Як приготувати узбецький плов?

Як приготувати справжній узбецький плов?
Якщо ми говоримо про дійсно автентичному рецепті, то це неодмінно рецепт плову з бараниною. М'ясо баранчика не повинно бути абсолютно пісним або містити надлишки жиру, нехай шматок буде середньої жирності, достатньої для збереження аромату м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати узбецький плов, поставте на вогонь товстостінний казан і налийте в нього рослинне масло. Якщо у вас є баранячий жир, то візьміть його еквівалентний об'єм і покладіть в посуд. Коли жир розігріється, використовуйте його для підрум'янення кубиків баранини. Золотисті шматочки м'яса перекладіть на окрему страву, а замість нього киньте в казан шматочки цибулі і моркви. Як тільки овочі схопляться легким золотавим відтінком, поверніть в ємність м'ясо і додайте спеції. Якщо в розпорядженні немає шафрану, то його можна виключити з рецепту, а можна замінити сумішшю з щіпки меленої паприки і куркуми. Влийте літр води і залиште м'ясо нудитися на середньому жарі близько години. По закінченні часу всипте рис і додайте ще літр води. Не перемішуючи, додайте в центрі плову головку часнику, зрізану знизу. Посипте блюдо сіллю і залиште до повного вбирання вологи і готовності зерен (15-20 хвилин). По закінченні часу, залиште страву постояти ще 15 хвилин, а потім перемішайте.
Ви також можете повторити рецепт узбецького плову в мультиварці, смаження проводите в режимі «Випічка», а після додавання рису і рідини перейдіть на «Гасіння» на годину. Готовий плов повинен дійти ще 40 хвилин на «Підігріві».
Як приготувати узбецький плов в казані?
Якщо в розпорядженні є якісний казан, то успіх страви практично гарантований. Готувати страву можна як на плиті, так і на відкритому вогні, в останньому випадку плов вийде помітно ароматніше.
Інгредієнти:

Приготування
Приготування узбецького плову в казані не відрізняється від аналогічного процесу в жаровні, а тому спершу розігрійте масло і спасеруйте в ньому великі шматки цибулі і моркви до зарум'янювання. До овочевій базі додайте великі кубики яловичини і дочекайтеся, коли золотистою скоринкою схопляться і вони. Додайте барбарис і кумін, а також пасту з розтертих часникових зубков. Влийте 2 склянки рідини і залиште м'ясо гаситися близько 40 хвилин. По закінченні часу, всипте промиті зерна рису і залийте їх водою так, щоб рідина покривала рис на пару сантиметрів. Для більш вираженого часникового смаку можете розмістити в центрі плову головку часнику. Залиште плов до повного вбирання вологи з поверхні, потім проробіть близько 10 отворів по всій поверхні рису і дайте страві дійти до повної готовності, ввібравши рідину, що залишилася. Готовий плов повинен настоятися не менше півгодини перед сервіруванням, після чого його можна перемішати і посипати зеленню із зернами граната.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати смачний плов?
Запорукою смачного плову є правильний підбір якісних складових. Пропонуємо три різних і досить оригінальних рецептів цієї страви і розповімо, як з

Як приготувати розсипчастий плов?
Традиційне узбецька страва настільки міцно вписалася в повсякденне меню більшості людей в наших краях, що обросло безліччю варіацій. Однак не кожен

Як приготувати плов з свинини?
Справжні цінителі плову знають, що не важливо з якого м'яса приготовлено страву, головне дотримання деяких правил, наприклад відповідальний підхід до

Плов в казані
Давно відомо, що справжній плов повинен готуватися в казані і бажано на багатті. Але навіть на звичайній плиті плов, приготований в казані, вийде

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,

Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті