Сирник - класичний рецепт
Сирника, більше знайомі пересічному їдцю під назвою «сирники», являють собою невеликі оладки , приготовані з суміші сиру з тестом в основі якого лежить борошно, яйця і цукор. Сирник зазвичай їдять просто так, посипавши цукровою пудрою, або подають у компанії джемів, варення або розтопленого шоколаду. Про те, як зробити сирник з сиру читайте в рецептах далі.
Інгредієнти:
сир - 240 г;
борошно пшеничне - 160 г;
яйця курячі - 3 шт.;
цукровий пісок - 45 г;
сода - 6 г;
лимонний сік - 10 мл
Приготування
Якщо вам попався сухуватий сир, то додайте пару столових ложок сметани або жирних вершків, в іншому випадку просто розітріть його з яйцями і цукром до зникнення великих грудок. Додайте в сирну основу трохи лимонного соку так як, незважаючи на те, що в суміші присутній молочна кислота, забезпечити повне гасіння соди можна більш надійно за допомогою додавання порції кислоти.
Окремо з'єднайте борошно з содою і всипте суху суміш до сиру. Готове тісто на сирника не повинно бути текучим або надмірно в'язким.
Тарілку або дошку присипте борошном. Руками розділіть тісто на порції і скрутіть їх в кульки. Кожен кульку розмістіть на дошці і поставте на вогонь сковороду з олією. Обсмажте сирника, попередньо расплющив їх долонями, з обох сторін.
Сирники можуть бути не тільки десертом, але і закускою, або частиною основної трапези, начебто цих сирники з сиром і овочами.
Інгредієнти:
манна крупа - 140 г;
білий цибуля - 40 г;
тертий твердий сир - 35 г;
яйця - 2 шт.;
солодкий перець - 30 г;
морква - 40 г;
сир - 230 р.
Приготування
Манку заливаємо теплою водою, щоб покрити, і залишаємо розбухнути на півгодини. Розтираємо сир з яйцями і дрібкою морської солі. Як доповнення до наших не солодким сирників моркву пасеруємо з перцем і цибулею до повної готовності. Додаємо зажарку в сирну суміш, а слідом кладемо набряклу манну крупу. Якщо суміш виходить рідкуватий і не ліпиться руками, то підсипте до неї столову ложку борошна.
Розділіть масу на порції і з кожної зліпіть сирник. Викладіть сирник на деко і поставте запікатися в духовці 10-12 хвилин з кожного боку, температура духової шафи при цьому повинна досягати 190°С.
При бажанні, сирник можна зробити і в мультиварці. Розігрійте чашу з маслом і готуйте порції суміші по 7-10 хвилин з кожної зі сторін, включивши пристрій в режимі «Випічка».
Не Секрет щільних, а повітряних і ніжних сирників таїться в консистенції тіста. І якщо до цього тісто ми могли вільно формувати руками, то в рамках даного рецепту з цією метою доведеться використовувати звичайну столову ложку, а ще краще механічну ложку для морозива.
Інгредієнти:
сир - 450 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 55 г;
дрібка морської солі;
ванілін;
борошно - 140 г;
шоколад - 7-10 скибочок;
розпушувач - 4 г;
олія для смаження.
Приготування
Спочатку збиваємо яйця з цукровим піском, дрібкою солі і ваніліном, або ванільним екстрактом. Готова суміш має білий колір і легку, повітряну текстуру. До збитим яйцям кладемо протертий через сито сир: однорідність сиру – один з головних критеріїв ніжних і повітряних сирників. Змішавши борошно і розпушувач, додаємо сухі інгредієнти в сирну масу і замішуємо однорідне тісто. За допомогою ложки набираємо порцію тіста, а в центр кладемо шматочок шоколаду. Викладаємо сирник на сковороду з розігрітим маслом, якщо шоколад видніється зверху, то покриваємо його додатковою порцією тесту. Смажимо, за традицією, з обох боків до рум'янцю.
Рецепт класичних сирників на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Якщо вам попався сухуватий сир, то додайте пару столових ложок сметани або жирних вершків, в іншому випадку просто розітріть його з яйцями і цукром до зникнення великих грудок. Додайте в сирну основу трохи лимонного соку так як, незважаючи на те, що в суміші присутній молочна кислота, забезпечити повне гасіння соди можна більш надійно за допомогою додавання порції кислоти.
Окремо з'єднайте борошно з содою і всипте суху суміш до сиру. Готове тісто на сирника не повинно бути текучим або надмірно в'язким.
Тарілку або дошку присипте борошном. Руками розділіть тісто на порції і скрутіть їх в кульки. Кожен кульку розмістіть на дошці і поставте на вогонь сковороду з олією. Обсмажте сирника, попередньо расплющив їх долонями, з обох сторін.
Сирник - класичний рецепт з манкою в духовці
Сирники можуть бути не тільки десертом, але і закускою, або частиною основної трапези, начебто цих сирники з сиром і овочами.
Інгредієнти:
Приготування
Манку заливаємо теплою водою, щоб покрити, і залишаємо розбухнути на півгодини. Розтираємо сир з яйцями і дрібкою морської солі. Як доповнення до наших не солодким сирників моркву пасеруємо з перцем і цибулею до повної готовності. Додаємо зажарку в сирну суміш, а слідом кладемо набряклу манну крупу. Якщо суміш виходить рідкуватий і не ліпиться руками, то підсипте до неї столову ложку борошна.
Розділіть масу на порції і з кожної зліпіть сирник. Викладіть сирник на деко і поставте запікатися в духовці 10-12 хвилин з кожного боку, температура духової шафи при цьому повинна досягати 190°С.
При бажанні, сирник можна зробити і в мультиварці. Розігрійте чашу з маслом і готуйте порції суміші по 7-10 хвилин з кожної зі сторін, включивши пристрій в режимі «Випічка».
Повітряні сирник з шоколадом
Не Секрет щільних, а повітряних і ніжних сирників таїться в консистенції тіста. І якщо до цього тісто ми могли вільно формувати руками, то в рамках даного рецепту з цією метою доведеться використовувати звичайну столову ложку, а ще краще механічну ложку для морозива.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку збиваємо яйця з цукровим піском, дрібкою солі і ваніліном, або ванільним екстрактом. Готова суміш має білий колір і легку, повітряну текстуру. До збитим яйцям кладемо протертий через сито сир: однорідність сиру – один з головних критеріїв ніжних і повітряних сирників. Змішавши борошно і розпушувач, додаємо сухі інгредієнти в сирну масу і замішуємо однорідне тісто. За допомогою ложки набираємо порцію тіста, а в центр кладемо шматочок шоколаду. Викладаємо сирник на сковороду з розігрітим маслом, якщо шоколад видніється зверху, то покриваємо його додатковою порцією тесту. Смажимо, за традицією, з обох боків до рум'янцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирник в духовці
Сирник найчастіше смажать на сковороді, але як ми всі знаємо, корисніше запікати їх у духовці. Корисне і дуже смачне блюдо ідеально підійде до
Сирник - рецепт
Сирник за своїм смаком нагадують сирники, проте відрізняються від останніх технологією приготування: у творожниках менше борошна, і, як правило, їх у
Сирники з манкою
Рецепт сирних сирників з манкою стане в нагоді всім любителям готувати швидкі і смачні сніданки для всієї родини. Гаряча і ситна випічка неодмінно
Сирники без борошна
Сирники - смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють багато. Але в силу певних обставин, не всі вживають в їжу борошняні вироби. Тому в нашій
Сирники для дітей
Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення
Сирники в мультиварці
Якщо ви любите готувати своєї сім'ї смачний і корисний сніданок, то в цьому вам допоможе ваша мультиварка. У ній можна приготувати багато варіацій