Карбонара - класичний рецепт
Карбонара – традиційне блюдо італійської кухні, який буде вишукано виглядати на будь-якому столі. Ми розповімо вам сьогодні кілька класичних рецептів приготування карбонара.
Інгредієнти:
олія оливкова – 5 ст. ложок;
панчетта – 150 г;
спагетті – 200 р.
Для соусу:
спеції;
сир – 130 г;
яйце – 2 шт.
Приготування
Спочатку готуємо всі інгредієнти: панчетту нарізаємо брусками, а сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, додаємо трохи сиру і кілька щіпок спецій. Що залишився сир змішуємо з меленим перцем. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і вливаємо трохи оливкового масла і акуратно опускаємо спагетті. Поки вони варяться, наливаємо в сковороду оливкове масло й обсмажуємо панчетту до прозорості, але не пересушиваем її. Після цього знімаємо з плити і охолодити. Далі акуратно вливаємо в сковороду яєчну суміш і перемішуємо. Спагетті відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо в сковороду і швидко перемішуємо з соусом . Подаємо страву, присипавши тертим сиром.
Інгредієнти:
спагетті – 500 г;
бекон – 200 г;
заморожені креветки – 500 г;
сир – 150 г;
італійські трави – за смаком;
спеції.
Приготування
Починаємо з приготування соусу: виливаємо в сковороду вершки і кип'ятимо їх на середньому вогні. Бекон нарізаємо тонкими смужками, а сир натираємо на тертці. Потім додаємо більшу кількість сиру і шинку до вершків і варимо соус 10 хвилин. Далі відварюємо креветки: кладемо їх у киплячу воду, підсолюємо і засікаємо 5 хвилин. Одночасно з цим відварюємо до напівготовності спагетті і викладаємо їх у соус. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім подаємо, посипавши тертим сиром.
Інгредієнти:
спагетті – 250 г;
цукіні – 1 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
сир – 100 г;
спеції;
олія оливкова.
Для соусу:
яйце – 2 шт.;
сир – 40 г;
натуральний йогурт – 60 мл;
спеції.
Приготування
Всі овочі промиваємо і чистимо: моркву і кабачок нарізаємо смужками, а перець і цибулю шаткуємо кубиками. У сковороді розігріваємо оливкове масло, викладаємо овочі, підсолюємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою, періодично помішуючи, 15 хвилин. Одночасно з цим наливаємо в каструлю воду і кип'ятимо її, підсолюємо за смаком. Для соусу збиваємо в мисці свіжі яйця з натуральним йогуртом, додаємо трохи тертого сиру, підсолюємо і перемішуємо. Спагетті викладаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо 10 хвилин. Потім відкидаємо макарони на друшляк, а потім викладаємо їх у миску з соусом. Додаємо тушковані овочі, приправляємо спеціями за смаком, гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу, посипавши тертим сиром!
Інгредієнти:
довгі макарони (фетучіні) – 400 г;
бекон – 250 г;
яйце – 3 шт.;
вершки жирні – 1 ст.;
сир – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
вода – 3 ст. ложки;
спеції;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Часник чистимо, подрібнюємо, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Сирок натираємо на дрібній терочке. Тепер обсмажуємо бекон на сковороді з усіх боків. В окрему миску виливаємо вершки, розбиваємо яйця і збиваємо суміш віночком. Додаємо тертий сир і кидаємо мелений перець. Готовий бекон перекладаємо в тарілку, а в цій сковороді пасеруємо до золотистого кольору цибулю та часник. Пасту відкидаємо на друшляк, викладаємо її до овочів і обережно вливаємо вершкову суміш. Додаємо бекон, ретельно перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо класичну пасту карбонара з вершками 5 хвилин на слабкому вогні.
Класичний рецепт спагетті карбонара
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку готуємо всі інгредієнти: панчетту нарізаємо брусками, а сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, додаємо трохи сиру і кілька щіпок спецій. Що залишився сир змішуємо з меленим перцем. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і вливаємо трохи оливкового масла і акуратно опускаємо спагетті. Поки вони варяться, наливаємо в сковороду оливкове масло й обсмажуємо панчетту до прозорості, але не пересушиваем її. Після цього знімаємо з плити і охолодити. Далі акуратно вливаємо в сковороду яєчну суміш і перемішуємо. Спагетті відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо в сковороду і швидко перемішуємо з соусом . Подаємо страву, присипавши тертим сиром.
Класичний рецепт карбонара з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування соусу: виливаємо в сковороду вершки і кип'ятимо їх на середньому вогні. Бекон нарізаємо тонкими смужками, а сир натираємо на тертці. Потім додаємо більшу кількість сиру і шинку до вершків і варимо соус 10 хвилин. Далі відварюємо креветки: кладемо їх у киплячу воду, підсолюємо і засікаємо 5 хвилин. Одночасно з цим відварюємо до напівготовності спагетті і викладаємо їх у соус. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім подаємо, посипавши тертим сиром.
Вегетаріанський класичний рецепт карбонара
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Всі овочі промиваємо і чистимо: моркву і кабачок нарізаємо смужками, а перець і цибулю шаткуємо кубиками. У сковороді розігріваємо оливкове масло, викладаємо овочі, підсолюємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою, періодично помішуючи, 15 хвилин. Одночасно з цим наливаємо в каструлю воду і кип'ятимо її, підсолюємо за смаком. Для соусу збиваємо в мисці свіжі яйця з натуральним йогуртом, додаємо трохи тертого сиру, підсолюємо і перемішуємо. Спагетті викладаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо 10 хвилин. Потім відкидаємо макарони на друшляк, а потім викладаємо їх у миску з соусом. Додаємо тушковані овочі, приправляємо спеціями за смаком, гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу, посипавши тертим сиром!
Класичний рецепт карбонара з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Часник чистимо, подрібнюємо, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Сирок натираємо на дрібній терочке. Тепер обсмажуємо бекон на сковороді з усіх боків. В окрему миску виливаємо вершки, розбиваємо яйця і збиваємо суміш віночком. Додаємо тертий сир і кидаємо мелений перець. Готовий бекон перекладаємо в тарілку, а в цій сковороді пасеруємо до золотистого кольору цибулю та часник. Пасту відкидаємо на друшляк, викладаємо її до овочів і обережно вливаємо вершкову суміш. Додаємо бекон, ретельно перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо класичну пасту карбонара з вершками 5 хвилин на слабкому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста карбонара - рецепт
У класичному варіанті пасти, спагеті поєднуються з обсмаженими шматочками свинячий щековины або бекону і приправляють соусом із жовтків і двох видів
Карбонара з беконом - рецепт
Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
Спагетті карбонара
Різновидів рецептів карбонари існує досить багато, як і її шанувальників. Пропонуємо одразу кілька, найбільш поширених рецептів даного виду пасти,
Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І