Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карбонара - класичний рецепт

Карбонара - класичний рецепт

15-09-2015, 20:54
717
Карбонара - класичний рецепт
Карбонара – традиційне блюдо італійської кухні, який буде вишукано виглядати на будь-якому столі. Ми розповімо вам сьогодні кілька класичних рецептів приготування карбонара.

Класичний рецепт спагетті карбонара


Інгредієнти:

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • панчетта – 150 г;

  • спагетті – 200 р.


  • Для соусу:

  • спеції;

  • сир – 130 г;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо всі інгредієнти: панчетту нарізаємо брусками, а сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, додаємо трохи сиру і кілька щіпок спецій. Що залишився сир змішуємо з меленим перцем. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і вливаємо трохи оливкового масла і акуратно опускаємо спагетті. Поки вони варяться, наливаємо в сковороду оливкове масло й обсмажуємо панчетту до прозорості, але не пересушиваем її. Після цього знімаємо з плити і охолодити. Далі акуратно вливаємо в сковороду яєчну суміш і перемішуємо. Спагетті відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо в сковороду і швидко перемішуємо з соусом . Подаємо страву, присипавши тертим сиром.

    Класичний рецепт карбонара з креветками


    Інгредієнти:

  • спагетті – 500 г;

  • бекон – 200 г;

  • заморожені креветки – 500 г;

  • сир – 150 г;

  • італійські трави – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Починаємо з приготування соусу: виливаємо в сковороду вершки і кип'ятимо їх на середньому вогні. Бекон нарізаємо тонкими смужками, а сир натираємо на тертці. Потім додаємо більшу кількість сиру і шинку до вершків і варимо соус 10 хвилин. Далі відварюємо креветки: кладемо їх у киплячу воду, підсолюємо і засікаємо 5 хвилин. Одночасно з цим відварюємо до напівготовності спагетті і викладаємо їх у соус. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім подаємо, посипавши тертим сиром.

    Вегетаріанський класичний рецепт карбонара


    Інгредієнти:

  • спагетті – 250 г;

  • цукіні – 1 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • спеції;

  • олія оливкова.


  • Для соусу:

  • яйце – 2 шт.;

  • сир – 40 г;

  • натуральний йогурт – 60 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо і чистимо: моркву і кабачок нарізаємо смужками, а перець і цибулю шаткуємо кубиками. У сковороді розігріваємо оливкове масло, викладаємо овочі, підсолюємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою, періодично помішуючи, 15 хвилин. Одночасно з цим наливаємо в каструлю воду і кип'ятимо її, підсолюємо за смаком. Для соусу збиваємо в мисці свіжі яйця з натуральним йогуртом, додаємо трохи тертого сиру, підсолюємо і перемішуємо. Спагетті викладаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо 10 хвилин. Потім відкидаємо макарони на друшляк, а потім викладаємо їх у миску з соусом. Додаємо тушковані овочі, приправляємо спеціями за смаком, гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу, посипавши тертим сиром!

    Класичний рецепт карбонара з вершками


    Інгредієнти:

  • довгі макарони (фетучіні) – 400 г;

  • бекон – 250 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • вершки жирні – 1 ст.;

  • сир – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • вода – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Карбонара - класичний рецепт

    Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Часник чистимо, подрібнюємо, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Сирок натираємо на дрібній терочке. Тепер обсмажуємо бекон на сковороді з усіх боків. В окрему миску виливаємо вершки, розбиваємо яйця і збиваємо суміш віночком. Додаємо тертий сир і кидаємо мелений перець. Готовий бекон перекладаємо в тарілку, а в цій сковороді пасеруємо до золотистого кольору цибулю та часник. Пасту відкидаємо на друшляк, викладаємо її до овочів і обережно вливаємо вершкову суміш. Додаємо бекон, ретельно перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо класичну пасту карбонара з вершками 5 хвилин на слабкому вогні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста карбонара - рецепт
    Паста карбонара - рецепт
    У класичному варіанті пасти, спагеті поєднуються з обсмаженими шматочками свинячий щековины або бекону і приправляють соусом із жовтків і двох видів
    Карбонара з беконом - рецепт
    Карбонара з беконом - рецепт
    Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
    Спагетті карбонара
    Спагетті карбонара
    Різновидів рецептів карбонари існує досить багато, як і її шанувальників. Пропонуємо одразу кілька, найбільш поширених рецептів даного виду пасти,
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І