Як зробити аджику в домашніх умовах?

Як зробити гостру аджику в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі для аджики спочатку ретельно миємо. Спочатку перекручуємо на м'ясорубці помідори, вкладаємо масу у велику каструлю і ставимо її на вогонь. Самі в цей час очищений солодкий перець також перекручуємо на м'ясорубці. З гірким перцем чинимо так само, тільки його чистити не обов'язково, так як насіння лише додадуть гостроту і аромат. В ту ж ємність відправляємо і перемелений часник. Приблизно хвилин через 30 від початку кипіння в томатну масу кладемо перекручений перець, проварюємо ще хвилин 30 щоб випарувалася зайва волога. У процесі варіння аджику обов'язково перемішуємо. Після цього додаємо гострий перець, часник і варимо 5-7 хвилин. Цукор, сіль і оцет краще додавати частинами і пробувати аджику на смак. Так можна буде відрегулювати смак готового продукту в залежності від особистих уподобань. Гостру аджику розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
Як зробити сиру аджику?
Інгредієнти:
Приготування
У помідорах вирізаємо плодоніжку, перець чистимо від насіння, а цибулю та часник – просто від лушпиння. Перекручуємо підготовлені інгредієнти на м'ясорубці. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, масло і оцет. Все, швидко і просто, а смачна і дуже корисна аджика готова.
Як зробити абхазьку аджику?
Інгредієнти:
Приготування
Гострий перець чистимо від насіння, хвостики видаляємо. Очищаємо зубчики часнику. Підготовлений перець разом з часником перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо в блендері. Викладаємо масу в глибоку миску, додаємо сіль і перемішуємо. Зіру і коріандр висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні до тих пір, поки спеції не почнуть випромінювати сильний аромат. Тут же пересипаємо їх у тарілку, додаємо інші спеції і все разом подрібнюємо за допомогою кавомолки. Подрібнювати до стану борошна не потрібно, краще, щоб помел був середнім. Висипаємо спеції в перець з часником і перемішуємо. Все, ароматний і дуже гостра аджика повністю готова до вживання.
Як зробити смачну аджику на зиму?
Інгредієнти:

Приготування
В перцях вирізаємо серцевину і плодоніжки і разом з помідорами подрібнюємо їх на м'ясорубці або в блендері. Поміщаємо масу в каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо хвилин 20. Тим часом подрібнюємо часник, гострий перець, додаємо отриману масу до тієї, яка вариться, і всі разом проварюємо ще 10 хвилин. Тепер всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, масло і проварюємо ще 10 хвилин. Практично в кінці додаємо подрібнену зелень петрушки і проварюємо ще 5 хвилин. Потім розливаємо аджику по стерилізованим баночках і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей

Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,

Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її

Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з

Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.