Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина з свинини в домашніх умовах

Буженина з свинини в домашніх умовах

1-11-2015, 21:51
529
Буженина з свинини в домашніх умовах
Домашня буженина може стати справжнім делікатесом, якщо відкинути старомодні рецепти і технології приготування, і вибрати якісний шматок м'яса. Ми відійдемо від одноманітності рецептів м'яса в цьому матеріалі, щоб приготувати найсоковитішу і апетитну буженину, яка буде виграшно виглядати на святковому столі і зможе додати пікантності будь приготованого вами страви.

Рецепт буженини з свинини в духовці


Як ми і говорили, буженина з свинини в домашніх умовах вийде максимально смачною, якщо вам вдасться вибрати правильний шматок м'яса. Ідеальним для буженини стане окіст з кісткою. Остання робить страву більш ароматним.
Інгредієнти:

  • свинячий окіст - 22 кг;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • гірчиця (солодка) - 115 мл;

  • сік і цедра одного апельсина;

  • консервована м'якоть манго - 140 р.


  • Приготування
    Пюрируйте консервовану м'якоть манго з допомогою блендера, а потім з'єднайте отримане пюре з попущених через прес часником, цитрусовим соком і цедрою, а також солодкою гірчицею. Вилийте глазур поверх м'яса і ретельно натріть його. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку і готуйте близько півтора-двох годин, час від часу наносячи на поверхню окосту стікає на дно форми суміш глазурі і жирку. Якщо буженина карамелізується занадто швидко, то накрийте м'ясо листом фольги.

    Буженина по-домашньому з свинини


    Якщо м'яса на кістці не знайшлося або ви хочете випробувати рецепт з меншим шматком, то замініть цілий окіст його зрізом (філейною частиною), який легко і швидко маринується з використанням стандартного набору спецій і трав.
    Інгредієнти:

  • філейна частина стегенця - 12 кг;

  • гілочка розмарину;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • мед - 15 мл;

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    В ступі розітріть в пасту часникові зубки з пучкою великої морської солі. Продовжуючи розтирати пасту товкачем, почніть поступово вливати олію, мед і лимонний сік. Змішайте всі складові разом з дрібно нарізаними листочками розмарину – маринад для буженини з свинини готовий, залишається лише шматок натерти і залишити маринуватися не менше трьох годин (краще на всю ніч). Маринований шматок скрутіть в рулет і перев'яжіть товстою ниткою, після чого оберніть м'ясо фольгою і додайте в розігрітій до 200 градусів духовці. Буженина з свинини у фользі повинна запікати приблизно 1 годину 20 хвилин. З готового м'яса буде текти абсолютно прозорий сік.
    Далі шматок буженини ще гарячим слід покласти під прес і залишити в такому вигляді на всю ніч. З ранку зніміть вантаж, зріжте нитка, а саме м'ясо наріжте тонкими скибочками.

    Як приготувати буженину зі свинини з пивом?


    Глазур, приготовлена відразу з декількох складових, наділить м'ясо приголомшливим багатогранним смаком. Склад нашої глазурі включає пиво, ананасовий сік і звичайну солодку газовану воду. Ця проста суміш швидко карамелізується, покриваючи м'ясо лакової скоринкою.
    Інгредієнти:

  • свинина (окіст на кості) - 22 кг;

  • ананасовий сік - 460 мл;

  • солодка газована вода - 310 мл;

  • темне пиво - 240 мл;
  • Буженина з свинини в домашніх умовах

  • тростинний цукор - 155 г;

  • гвоздика - 20 бутонів.


  • Приготування
    У жаровні з'єднайте всі складові разом і додайте 6-7 бутонів гвоздики. Довівши маринад до кипіння, покладіть в нього м'ясо і варіть близько години. По закінченні часу, перекладіть окіст на деко, нашпигуйте залишилися бутонами гвоздики і залиште запікати при 160 градусах 2 години, періодично змащуючи м'ясо глазур'ю. Перед нарізкою окіст повинен охолодитися не менше 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,
    Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
    Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
    По-справжньому царським ваш стіл зробить приготовлена в домашніх умови буженина. Це дуже смачне і зовсім не складне блюдо. Ніжне, ароматне м'ясо
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного м'яса не залишає
    Буженина з свинини в мультиварці
    Буженина з свинини в мультиварці
    Раніше на приготування буженини витрачалося кілька годин. А зараз, коли вже майже кожна господиня подружилася з мультиваркою, її можна приготувати
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з свинини
    Буженина з свинини
    Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми