Вернуться назад Распечатать

Паста карбонара - рецепт

Паста карбонара - рецепт
Паста карбонара - просте, але дуже оригінальне і приголомшливо смачне блюдо італійської кухні, яка стає все більш популярним у нашому регіоні.
Існує безліч рецептів приготування пасти карбонара з використанням інших додаткових інгредієнтів і соусів , які доповнюють звичний смак або дозволяють отримати зовсім нові смакові характеристики страви.
Нижче ми розповімо, як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах.

Класичний рецепт пасти карбонара


Інгредієнти:

  • спагетті – 350 г;

  • бекон – 220 г;

  • свіжі яєчні жовтки – 3 шт.;

  • сир пармезан – 75 г;

  • сир пекоріно романо – 55 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Каструлю з фільтрованої водою визначаємо на вогонь, підігріваємо до кипіння і закладаємо спагетті. Час варіння повинно бути на одну хвилину менше, ніж рекомендовано в інструкції на упаковці від ваших макаронних виробів. Таким чином, отримаємо стан макаронів «al dente» або «на зубок».
    Тим часом нарізаємо бекон тонкими пластинами, часник чистимо і раздавливаем ножем. Викладаємо на прогріту сковороду спочатку бекон, а через дві хвилини додаємо часник. Обсмажуємо до рум'яності, часник виймаємо, а сковороду з беконом знімаємо з вогню.
    Два види сиру натираємо на тертці і змішати з жовтками. Готові спагетті відкидаємо на друшляк і тут же закладаємо в сирно-яєчну масу. Сюди ж викладаємо обсмажений бекон, приправляємо меленим перцем, перемішуємо і тут же подаємо до столу на прогрітій тарілці.

    Паста карбонара з вершками


    Інгредієнти:

  • спагеті або інші макаронні вироби – 280 м;

  • бекон – 130 г;

  • свіжі яєчні жовтки – 4 шт.;

  • вершки 33-35% – 100 мл;

  • сир пармезан – 75 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • листочки петрушки – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо в глибокій сковороді або сотейнику протягом двох хвилин. Потім додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще дві хвилини. Тепер кидаємо листочки петрушки, приправляємо меленим чорним перцем, перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Пармезан натираємо на дрібній тертці, змішуємо з жовтками та вершками, приправляємо сіллю, перцем і перемішуємо. Вершковий соус для пасти карбонара готовий.
    Каструлю з достатньою кількістю води визначаємо на вогонь, додаємо сіль, а після закипання занурюємо макаронні вироби. Варимо на одну хвилину менше, ніж вказано на упаковці і зливаємо на друшляк. Тут же змішуємо з соусом з яєць, сиру та вершків і додаємо бекон.
    Відразу ж подаємо страву до столу, присипавши зверху тертим пармезаном і прикрасивши листочками петрушки.

    Паста карбонара з пармською шинкою і вершками


    Інгредієнти:

  • спагеті або інші макаронні вироби – 300 г;

  • пармська шинка – 190 г;

  • свіжі яєчні жовтки – 3 шт.;

  • вершки – 100 мл;

  • сир пармезан – 190 г;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • часник (за бажанням) – 1 зубчик;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Паста карбонара - рецепт

    Очищену воду нагріваємо до кипіння, солимо і засипаємо спагетті. Відварюємо їх до стану «аль денте» і зливаємо на друшляк.
    Одночасно обсмажуємо на оливковій олії пармську шинку, за бажанням через одну хвилину додавши очищений і дрібно нарізаний часник.
    Жовтки змішуємо з вершками, додаємо половину натертого на дрібній тертці пармезану, мелений чорний перець і виливаємо отриманий соус в сковороду з шинкою. Прогріваємо масу до кипіння, відразу викладаємо гарячі макарони і перемішуємо.
    При бажанні можна спочатку викласти макарони на тарілку, а потім полити соусом з шинкою.