Буженина з свинини в домашніх умовах

Рецепт буженини з свинини в духовці
Як ми і говорили, буженина з свинини в домашніх умовах вийде максимально смачною, якщо вам вдасться вибрати правильний шматок м'яса. Ідеальним для буженини стане окіст з кісткою. Остання робить страву більш ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте консервовану м'якоть манго з допомогою блендера, а потім з'єднайте отримане пюре з попущених через прес часником, цитрусовим соком і цедрою, а також солодкою гірчицею. Вилийте глазур поверх м'яса і ретельно натріть його. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку і готуйте близько півтора-двох годин, час від часу наносячи на поверхню окосту стікає на дно форми суміш глазурі і жирку. Якщо буженина карамелізується занадто швидко, то накрийте м'ясо листом фольги.
Буженина по-домашньому з свинини
Якщо м'яса на кістці не знайшлося або ви хочете випробувати рецепт з меншим шматком, то замініть цілий окіст його зрізом (філейною частиною), який легко і швидко маринується з використанням стандартного набору спецій і трав.
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть в пасту часникові зубки з пучкою великої морської солі. Продовжуючи розтирати пасту товкачем, почніть поступово вливати олію, мед і лимонний сік. Змішайте всі складові разом з дрібно нарізаними листочками розмарину – маринад для буженини з свинини готовий, залишається лише шматок натерти і залишити маринуватися не менше трьох годин (краще на всю ніч). Маринований шматок скрутіть в рулет і перев'яжіть товстою ниткою, після чого оберніть м'ясо фольгою і додайте в розігрітій до 200 градусів духовці. Буженина з свинини у фользі повинна запікати приблизно 1 годину 20 хвилин. З готового м'яса буде текти абсолютно прозорий сік.
Далі шматок буженини ще гарячим слід покласти під прес і залишити в такому вигляді на всю ніч. З ранку зніміть вантаж, зріжте нитка, а саме м'ясо наріжте тонкими скибочками.
Як приготувати буженину зі свинини з пивом?
Глазур, приготовлена відразу з декількох складових, наділить м'ясо приголомшливим багатогранним смаком. Склад нашої глазурі включає пиво, ананасовий сік і звичайну солодку газовану воду. Ця проста суміш швидко карамелізується, покриваючи м'ясо лакової скоринкою.
Інгредієнти:

Приготування
У жаровні з'єднайте всі складові разом і додайте 6-7 бутонів гвоздики. Довівши маринад до кипіння, покладіть в нього м'ясо і варіть близько години. По закінченні часу, перекладіть окіст на деко, нашпигуйте залишилися бутонами гвоздики і залиште запікати при 160 градусах 2 години, періодично змащуючи м'ясо глазур'ю. Перед нарізкою окіст повинен охолодитися не менше 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт буженини з свинини в духовці
Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,

Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
По-справжньому царським ваш стіл зробить приготовлена в домашніх умови буженина. Це дуже смачне і зовсім не складне блюдо. Ніжне, ароматне м'ясо

Соковита буженина в домашніх умовах
Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного м'яса не залишає

Буженина з свинини в мультиварці
Раніше на приготування буженини витрачалося кілька годин. А зараз, коли вже майже кожна господиня подружилася з мультиваркою, її можна приготувати

Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів

Буженина з свинини
Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми