Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Купати на мангалі

Купати на мангалі

28-07-2015, 20:19
1 403
Купати на мангалі
У сезон пікніків актуальною стає тема вибору продуктів для приготування на мангалі. Одні смажать традиційний м'ясної шашлик , або запікають овочі або гриби, інші готують на мангалі рибу або морепродукти. Однак є ще альтернатива всім варіантам – приготовані на мангалі ароматні і пікантні купати.
Купати - це подрібнене м'ясо з жиром зі спеціями і іноді овочами, начинений в натуральну кишку, оформлену у вигляді ковбасок.
Як правильно приготувати і скільки смажити купати на мангалі ми розповімо в нашій статті.

Як приготувати і посмажити купати на мангалі?


Інгредієнти:

  • жирна свинина – 1 кг;

  • цибуля – 04 кг;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • чорний мелений перець;

  • кориця;

  • гвоздика мелена;

  • хмелі-сунелі;

  • сіль;

  • тонкі свинячі кишки.


  • Приготування
    Нарізану на шматочки свинину, очищений і порізаний на часточки цибулю і часник подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Потім додаємо сіль, лимонний сік, всі спеції і перемішуємо.
    Кишки краще брати вже вичищені і вимиті, т. к. підготовка необроблених – заняття не з приємних. Але якщо ви вирішили всю роботу з приготування ковбасок зробити самостійно, то з кишок тупою стороною ножа гарненько зчищають наліт, періодично промиваючи теплою водою, вивертаємо, теж очищаємо і моєму. В результаті кишки повинні вийти напівпрозорими. На заключному етапі обробки замочуємо їх у теплій воді з оцтом приблизно на три години.
    Один край підготовленої кишки зав'язуємо вузликом і наповнюємо її з іншого кінця приготованим м'ясним фаршем за допомогою спеціальної насадки для приготування ковбас або скориставшись звичайної обрізаної пластикової пляшкою, вставивши горлечко в кишку. З обраної вами періодичністю перев'язуємо кишку вузликом або ниткою, поділяючи, таким чином, її на ковбаски (купати).
    Купати готові. Можна їх відразу смажити на мангалі, уклавши на решітку або заморозити про запас і скористатися за потреби, попередньо розморозивши при кімнатній температурі.
    Купати на мангалі

    Готуємо купати на майже прогорілих вугіллі або, якщо є можливість, укладаємо ґрати вище рівнем, ніж для смаження м'яса, так як жар повинен бути не дуже сильним. Час приготування не повинна перевищувати 15-25 хвилин, залежно від розміру купат. Перед смаженням проколюємо ковбаски в декількох місцях зубочисткою.
    Подаємо блюдо з будь на ваш смак соусом і свіжими овочами.
    Таким же чином можна приготувати курячі купати на мангалі, замінивши на свинину м'ясо курки з додаванням свинячого жиру. Спеції можна варіювати за своїм смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Креветки на мангалі
    Креветки на мангалі
    Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
    Як правильно смажити шашлик на мангалі?
    Як правильно смажити шашлик на мангалі?
    На подив, багато хто не знають, як правильно смажити шашлик, хоча це улюблене всіма блюдо. Давайте детально розберемося в процесі приготування.
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Ковбаски для смаження
    Ковбаски для смаження
    Якщо вам хочеться чогось смачненького і необремительного, то просто посмажте ковбаски. Таке блюдо без сумніву, припаде до смаку всім членам родини, і