Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для курячих ніжок

Маринад для курячих ніжок

26-10-2015, 08:49
1 487
Маринад для курячих ніжок
З допомогою вдалого маринаду можна надати будь-якого продукту неповторність та оригінальність, а також розширити палітру можливих смакових характеристик готового страви.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для курячих ніжок, які додадуть звичного страви абсолютно новий смак і урізноманітнюють тим самим ваше меню.

Смачний французький маринад для курячих ніжок з дижонской гірчицею - рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • оливкова олія – 80 мл;

  • білий винний оцет – 15 мл;

  • гірчиця діжонська – 2 ст. ложки;

  • часник сушений в гранулах – 10 г;

  • перець кайенский – 5 г;

  • мелений чорний перець – щіпка;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Оливкова олія наливаємо в глибоку ємність, додаємо діжонську гірчицю і трохи збиваємо за допомогою міксера або віночка до одержання емульсії. Потім додаємо мелений кайенский і чорний перець, сіль, гранульований часник, вливаємо білий винний оцет і гарненько перемішуємо. Обмазуємо курячі ніжки отриманим маринадом і залишаємо мінімум на тридцять хвилин, а ідеально на три-чотири години.
    Такий маринад для курячих ніжок можна використовувати для запікання їх у духовці або приготування на сковороді.

    Рецепт маринаду для курячих ніжок з медом, соєвим соусом і гірчицею


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • соєвий соус – 15 мл;

  • мед рідкий, квітковий – 35 г;

  • гірчиця французька – 10 г;

  • гірчиця столова гостра – 5 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • часник – 2 зубці;

  • базилік сушений – 5 г;

  • розмарин сушений – 5 г;

  • майоран сушений – 5 г;

  • червона мелена паприка – 10 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Для приготування маринаду змішуємо в глибокій мисці олію, мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, додаємо сухі пряні трави, мелений чорний перець і паприку і за смаком сіль. Перемішуємо маринад добренько, покриваємо їм поверхню курячих ніжок і залишаємо в прохолодному місці приблизно на три-чотири години або на ніч.
    Цей маринад ідеально підходить для приготування гомілок в духовці.

    Маринад для курячих ніжок з йогуртом


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • йогурт натуральний, несолодкий – 135 мл;
  • Маринад для курячих ніжок

  • лимонний сік – 10 мл;

  • каррі мелений – 10 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • сухі пряні трави на вибір – за смаком;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Натуральний несолодкий йогурт змішуємо з лимонним соком, додаємо сіль, мелений чорний перець і порошок каррі і присмачую суміш пряними сухими травами на свій вибір. Перемішуємо все хорошенечко, обмазуємо сумішшю курячі гомілки і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі ніжки в клярі
    Курячі ніжки в клярі
    Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Крильця в клярі
    Крильця в клярі
    Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми
    Курячі ніжки в мультиварці
    Курячі ніжки в мультиварці
    Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування