Львівський сирник
Не одну класичну львівську кав'ярню не можна уявити без цього десерту в меню. Львівський сирник дуже схожий на сирну запіканку покриту глазур'ю, але на відміну від останньої, він досить важкий і вологий, готується на основі жирного сиру і виходить дуже щільним. У рецептах далі ми розповімо вам про те, як приготувати львівський сирник з сиру відразу в декількох варіантах.
Інгредієнти:
Для сирника:
жирний сир - 480 м;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 95 г;
цедра одного лимона;
цукровий пісок - 145 г;
манна крупа - 5 г;
жменю родзинок.
Для глазурі:
цукровий пісок - 35 г;
вершкове масло - 30 г;
сметана - 45 мл;
какао-порошок - 2 ст. ложки.
Приготування
Попередньо сир пропустіть через сито або перетворіть в пасту з допомогою блендера. Занадто вологий сир перед перетиранием краще залишити стікати від зайвої сироватки в марлевому мішку, інакше сирна основа десерту вийде твердою, як камінь.
Перетертий сир збийте з м'яким маслом, цитрусової цедрою, цукром, манкою і яєчними жовтками. Додайте жменю родзинок, горіхів або цукатів. Білки перетворіть в пишну піну і введіть в суміш максимально обережно. Перелийте все покриту пергаментом форму і залиште запікати при 180 градусах протягом години. Остиглий львівський сирник покрийте простий глазур'ю на основі какао, для якої разом необхідно змішати розтоплене масло, цукровий пісок, какао і сметану. У такому вигляді сирник краще залишити на всю ніч або на 6 годин як мінімум.
При бажанні, львівський сирник можна зробити в мультиварці, для цього сирну суміш виливають у промаслений чашу і встановлюють режим «Випічка» на годину, а потім переключаються на «Підтримання тепла» на аналогічний період часу. Охолоджувати десерт необхідно також протягом всієї ночі.
Інгредієнти:
сир (м'який, жирний, від 9% і більш) - 530 г;
цукровий пісок - 175 г;
яйця - 5 шт.;
ванільна паста - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 195 г;
жменя будь-яких сушених фруктів або цукатів;
чорний шоколад - 210 г;
вершки - 75 мл.
Приготування
Першим ділом перетворіть цукровий пісок, ваніль і яйця в повітряну белесую масу. До цієї маси додати м'який сир і шматочки вершкового масла (половина від загальної кількості) кімнатної температури. Продовжуйте працювати міксером, поки суміш не стане однорідною, а потім всипте крохмаль, сухофрукти і знову перемішайте все. Наповніть сирною масою форму для випікання і поставте сирник на годину в розігріту до 190 градусів духовку. Остиглий десерт покрийте глазур'ю з розтопленого з рештою олією і вершками шоколаду.
Львівський сирник – рецепт
Інгредієнти:
Для сирника:
Для глазурі:
Приготування
Попередньо сир пропустіть через сито або перетворіть в пасту з допомогою блендера. Занадто вологий сир перед перетиранием краще залишити стікати від зайвої сироватки в марлевому мішку, інакше сирна основа десерту вийде твердою, як камінь.
Перетертий сир збийте з м'яким маслом, цитрусової цедрою, цукром, манкою і яєчними жовтками. Додайте жменю родзинок, горіхів або цукатів. Білки перетворіть в пишну піну і введіть в суміш максимально обережно. Перелийте все покриту пергаментом форму і залиште запікати при 180 градусах протягом години. Остиглий львівський сирник покрийте простий глазур'ю на основі какао, для якої разом необхідно змішати розтоплене масло, цукровий пісок, какао і сметану. У такому вигляді сирник краще залишити на всю ніч або на 6 годин як мінімум.
При бажанні, львівський сирник можна зробити в мультиварці, для цього сирну суміш виливають у промаслений чашу і встановлюють режим «Випічка» на годину, а потім переключаються на «Підтримання тепла» на аналогічний період часу. Охолоджувати десерт необхідно також протягом всієї ночі.
Львівський сирник з крохмалем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом перетворіть цукровий пісок, ваніль і яйця в повітряну белесую масу. До цієї маси додати м'який сир і шматочки вершкового масла (половина від загальної кількості) кімнатної температури. Продовжуйте працювати міксером, поки суміш не стане однорідною, а потім всипте крохмаль, сухофрукти і знову перемішайте все. Наповніть сирною масою форму для випікання і поставте сирник на годину в розігріту до 190 градусів духовку. Остиглий десерт покрийте глазур'ю з розтопленого з рештою олією і вершками шоколаду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирники із сиру в духовці
Традиційно сирники готують з жирного сиру з борошном або манкою і обсмажують на сковороді. Сильно від класики не будемо відступати, проте невелика
Сирники з сирної маси
Самі ніжні, повітряні і м'які сирники можуть вийти тільки з однорідної сирної маси. Пропонуємо кілька цікавих і вельми незвичайних варіантів такого
Сирник - класичний рецепт
Сирник - улюблені ласощі багатьох, особливо до сніданку. Смачні, ситні і навіть корисні сирник можна приготувати різними способами, про які ми і
Сирник в духовці
Сирник найчастіше смажать на сковороді, але як ми всі знаємо, корисніше запікати їх у духовці. Корисне і дуже смачне блюдо ідеально підійде до
Сирник - рецепт
Сирник за своїм смаком нагадують сирники, проте відрізняються від останніх технологією приготування: у творожниках менше борошна, і, як правило, їх у
Сирники для дітей
Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення