Як зберігати гарбуз?

Враховуючи все вищесказане, виникає природне запитання: як правильно зберігати гарбуз.
Розглянемо кілька варіантів збереження такого цінного овоча.
Як зберігати гарбуз взимку у власному домі?
Якщо ви самі виростили гарбуз на своїй земельній ділянці, варто подбати про її збереження до весни. Для цього її прибирають з грядок приблизно в середині вересня, в суху погоду, бажано перед першими осінніми заморозками. Гарбуз зривають з куща разом з невеликою плодоніжкою, яка повинна бути сухою і жорсткою.
За плодоніжку краще не братися, особливо у великих і важких плодів, так як вона може обламатися, а з обламаного місця може початися процес гниття овоча. Гарбуза, готуються до зберігання, підсушують на сонечку протягом тижня. Якщо при збиранні врожаю поверхню гарбуза подряпалася, то борозенки і неглибокі подряпини можна залікувати, наклеївши на них бактерицидні пластирі. Підсушувати необхідно в сухому місці, захищеному від вологи. Коли кора гарбуза затвердіє, плоди переносять у суху і темне місце зберігання з бажаною температурою 15-20 градусів.
Як зберігати гарбуз в квартирі?
В умовах міської квартири зберігають як недостиглі плоди, вони доходять до повної стиглості за 1-2 місяці, так і повністю дозрілі. На зимові місяці для гарбуза виділяють кут у темній коморі, де немає доступу сонячних променів.
Час від часу плоди слід оглядати. При появі ознак гниття, уражені місця вирізують до здорових тканин і обпалюють зрізи полум'ям свічки. Обрізані плоди вживають в їжу в першу чергу.
Як зберігати розрізану гарбуз?
Порізану м'якоть гарбуза можна на кілька тижнів покласти в холодильник, але не більше, інакше почнеться процес гниття, і продукт доведеться викинути.
Для більш тривалого збереження, розрізану на частини гарбуз, ретельно просушують, упаковують в поліетиленові пакети порціями по 300-600 г і відправляють в морозильну камеру. Пакети слід упакувати якомога щільніше без бульбашок повітря. Замість звичайних поліетиленових пакетів можна у магазині придбати спеціальні мішечки і лотки для заморозки.
Взимку, по мірі необхідності, порізаний гарбуз розморожують кількома способами:

Дізнавшись прості правила про те, як зберігати гарбуз взимку ви зможете забезпечити себе і свою сім'ю корисним і цінним продуктом до самого літа, приготувавши гарбуз у духовці або будь-яким іншим цікавим способом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у

Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно

Маринована гарбуз
Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про

Як зберігати мандарини?
Найпопулярніші цитрусові взимку в нашій країні - це апельсини і мандарини. Запах мандаринів стійко асоціюється з новорічними святами. Часом, ми

Як варити гарбуз?
Гарбуз - це воістину універсальний овоч. Її можна вживати в будь-якому вигляді - запікати, смажити, парити, фарширувати і варити. Ось про те, як її

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і