Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Львівський сирник

Львівський сирник

15-09-2015, 18:22
2 746
Львівський сирник
Не одну класичну львівську кав'ярню не можна уявити без цього десерту в меню. Львівський сирник дуже схожий на сирну запіканку покриту глазур'ю, але на відміну від останньої, він досить важкий і вологий, готується на основі жирного сиру і виходить дуже щільним. У рецептах далі ми розповімо вам про те, як приготувати львівський сирник з сиру відразу в декількох варіантах.

Львівський сирник – рецепт


Інгредієнти:
Для сирника:

  • жирний сир - 480 м;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 95 г;

  • цедра одного лимона;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • манна крупа - 5 г;

  • жменю родзинок.


  • Для глазурі:

  • цукровий пісок - 35 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • сметана - 45 мл;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Попередньо сир пропустіть через сито або перетворіть в пасту з допомогою блендера. Занадто вологий сир перед перетиранием краще залишити стікати від зайвої сироватки в марлевому мішку, інакше сирна основа десерту вийде твердою, як камінь.
    Перетертий сир збийте з м'яким маслом, цитрусової цедрою, цукром, манкою і яєчними жовтками. Додайте жменю родзинок, горіхів або цукатів. Білки перетворіть в пишну піну і введіть в суміш максимально обережно. Перелийте все покриту пергаментом форму і залиште запікати при 180 градусах протягом години. Остиглий львівський сирник покрийте простий глазур'ю на основі какао, для якої разом необхідно змішати розтоплене масло, цукровий пісок, какао і сметану. У такому вигляді сирник краще залишити на всю ніч або на 6 годин як мінімум.
    При бажанні, львівський сирник можна зробити в мультиварці, для цього сирну суміш виливають у промаслений чашу і встановлюють режим «Випічка» на годину, а потім переключаються на «Підтримання тепла» на аналогічний період часу. Охолоджувати десерт необхідно також протягом всієї ночі.

    Львівський сирник з крохмалем – рецепт


    Інгредієнти:

  • сир (м'який, жирний, від 9% і більш) - 530 г;

  • цукровий пісок - 175 г;
  • Львівський сирник

  • яйця - 5 шт.;

  • ванільна паста - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 195 г;

  • жменя будь-яких сушених фруктів або цукатів;

  • чорний шоколад - 210 г;

  • вершки - 75 мл.


  • Приготування
    Першим ділом перетворіть цукровий пісок, ваніль і яйця в повітряну белесую масу. До цієї маси додати м'який сир і шматочки вершкового масла (половина від загальної кількості) кімнатної температури. Продовжуйте працювати міксером, поки суміш не стане однорідною, а потім всипте крохмаль, сухофрукти і знову перемішайте все. Наповніть сирною масою форму для випікання і поставте сирник на годину в розігріту до 190 градусів духовку. Остиглий десерт покрийте глазур'ю з розтопленого з рештою олією і вершками шоколаду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирники із сиру в духовці
    Сирники із сиру в духовці
    Традиційно сирники готують з жирного сиру з борошном або манкою і обсмажують на сковороді. Сильно від класики не будемо відступати, проте невелика
    Сирники з сирної маси
    Сирники з сирної маси
    Самі ніжні, повітряні і м'які сирники можуть вийти тільки з однорідної сирної маси. Пропонуємо кілька цікавих і вельми незвичайних варіантів такого
    Сирник - класичний рецепт
    Сирник - класичний рецепт
    Сирник - улюблені ласощі багатьох, особливо до сніданку. Смачні, ситні і навіть корисні сирник можна приготувати різними способами, про які ми і
    Сирник в духовці
    Сирник в духовці
    Сирник найчастіше смажать на сковороді, але як ми всі знаємо, корисніше запікати їх у духовці. Корисне і дуже смачне блюдо ідеально підійде до
    Сирник - рецепт
    Сирник - рецепт
    Сирник за своїм смаком нагадують сирники, проте відрізняються від останніх технологією приготування: у творожниках менше борошна, і, як правило, їх у
    Сирники для дітей
    Сирники для дітей
    Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення