З допомогою вдалого маринаду можна надати будь-якого продукту неповторність та оригінальність, а також розширити палітру можливих смакових характеристик готового страви.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для курячих ніжок, які додадуть звичного страви абсолютно новий смак і урізноманітнюють тим самим ваше меню.
Смачний французький маринад для курячих ніжок з дижонской гірчицею - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
оливкова олія – 80 мл; білий винний оцет – 15 мл; гірчиця діжонська – 2 ст. ложки; часник сушений в гранулах – 10 г; перець кайенский – 5 г; мелений чорний перець – щіпка; сіль – 10 г або по смаку. Приготування Оливкова олія наливаємо в глибоку ємність, додаємо діжонську гірчицю і трохи збиваємо за допомогою міксера або віночка до одержання емульсії. Потім додаємо мелений кайенский і чорний перець, сіль, гранульований часник, вливаємо білий винний оцет і гарненько перемішуємо. Обмазуємо курячі ніжки отриманим маринадом і залишаємо мінімум на тридцять хвилин, а ідеально на три-чотири години.
Такий маринад для курячих ніжок можна використовувати для запікання їх у духовці або приготування на сковороді.
Рецепт маринаду для курячих ніжок з медом, соєвим соусом і гірчицею
Інгредієнти: Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
соєвий соус – 15 мл; мед рідкий, квітковий – 35 г; гірчиця французька – 10 г; гірчиця столова гостра – 5 г; оливкова олія – 15 мл; часник – 2 зубці; базилік сушений – 5 г; розмарин сушений – 5 г; майоран сушений – 5 г; червона мелена паприка – 10 г; мелений чорний перець – 10 г; сіль – 5 г або по смаку. Приготування Для приготування маринаду змішуємо в глибокій мисці олію, мед, соєвий соус, гірчицю гостру і французьку, додаємо сухі пряні трави, мелений чорний перець і паприку і за смаком сіль. Перемішуємо маринад добренько, покриваємо їм поверхню курячих ніжок і залишаємо в прохолодному місці приблизно на три-чотири години або на ніч.
Цей маринад ідеально підходить для приготування гомілок в духовці.
Маринад для курячих ніжок з йогуртом
Інгредієнти: Розрахунок на 1 кг курячих ніжок:
йогурт натуральний, несолодкий – 135 мл; лимонний сік – 10 мл; каррі мелений – 10 г; мелений чорний перець – 10 г; сухі пряні трави на вибір – за смаком; сіль – 10 г або по смаку. Приготування Натуральний несолодкий йогурт змішуємо з лимонним соком, додаємо сіль, мелений чорний перець і порошок каррі і присмачую суміш пряними сухими травами на свій вибір. Перемішуємо все хорошенечко, обмазуємо сумішшю курячі гомілки і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин.