» » Сирник - класичний рецепт

Сирник - класичний рецепт

Сирник - класичний рецепт
Сирника, більше знайомі пересічному їдцю під назвою «сирники», являють собою невеликі оладки , приготовані з суміші сиру з тестом в основі якого лежить борошно, яйця і цукор. Сирник зазвичай їдять просто так, посипавши цукровою пудрою, або подають у компанії джемів, варення або розтопленого шоколаду. Про те, як зробити сирник з сиру читайте в рецептах далі.

Рецепт класичних сирників на сковороді


Інгредієнти:

  • сир - 240 г;

  • борошно пшеничне - 160 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • сода - 6 г;

  • лимонний сік - 10 мл


  • Приготування
    Якщо вам попався сухуватий сир, то додайте пару столових ложок сметани або жирних вершків, в іншому випадку просто розітріть його з яйцями і цукром до зникнення великих грудок. Додайте в сирну основу трохи лимонного соку так як, незважаючи на те, що в суміші присутній молочна кислота, забезпечити повне гасіння соди можна більш надійно за допомогою додавання порції кислоти.
    Окремо з'єднайте борошно з содою і всипте суху суміш до сиру. Готове тісто на сирника не повинно бути текучим або надмірно в'язким.
    Тарілку або дошку присипте борошном. Руками розділіть тісто на порції і скрутіть їх в кульки. Кожен кульку розмістіть на дошці і поставте на вогонь сковороду з олією. Обсмажте сирника, попередньо расплющив їх долонями, з обох сторін.

    Сирник - класичний рецепт з манкою в духовці


    Сирники можуть бути не тільки десертом, але і закускою, або частиною основної трапези, начебто цих сирники з сиром і овочами.
    Інгредієнти:

  • манна крупа - 140 г;

  • білий цибуля - 40 г;

  • тертий твердий сир - 35 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • солодкий перець - 30 г;

  • морква - 40 г;

  • сир - 230 р.


  • Приготування
    Манку заливаємо теплою водою, щоб покрити, і залишаємо розбухнути на півгодини. Розтираємо сир з яйцями і дрібкою морської солі. Як доповнення до наших не солодким сирників моркву пасеруємо з перцем і цибулею до повної готовності. Додаємо зажарку в сирну суміш, а слідом кладемо набряклу манну крупу. Якщо суміш виходить рідкуватий і не ліпиться руками, то підсипте до неї столову ложку борошна.
    Розділіть масу на порції і з кожної зліпіть сирник. Викладіть сирник на деко і поставте запікатися в духовці 10-12 хвилин з кожного боку, температура духової шафи при цьому повинна досягати 190°С.
    При бажанні, сирник можна зробити і в мультиварці. Розігрійте чашу з маслом і готуйте порції суміші по 7-10 хвилин з кожної зі сторін, включивши пристрій в режимі «Випічка».

    Повітряні сирник з шоколадом


    Не Секрет щільних, а повітряних і ніжних сирників таїться в консистенції тіста. І якщо до цього тісто ми могли вільно формувати руками, то в рамках даного рецепту з цією метою доведеться використовувати звичайну столову ложку, а ще краще механічну ложку для морозива.
    Інгредієнти:

  • сир - 450 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 55 г;

  • дрібка морської солі;

  • ванілін;

  • борошно - 140 г;

  • шоколад - 7-10 скибочок;

  • розпушувач - 4 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Сирник - класичний рецепт

    Спочатку збиваємо яйця з цукровим піском, дрібкою солі і ваніліном, або ванільним екстрактом. Готова суміш має білий колір і легку, повітряну текстуру. До збитим яйцям кладемо протертий через сито сир: однорідність сиру – один з головних критеріїв ніжних і повітряних сирників. Змішавши борошно і розпушувач, додаємо сухі інгредієнти в сирну масу і замішуємо однорідне тісто. За допомогою ложки набираємо порцію тіста, а в центр кладемо шматочок шоколаду. Викладаємо сирник на сковороду з розігрітим маслом, якщо шоколад видніється зверху, то покриваємо його додатковою порцією тесту. Смажимо, за традицією, з обох боків до рум'янцю.
    Додав: admin | 20-06-2015, 20:45
    Переглядів: 2445