Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити аджику в домашніх умовах?

Як зробити аджику в домашніх умовах?

14-10-2015, 18:23
901
Як зробити аджику в домашніх умовах?
Домашню аджику можна додавати практично в усі страви – хоч борщ, хоч в рагу. А можна просто доповнити нею смак будь-якої страви. Вона відмінно гармонує з тушкованим м'ясом . Загалом, тут справа смаку. Зараз ми вам розповімо, як самостійно в домашніх умовах зробити аджику.

Як зробити гостру аджику в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • перець солодкий – 15 кг;

  • гострий перець – 200 г;

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 4 зубчики;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • сіль – 4 ст. ложки;

  • оцет 9% – 100 мл


  • Приготування
    Всі овочі для аджики спочатку ретельно миємо. Спочатку перекручуємо на м'ясорубці помідори, вкладаємо масу у велику каструлю і ставимо її на вогонь. Самі в цей час очищений солодкий перець також перекручуємо на м'ясорубці. З гірким перцем чинимо так само, тільки його чистити не обов'язково, так як насіння лише додадуть гостроту і аромат. В ту ж ємність відправляємо і перемелений часник. Приблизно хвилин через 30 від початку кипіння в томатну масу кладемо перекручений перець, проварюємо ще хвилин 30 щоб випарувалася зайва волога. У процесі варіння аджику обов'язково перемішуємо. Після цього додаємо гострий перець, часник і варимо 5-7 хвилин. Цукор, сіль і оцет краще додавати частинами і пробувати аджику на смак. Так можна буде відрегулювати смак готового продукту в залежності від особистих уподобань. Гостру аджику розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.

    Як зробити сиру аджику?


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • гострий перець – 3 шт.;

  • перець солодкий – 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • рослинне масло – 5 ст. ложок;

  • оцет – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    У помідорах вирізаємо плодоніжку, перець чистимо від насіння, а цибулю та часник – просто від лушпиння. Перекручуємо підготовлені інгредієнти на м'ясорубці. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, масло і оцет. Все, швидко і просто, а смачна і дуже корисна аджика готова.

    Як зробити абхазьку аджику?


    Інгредієнти:

  • пекучий перець – 30 шт.;

  • часник – 15 зубчиків;

  • коріандр – 4 ч. ложки;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • зіра – 2 ч. ложки;

  • пажитник – 2 ст. ложки;

  • насіння кропу – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Гострий перець чистимо від насіння, хвостики видаляємо. Очищаємо зубчики часнику. Підготовлений перець разом з часником перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Викладаємо масу в глибоку миску, додаємо сіль і перемішуємо. Зіру і коріандр висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні до тих пір, поки спеції не почнуть випромінювати сильний аромат. Тут же пересипаємо їх у тарілку, додаємо інші спеції і все разом подрібнюємо за допомогою кавомолки. Подрібнювати до стану борошна не потрібно, краще, щоб помел був середнім. Висипаємо спеції в перець з часником і перемішуємо. Все, ароматний і дуже гостра аджика повністю готова до вживання.

    Як зробити смачну аджику на зиму?


    Інгредієнти:

  • червоний болгарський перець – 20 шт.;

  • часник – 20 зубчиків;

  • великі помідори – 8 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • оцет – 1 склянка;

  • петрушка – 1 пучок;

  • олія соняшникова без запаху – 1 склянка;

  • йодована сіль не – 30 г;
  • Як зробити аджику в домашніх умовах?

  • гострий перець – 3 шт.


  • Приготування
    В перцях вирізаємо серцевину і плодоніжки і разом з помідорами подрібнюємо їх на м'ясорубці або в блендері. Поміщаємо масу в каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо хвилин 20. Тим часом подрібнюємо часник, гострий перець, додаємо отриману масу до тієї, яка вариться, і всі разом проварюємо ще 10 хвилин. Тепер всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, масло і проварюємо ще 10 хвилин. Практично в кінці додаємо подрібнену зелень петрушки і проварюємо ще 5 хвилин. Потім розливаємо аджику по стерилізованим баночках і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Зелена аджика
    Зелена аджика
    Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.