Гарбуз і м'ясо цілком поєднуються за смаком, ці продукти можуть досить гармонійно доповнювати один одного в різних стравах. Про поживну користь різних видів м'яса відомо, а в гарбузі до того ж утримуються виключно корисні речовини, яких немає в інших плодах. Гарбуз - багате джерело каротиноїдів, різних вітамінів і корисних сполук, зокрема калійних. Регулярне вживання в їжу гарбуза сприяє очищенню організму людини від паразитичної шкідливої микрофауны, покращує діяльність всіх систем і збільшує чоловічу силу.
Розповімо, як приготувати суп з гарбуза з м'ясним фаршем. Така їжа смачна і неважка, добре засвоюється організмом, для обіду не вимагається друге блюдо (тобто вигідно в будь-якому сенсі).
Самі смачні і ароматні гарбуза, звичайно ж, мускатних сортів, але і багато інші гарні. М'ясний фарш вибирайте, якою хочете, головне, щоб він був з хорошого свіжого м'яса і не дуже жирний.
Гарбузовий суп з м'ясним фаршем, цибулею-пореєм і перцем чилі в порційних горщиках
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - близько 100-120 г; м'ясний фарш середнього або великого помелу (можна змішаний, наприклад, яловичина з бараниною) - близько 150 г; трохи натурального вершкового масла топленого; цибуля-порей - 3-8 кружечків з білої частини і стільки ж від зеленої; солодкий перець - 1 шт.; спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі або сунелі); рис - 1 ст. ложка; томат-паста - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; перець чилі гострий; вершки або сметана; зелень свіжа. Приготування Злегка пасеруємо на топленому маслі в сковороді кружечки білої частини цибулі-порею. Додаємо фарш і промитий рис, пасеруємо всі разом до зміни кольору фаршу. Приправляємо спеціями.
У горщик закладаємо гарбуз, нарізану дрібними кубиками або брусочками. Зверху викладаємо порцію цибульно-рисово-м'ясною пасерування з сковороди. Закладаємо солодкий перець, нарізаний соломкою. Закриваємо горщик кришкою або блюдцем або коржиком з пшеничного тіста і поміщаємо в розігріту духову шафу або остигаючу російську піч на 25-45 хвилин. Можна готувати цей суп в загальному великому горщику-макітрі на печі-шведці (з чавунними знімними колами).
З вершків або сметани і томату готуємо суміш, приправляємо її гострим перцем чилі і продавлений часником. Додаємо рубану зелень, в тому числі, зелену частину цибулі-порею.
Витягаємо горщики і подаємо до столу, нехай кожен додасть бажану кількість томатно-вершковою суміші.
Дуже ситний смачний і корисний суп виходить.
Другий варіант гарбузового супу з м'ясним фаршем
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - близько 300 м; фарш м'ясний (свино-курино-яловичий або индюшиный) - близько 300-400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; брокколі - 200 г; молода стручкова квасоля (зручно використовувати заморожений напівфабрикат) - близько 200 г; рис - 2-3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; томат-паста - 2-4 ст. ложки; мелені спеції; свіжа зелень різна (петрушка, базилік, кінза та ін). Приготування Закладаємо в каструлю невеликими шматочками нарізаний гарбуз і очищену цибулину. Заливаємо водою, проварюємо протягом 10 хвилин, додаємо молоду квасоля, брокколі і промитий рис. Проварюємо близько 4-5 хвилин, за цей час формуємо фрикадельки, закладаємо їх у суп і варимо все ще протягом 5-8 хвилин з додаванням спецій. Заправляємо суп томат-пастою, цибулину викидаємо. Даємо страві настоятися під кришкою хвилин 5-8 і розливаємо в порційний посуд. Присипаємо подрібненою зеленню і часником.
До складу цього супу можна також включити солодкий перець і консервовану кукурудзу. Не завадить і картопля, тоді гарбузовий суп стане більш ситним.