Паста карбонара - рецепт
Паста карбонара - просте, але дуже оригінальне і приголомшливо смачне блюдо італійської кухні, яка стає все більш популярним у нашому регіоні.
Існує безліч рецептів приготування пасти карбонара з використанням інших додаткових інгредієнтів і соусів , які доповнюють звичний смак або дозволяють отримати зовсім нові смакові характеристики страви.
Нижче ми розповімо, як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах.
Інгредієнти:
спагетті – 350 г;
бекон – 220 г;
свіжі яєчні жовтки – 3 шт.;
сир пармезан – 75 г;
сир пекоріно романо – 55 г;
часник – 2-3 зубчики;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Каструлю з фільтрованої водою визначаємо на вогонь, підігріваємо до кипіння і закладаємо спагетті. Час варіння повинно бути на одну хвилину менше, ніж рекомендовано в інструкції на упаковці від ваших макаронних виробів. Таким чином, отримаємо стан макаронів «al dente» або «на зубок».
Тим часом нарізаємо бекон тонкими пластинами, часник чистимо і раздавливаем ножем. Викладаємо на прогріту сковороду спочатку бекон, а через дві хвилини додаємо часник. Обсмажуємо до рум'яності, часник виймаємо, а сковороду з беконом знімаємо з вогню.
Два види сиру натираємо на тертці і змішати з жовтками. Готові спагетті відкидаємо на друшляк і тут же закладаємо в сирно-яєчну масу. Сюди ж викладаємо обсмажений бекон, приправляємо меленим перцем, перемішуємо і тут же подаємо до столу на прогрітій тарілці.
Інгредієнти:
спагеті або інші макаронні вироби – 280 м;
бекон – 130 г;
свіжі яєчні жовтки – 4 шт.;
вершки 33-35% – 100 мл;
сир пармезан – 75 г;
часник – 1-2 зубчики;
мелений чорний перець – за смаком;
листочки петрушки – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Бекон нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо в глибокій сковороді або сотейнику протягом двох хвилин. Потім додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще дві хвилини. Тепер кидаємо листочки петрушки, приправляємо меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Пармезан натираємо на дрібній тертці, змішуємо з жовтками та вершками, приправляємо сіллю, перцем і перемішуємо. Вершковий соус для пасти карбонара готовий.
Каструлю з достатньою кількістю води визначаємо на вогонь, додаємо сіль, а після закипання занурюємо макаронні вироби. Варимо на одну хвилину менше, ніж вказано на упаковці і зливаємо на друшляк. Тут же змішуємо з соусом з яєць, сиру та вершків і додаємо бекон.
Відразу ж подаємо страву до столу, присипавши зверху тертим пармезаном і прикрасивши листочками петрушки.
Інгредієнти:
спагеті або інші макаронні вироби – 300 г;
пармська шинка – 190 г;
свіжі яєчні жовтки – 3 шт.;
вершки – 100 мл;
сир пармезан – 190 г;
оливкова олія – 50 мл;
часник (за бажанням) – 1 зубчик;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Очищену воду нагріваємо до кипіння, солимо і засипаємо спагетті. Відварюємо їх до стану «аль денте» і зливаємо на друшляк.
Одночасно обсмажуємо на оливковій олії пармську шинку, за бажанням через одну хвилину додавши очищений і дрібно нарізаний часник.
Жовтки змішуємо з вершками, додаємо половину натертого на дрібній тертці пармезану, мелений чорний перець і виливаємо отриманий соус в сковороду з шинкою. Прогріваємо масу до кипіння, відразу викладаємо гарячі макарони і перемішуємо.
При бажанні можна спочатку викласти макарони на тарілку, а потім полити соусом з шинкою.
Існує безліч рецептів приготування пасти карбонара з використанням інших додаткових інгредієнтів і соусів , які доповнюють звичний смак або дозволяють отримати зовсім нові смакові характеристики страви.
Нижче ми розповімо, як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах.
Класичний рецепт пасти карбонара
Інгредієнти:
Приготування
Каструлю з фільтрованої водою визначаємо на вогонь, підігріваємо до кипіння і закладаємо спагетті. Час варіння повинно бути на одну хвилину менше, ніж рекомендовано в інструкції на упаковці від ваших макаронних виробів. Таким чином, отримаємо стан макаронів «al dente» або «на зубок».
Тим часом нарізаємо бекон тонкими пластинами, часник чистимо і раздавливаем ножем. Викладаємо на прогріту сковороду спочатку бекон, а через дві хвилини додаємо часник. Обсмажуємо до рум'яності, часник виймаємо, а сковороду з беконом знімаємо з вогню.
Два види сиру натираємо на тертці і змішати з жовтками. Готові спагетті відкидаємо на друшляк і тут же закладаємо в сирно-яєчну масу. Сюди ж викладаємо обсмажений бекон, приправляємо меленим перцем, перемішуємо і тут же подаємо до столу на прогрітій тарілці.
Паста карбонара з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Бекон нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо в глибокій сковороді або сотейнику протягом двох хвилин. Потім додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще дві хвилини. Тепер кидаємо листочки петрушки, приправляємо меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Пармезан натираємо на дрібній тертці, змішуємо з жовтками та вершками, приправляємо сіллю, перцем і перемішуємо. Вершковий соус для пасти карбонара готовий.
Каструлю з достатньою кількістю води визначаємо на вогонь, додаємо сіль, а після закипання занурюємо макаронні вироби. Варимо на одну хвилину менше, ніж вказано на упаковці і зливаємо на друшляк. Тут же змішуємо з соусом з яєць, сиру та вершків і додаємо бекон.
Відразу ж подаємо страву до столу, присипавши зверху тертим пармезаном і прикрасивши листочками петрушки.
Паста карбонара з пармською шинкою і вершками
Інгредієнти:
Приготування
Очищену воду нагріваємо до кипіння, солимо і засипаємо спагетті. Відварюємо їх до стану «аль денте» і зливаємо на друшляк.
Одночасно обсмажуємо на оливковій олії пармську шинку, за бажанням через одну хвилину додавши очищений і дрібно нарізаний часник.
Жовтки змішуємо з вершками, додаємо половину натертого на дрібній тертці пармезану, мелений чорний перець і виливаємо отриманий соус в сковороду з шинкою. Прогріваємо масу до кипіння, відразу викладаємо гарячі макарони і перемішуємо.
При бажанні можна спочатку викласти макарони на тарілку, а потім полити соусом з шинкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Карбонара з беконом - рецепт
Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
Карбонара - класичний рецепт
Карбонара - страва з багатою історією. Звичайно, як і більшість рецептів зазнало безліч змін. Існує велика кількість варіантів цієї страви, і все
Спагетті карбонара
Різновидів рецептів карбонари існує досить багато, як і її шанувальників. Пропонуємо одразу кілька, найбільш поширених рецептів даного виду пасти,
Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І