводом сирних десертів, каш, замінить цукор до чаю або доповнить млинці, сирники або оладки.
Вживаючи гарбузовий мед при наявності у вас будь-яких захворювань, обов'язково враховуйте його властивості і проконсультуйтеся з вашим лікарем. Можливо, вам необхідно обмежити його кількість, щоб уникнути негативних наслідків для організму. Так, наприклад, при наявності каменів у нирках або жовчному міхурі, враховуйте його жовчогінну та сечогінну дію.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гарбузовий мед?
Як приготувати гарбузовий мед?
Мед з гарбуза вважається одним з найбільш корисних продуктів подібного роду. Багато чули про його цілющі властивості, однак знайти в продажу такий
Гарбузовий суп з фаршем
Гарбузовий суп з фаршем
Кулінарами давно помічено, що гарбуз добре поєднується з м'ясом. Тому є чимало рецептів приготування м'яса з гарбузом. Ми ж з вами поділимося
Як зберігати гарбуз?
Як зберігати гарбуз?
Гарбуз - це корисний овоч, що має властивості цілющої характеру. В кулінарії вона використовується досить широко. І сьогодні ми розповімо, як її
Сік з гарбуза
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Як приготувати гарбузовий сік?
Як приготувати гарбузовий сік?
Гарбузовий сік - багатюще джерело вітамінів. Можливо, саме тому учні чарівної школи Хогвартс з творів про Гаррі Поттера пили його кожен день. А що