Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузовий суп з фаршем

Гарбузовий суп з фаршем

26-03-2015, 10:09
412
Гарбузовий суп з фаршем
Гарбуз і м'ясо цілком поєднуються за смаком, ці продукти можуть досить гармонійно доповнювати один одного в різних стравах. Про поживну користь різних видів м'яса відомо, а в гарбузі до того ж утримуються виключно корисні речовини, яких немає в інших плодах. Гарбуз - багате джерело каротиноїдів, різних вітамінів і корисних сполук, зокрема калійних. Регулярне вживання в їжу гарбуза сприяє очищенню організму людини від паразитичної шкідливої микрофауны, покращує діяльність всіх систем і збільшує чоловічу силу.
Розповімо, як приготувати суп з гарбуза з м'ясним фаршем. Така їжа смачна і неважка, добре засвоюється організмом, для обіду не вимагається друге блюдо (тобто вигідно в будь-якому сенсі).
Самі смачні і ароматні гарбуза, звичайно ж, мускатних сортів, але і багато інші гарні. М'ясний фарш вибирайте, якою хочете, головне, щоб він був з хорошого свіжого м'яса і не дуже жирний.

Гарбузовий суп з м'ясним фаршем, цибулею-пореєм і перцем чилі в порційних горщиках


Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - близько 100-120 г;

  • м'ясний фарш середнього або великого помелу (можна змішаний, наприклад, яловичина з бараниною) - близько 150 г;

  • трохи натурального вершкового масла топленого;

  • цибуля-порей - 3-8 кружечків з білої частини і стільки ж від зеленої;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі або сунелі);

  • рис - 1 ст. ложка;

  • томат-паста - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • перець чилі гострий;

  • вершки або сметана;

  • зелень свіжа.


  • Приготування
    Злегка пасеруємо на топленому маслі в сковороді кружечки білої частини цибулі-порею. Додаємо фарш і промитий рис, пасеруємо всі разом до зміни кольору фаршу. Приправляємо спеціями.
    У горщик закладаємо гарбуз, нарізану дрібними кубиками або брусочками. Зверху викладаємо порцію цибульно-рисово-м'ясною пасерування з сковороди. Закладаємо солодкий перець, нарізаний соломкою. Закриваємо горщик кришкою або блюдцем або коржиком з пшеничного тіста і поміщаємо в розігріту духову шафу або остигаючу російську піч на 25-45 хвилин. Можна готувати цей суп в загальному великому горщику-макітрі на печі-шведці (з чавунними знімними колами).
    З вершків або сметани і томату готуємо суміш, приправляємо її гострим перцем чилі і продавлений часником. Додаємо рубану зелень, в тому числі, зелену частину цибулі-порею.
    Витягаємо горщики і подаємо до столу, нехай кожен додасть бажану кількість томатно-вершковою суміші.
    Дуже ситний смачний і корисний суп виходить.

    Другий варіант гарбузового супу з м'ясним фаршем


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - близько 300 м;

  • фарш м'ясний (свино-курино-яловичий або индюшиный) - близько 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • брокколі - 200 г;

  • молода стручкова квасоля (зручно використовувати заморожений напівфабрикат) - близько 200 г;

  • рис - 2-3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • томат-паста - 2-4 ст. ложки;

  • мелені спеції;

  • свіжа зелень різна (петрушка, базилік, кінза та ін).


  • Приготування
    Гарбузовий суп з фаршем

    Закладаємо в каструлю невеликими шматочками нарізаний гарбуз і очищену цибулину. Заливаємо водою, проварюємо протягом 10 хвилин, додаємо молоду квасоля, брокколі і промитий рис. Проварюємо близько 4-5 хвилин, за цей час формуємо фрикадельки, закладаємо їх у суп і варимо все ще протягом 5-8 хвилин з додаванням спецій. Заправляємо суп томат-пастою, цибулину викидаємо. Даємо страві настоятися під кришкою хвилин 5-8 і розливаємо в порційний посуд. Присипаємо подрібненою зеленню і часником.
    До складу цього супу можна також включити солодкий перець і консервовану кукурудзу. Не завадить і картопля, тоді гарбузовий суп стане більш ситним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем-суп з гарбуза
    Крем-суп з гарбуза
    Якщо ви отримали багатий урожай гарбуза і вже перепробували всі страви з неї кашу, і випічку, салати, спробуйте зварити гарбузовий крем-суп. Смак
    Страви з гарбуза з куркою
    Страви з гарбуза з куркою
    У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
    Гарбуз, запечена в духовці
    Гарбуз, запечена в духовці
    Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
    Мексиканський томатний суп
    Мексиканський томатний суп
    Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний
    Спагетті з фаршем
    Спагетті з фаршем
    Спагетті - відоме італійське блюдо, яке вже багато років готують наші господині. Ми вам пропонуємо простий, нехитрий рецепт спагетті з фаршем. Блюдо