Маринад для курячих ніжок
З допомогою вдалого маринаду можна надати будь-якого продукту неповторність та оригінальність, а також розширити палітру можливих смакових характеристик готового страви.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для курячих ніжок, які додадуть звичного страви абсолютно новий смак і урізноманітнюють тим самим ваше меню.
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
оливкова олія – 80 мл;
білий винний оцет – 15 мл;
гірчиця діжонська – 2 ст. ложки;
часник сушений в гранулах – 10 г;
перець кайенский – 5 г;
мелений чорний перець – щіпка;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Оливкова олія наливаємо в глибоку ємність, додаємо діжонську гірчицю і трохи збиваємо за допомогою міксера або віночка до одержання емульсії. Потім додаємо мелений кайенский і чорний перець, сіль, гранульований часник, вливаємо білий винний оцет і гарненько перемішуємо. Обмазуємо курячі ніжки отриманим маринадом і залишаємо мінімум на тридцять хвилин, а ідеально на три-чотири години.
Такий маринад для курячих ніжок можна використовувати для запікання їх у духовці або приготування на сковороді.
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
соєвий соус – 15 мл;
мед рідкий, квітковий – 35 г;
гірчиця французька – 10 г;
гірчиця столова гостра – 5 г;
оливкова олія – 15 мл;
часник – 2 зубці;
базилік сушений – 5 г;
розмарин сушений – 5 г;
майоран сушений – 5 г;
червона мелена паприка – 10 г;
мелений чорний перець – 10 г;
сіль – 5 г або по смаку.
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо в глибокій мисці олію, мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, додаємо сухі пряні трави, мелений чорний перець і паприку і за смаком сіль. Перемішуємо маринад добренько, покриваємо їм поверхню курячих ніжок і залишаємо в прохолодному місці приблизно на три-чотири години або на ніч.
Цей маринад ідеально підходить для приготування гомілок в духовці.
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
йогурт натуральний, несолодкий – 135 мл;
лимонний сік – 10 мл;
каррі мелений – 10 г;
мелений чорний перець – 10 г;
сухі пряні трави на вибір – за смаком;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Натуральний несолодкий йогурт змішуємо з лимонним соком, додаємо сіль, мелений чорний перець і порошок каррі і присмачую суміш пряними сухими травами на свій вибір. Перемішуємо все хорошенечко, обмазуємо сумішшю курячі гомілки і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для курячих ніжок, які додадуть звичного страви абсолютно новий смак і урізноманітнюють тим самим ваше меню.
Смачний французький маринад для курячих ніжок з дижонской гірчицею - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
Приготування
Оливкова олія наливаємо в глибоку ємність, додаємо діжонську гірчицю і трохи збиваємо за допомогою міксера або віночка до одержання емульсії. Потім додаємо мелений кайенский і чорний перець, сіль, гранульований часник, вливаємо білий винний оцет і гарненько перемішуємо. Обмазуємо курячі ніжки отриманим маринадом і залишаємо мінімум на тридцять хвилин, а ідеально на три-чотири години.
Такий маринад для курячих ніжок можна використовувати для запікання їх у духовці або приготування на сковороді.
Рецепт маринаду для курячих ніжок з медом, соєвим соусом і гірчицею
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо в глибокій мисці олію, мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, додаємо сухі пряні трави, мелений чорний перець і паприку і за смаком сіль. Перемішуємо маринад добренько, покриваємо їм поверхню курячих ніжок і залишаємо в прохолодному місці приблизно на три-чотири години або на ніч.
Цей маринад ідеально підходить для приготування гомілок в духовці.
Маринад для курячих ніжок з йогуртом
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
Приготування
Натуральний несолодкий йогурт змішуємо з лимонним соком, додаємо сіль, мелений чорний перець і порошок каррі і присмачую суміш пряними сухими травами на свій вибір. Перемішуємо все хорошенечко, обмазуємо сумішшю курячі гомілки і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі ніжки в клярі
Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Курячі ніжки на сковороді
Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
Маринад для крилець
Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
Курячі ніжки в мультиварці
Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування