Вернуться назад Распечатать

Маринад для курячих ніжок

Маринад для курячих ніжок
З допомогою вдалого маринаду можна надати будь-якого продукту неповторність та оригінальність, а також розширити палітру можливих смакових характеристик готового страви.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для курячих ніжок, які додадуть звичного страви абсолютно новий смак і урізноманітнюють тим самим ваше меню.

Смачний французький маринад для курячих ніжок з дижонской гірчицею - рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • оливкова олія – 80 мл;

  • білий винний оцет – 15 мл;

  • гірчиця діжонська – 2 ст. ложки;

  • часник сушений в гранулах – 10 г;

  • перець кайенский – 5 г;

  • мелений чорний перець – щіпка;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Оливкова олія наливаємо в глибоку ємність, додаємо діжонську гірчицю і трохи збиваємо за допомогою міксера або віночка до одержання емульсії. Потім додаємо мелений кайенский і чорний перець, сіль, гранульований часник, вливаємо білий винний оцет і гарненько перемішуємо. Обмазуємо курячі ніжки отриманим маринадом і залишаємо мінімум на тридцять хвилин, а ідеально на три-чотири години.
    Такий маринад для курячих ніжок можна використовувати для запікання їх у духовці або приготування на сковороді.

    Рецепт маринаду для курячих ніжок з медом, соєвим соусом і гірчицею


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • соєвий соус – 15 мл;

  • мед рідкий, квітковий – 35 г;

  • гірчиця французька – 10 г;

  • гірчиця столова гостра – 5 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • часник – 2 зубці;

  • базилік сушений – 5 г;

  • розмарин сушений – 5 г;

  • майоран сушений – 5 г;

  • червона мелена паприка – 10 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Для приготування маринаду змішуємо в глибокій мисці олію, мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, додаємо сухі пряні трави, мелений чорний перець і паприку і за смаком сіль. Перемішуємо маринад добренько, покриваємо їм поверхню курячих ніжок і залишаємо в прохолодному місці приблизно на три-чотири години або на ніч.
    Цей маринад ідеально підходить для приготування гомілок в духовці.

    Маринад для курячих ніжок з йогуртом


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:

  • йогурт натуральний, несолодкий – 135 мл;
  • Маринад для курячих ніжок

  • лимонний сік – 10 мл;

  • каррі мелений – 10 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • сухі пряні трави на вибір – за смаком;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Натуральний несолодкий йогурт змішуємо з лимонним соком, додаємо сіль, мелений чорний перець і порошок каррі і присмачую суміш пряними сухими травами на свій вибір. Перемішуємо все хорошенечко, обмазуємо сумішшю курячі гомілки і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин.