Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати гарбузовий мед?

Як приготувати гарбузовий мед?

1-11-2015, 22:16
1 599
Як приготувати гарбузовий мед?
Незважаючи на цілющі властивості всіх різновидів меду, мед з гарбуза вважається одним з найбільш корисних, а крім того смачних видів цього натурального продукту. Поряд з приголомшливим ароматом і смаком, мед з гарбуза також прекрасно бореться з простудними захворюваннями і сприяє очищенню організму, особливо печінки, справляє сильний сечогінний ефект.
Правильно вибраний або приготовлений продукт можна відрізнити від шлюбу не тільки по легкому гарбузової присмаком, але і за кольором: він яскраво-оранжевий, як м'якоть стиглого гарбуза в розрізі, консистенція дуже рідка, продукт абсолютно прозорий.
Знайти справжній гарбузовий мед у продажу досить складно, справа в тому, що квітки гарбуза не мають високої медової продуктивності, а тому всі витрачені на отримання продукту праці чи окупаються на виході. Ми ж маємо намір розповісти вам про те, як приготувати гарбузовий мед власноруч. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів.

Рецепт приготування гарбузового меду


За назвою «гарбузовий мед» насправді криється рецепт гарбузового сиропу, який вариться на основі цукрового піску і шматочків гарбуза безпосередньо. Існує декілька технік варіння такого меду і ми почнемо з найпростішої і найбільш тривалою.
Перед тим, як приготувати гарбузовий мед в домашніх умовах необхідно вибрати цілу дрібну гарбузика, обполоснути її, підсушити, а потім виконати у верхівці плоду невеликий отвір та вийняти через нього насіння і волокна. Утворену порожнину засипте цукром доверху. Що стосується вибору цукру, то найдешевшим, але найменш корисним і смачним, стане мед приготовлений із звичайного білого цукру, якщо є можливість придбати коричневий цукор, то неодмінно скористайтеся нею. Залиште плід в прохолодному місці 10 днів, за цей час з гарбуза почне виділятися велику кількість соку, яке розчинить цукрові кристали і дасть густий гарбузовий сироп на виході.
Гарбузовий мед з цукром слід зберігати в чистій і сухій баночці, краще навіть буде простерилізувати її перед використанням, а з решти гарбузової м'якоті можна зробити цукати і використовувати в інших рецептах солодощів.

Як зробити гарбузовий мед - рецепт


Цей рецепт втілюється в життя набагато швидше попереднього, вже менш ніж через годину на вашому столі буде красуватися баночка гарбузового ласощі. Єдиним недоліком є те, що з великої кількості гарбуза виходить не так багато меду (близько 200 г меду з кг м'якоті), а тому дана технологія актуальна саме в гарбузовий сезон, коли необхідно впоратися з надлишком врожаю.
Інгредієнти:

  • гарбузова м'якоть - 1 кг;

  • цукровий пісок - 185 р.


  • Приготування
    Зрізавши з гарбузової м'якоті залишки волокон і шкірки, наріжте її невеликими шматочками і покладіть в каструльку. Засипте гарбуз цукровим піском і поставте настоятися до моменту, коли плід пустить сік. Далі ємність з майбутнім медом ставимо на вогонь і варимо близько 10 хвилин, поступово сцеживая виділяється сироп і переливаючи його
    Як приготувати гарбузовий мед?
    в інший посуд. Коли сік перестане виділятися, поставте всі зціджене на вогонь і варіть до загустіння.

    Як зберігати гарбузовий мед?


    Завдяки великій кількості цукрового піску, гарбузовий мед може залучати велику кількість мікроорганізмів, що ведуть до його псування, а тому до питання зберігання готового продукту слід поставитися серйозно. Ідеальним варіантом зберігання стане будь-яка стерилізована і щільно закривається скляна тара. Залишати мед на зберігання слід лише в прохолодному місці, погріб підійде ідеально, але звичайна камера холодильника теж згодиться.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбузовий мед
    Гарбузовий мед
    Напевно всі знають наскільки корисна гарбуз, тому і рецептів з її головним участю існує не один десяток. Однак цей варіант її використання
    Гарбузовий суп з фаршем
    Гарбузовий суп з фаршем
    Кулінарами давно помічено, що гарбуз добре поєднується з м'ясом. Тому є чимало рецептів приготування м'яса з гарбузом. Ми ж з вами поділимося
    Сік з гарбуза
    Сік з гарбуза
    Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
    Як приготувати гарбузовий сік?
    Як приготувати гарбузовий сік?
    Гарбузовий сік - багатюще джерело вітамінів. Можливо, саме тому учні чарівної школи Хогвартс з творів про Гаррі Поттера пили його кожен день. А що
    Гарбузовий пиріг
    Гарбузовий пиріг
    Гарбузовий пиріг прийнято вважати традиційним американським стравою - там його завжди печуть на День подяки. Ми ж можемо порадувати сім'ю таким