Як приготувати розсипчастий плов?

Рецепт розсипчастого плову
Почнемо з не зовсім класичного, але дуже поширеного й улюбленого в наших краях рецепти плову з курятиною. Він не містить у собі так багато жиру, як автентичну страву з бараниною або яловичиною в основі, готується елементарно просто і з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб рис в плові був розсипчастим, перед початком готування його слід спершу гарненько промити, а вже потім залити холодною водою і залишити в стороні на весь час підготовки інших складових.
Наріжте курятину великими шматками, розміром трохи більше, ніж на один укус, так м'ясо з більшою ймовірністю залишиться соковитим. Влийте рослинне масло в жаровню і розжарте його. Киньте в посуд м'ясо і дайте підрум'янитися, після чого з'єднайте птицю з шматочками моркви і цибулі. Коли овочі дійдуть до напівготовності, влийте в посуд води рівно настільки, щоб покрити вміст. Киньте кумін і лавр, після чого залиште м'ясо гаситися близько півгодини. Злийте надлишки води з рису і викладіть його поверх м'ясної основи. У центрі розмістіть зрізану часникову голівку і влийте води на пару сантиметрів вище рівня рисових зерен. Ще один секрет того, як зробити плов розсипчастим, криється в тому, що страва ні в якому разі не можна перемішувати, так ви не тільки будете сприяти виділенню і розподілу крохмалю, але і позбавите плов левової частки аромату.
Як варити розсипчастий плов на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати розсипчастий плов, рис промийте і залийте свіжою водою. Поки надлишки крохмалю із зерен вимиваються, обсмажте шматочки овочів на розпеченому маслі до зарум'янювання. До овочевій основі додайте спеції і сіль. Всипте промитий рис і перемішайте його з овочами перед додаванням води, щоб покрити кожне зерно жиром. Влийте півтори склянки води і додайте часникову головку в центрі страви. Залиште варитися рис до повного вбирання вологи, при необхідності підливаючи додаткову кількість води (не більше половини склянки).
Як приготувати розсипчастий плов в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування

Рис промийте і замочіть. В розпеченому маслі підрум'яньте кубики баранини. Додайте до м'яса шматочки овочів, часник, курагу і кумін з шафраном. Коли овочі знайдуть золотистий відтінок, залийте все 750 мл води і залиште гаситися на годину. По закінченні часу всипте рис і влийте бульйон з 125 мл води. Готуйте близько 10-15 хвилин, а потім залиште настоятися на аналогічний період часу.
Приготувати такий розсипчастий плов можна і в мультиварці, для цього обсмажте всі складові в режимі «Випічка», після додавання рідини перейдіть на «Гасіння», а коли викладіть рис, то включіть «Плов».
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати смачний плов?
Запорукою смачного плову є правильний підбір якісних складових. Пропонуємо три різних і досить оригінальних рецептів цієї страви і розповімо, як з

Як приготувати узбецький плов?
Рецептів класичного плову можна нарахувати кілька десятків, проте найпоширенішим і найбільш смачним можна з упевненістю назвати традиційний узбецький

Як приготувати плов з свинини?
Справжні цінителі плову знають, що не важливо з якого м'яса приготовлено страву, головне дотримання деяких правил, наприклад відповідальний підхід до

Плов в казані
Давно відомо, що справжній плов повинен готуватися в казані і бажано на багатті. Але навіть на звичайній плиті плов, приготований в казані, вийде

Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити

Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті