Рецепт пирога з капустою в духовці
Пироги та пиріжки – це не завжди довго і складно, можна, наприклад, спекти простий пиріг з капустою в духовці або мультиварці.
Інгредієнти:
капуста – 1/2 середнього вилка;
олія (оливкова, соняшникова або вершкове) – 3 ст. ложки;
чорний перець – на кінчику ножа;
кріп – 4 гілочки;
кефір – 1 склянка;
сода (погашена соком лимона) – 1 /3 ч. ложки;
борошно – 1 склянка з гіркою;
яйце куряче – 2 шт.;
сіль – 2 щіпки.
Приготування
Капусту наріжте тонкими довгими шматочками і тушкуйте на олії хвилини 4 поки вона не перестане похрустывать, стане м'якою. Додайте чорний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте. Поки начинка остигає, замісити тісто.
Просійте борошно. Яйця збийте з сіллю, додайте соду (замість гашеного соди можна використовувати розпушувач), влити кефір. Поступово вводите борошно і ретельно, щоб не утворилися грудки, збивайте. Густота тіста визначається так: якщо на поверхні можна щось намалювати, борошна достатньо.
Змастіть форму, вилити половину тіста, викладіть начинку і поверх капусти розподіліть тісто. Пекти пиріг потрібно на середньому вогні трохи менше години – поки поверхня не підрум'яниться, а шпажка не буде сухий. Як бачите, рецепт пирога з капустою в духовці досить простий, його приготування не вимагає спеціальних навичок. Коли пиріг охолоне, сервірують з кефіром або сметаною.
Можна спекти більш традиційний, не заливний пиріг. Взагалі, тісто для пирогів з капустою, спечених у духовці, може бути різним: прісним, дріжджовим, листковим, навіть здобним (звичайно, без цукру).
Щоб випічка вийшла ситної, спечіть пиріг з капустою і фаршем в духовці – капуста чудово поєднується з м'ясом.
Інгредієнти:
фарш свинячий (середньої жирності) крупного помелу – 700 г;
капуста – 1 кг;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
олія (соняшникова чи оливкова) – 3 ст. ложки;
дріжджове тісто – 1 кг;
мелений чорний перець – на кінчику ножа;
яйце куряче – 1 шт.;
сіль – за смаком;
сухі спеції – за смаком.
Приготування
Спершу займіться начинкою, а тісто тим часом викладіть в миску, накрийте і поставте поруч з прогріваються духовкою. Очистіть і дрібно наріжте цибулю кубиками, капусту наріжте тонкими смужками. У розігрітому маслі пасеруйте цибулю до прозорості, потім додати фарш і тушкуйте, помішуючи, поки він не потемніє. Додайте капусту, накрийте кришкою і залиште на повільному вогні хвилин на 15. Не забувайте періодично помішувати. Посоліть, поперчіть, додайте спеції.
Змастіть деко, з тіста розкачати два коржі, один викладіть на деко. Розподіліть остигнула начинку рівномірно, накрийте другим коржем, добре защепіть краю і залиште пиріг підходити на півгодини. Змастіть поверхню збитим яйцем і печіть приблизно годину з чвертю на середньому вогні. Рум'яна кірочка повідомить, що пиріг готовий.
Швидкий капустяний пиріг
Інгредієнти:
Приготування
Капусту наріжте тонкими довгими шматочками і тушкуйте на олії хвилини 4 поки вона не перестане похрустывать, стане м'якою. Додайте чорний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте. Поки начинка остигає, замісити тісто.
Просійте борошно. Яйця збийте з сіллю, додайте соду (замість гашеного соди можна використовувати розпушувач), влити кефір. Поступово вводите борошно і ретельно, щоб не утворилися грудки, збивайте. Густота тіста визначається так: якщо на поверхні можна щось намалювати, борошна достатньо.
Змастіть форму, вилити половину тіста, викладіть начинку і поверх капусти розподіліть тісто. Пекти пиріг потрібно на середньому вогні трохи менше години – поки поверхня не підрум'яниться, а шпажка не буде сухий. Як бачите, рецепт пирога з капустою в духовці досить простий, його приготування не вимагає спеціальних навичок. Коли пиріг охолоне, сервірують з кефіром або сметаною.
Можна спекти більш традиційний, не заливний пиріг. Взагалі, тісто для пирогів з капустою, спечених у духовці, може бути різним: прісним, дріжджовим, листковим, навіть здобним (звичайно, без цукру).
Ситний пиріг з капустою з готового дріжджового тіста
Щоб випічка вийшла ситної, спечіть пиріг з капустою і фаршем в духовці – капуста чудово поєднується з м'ясом.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу займіться начинкою, а тісто тим часом викладіть в миску, накрийте і поставте поруч з прогріваються духовкою. Очистіть і дрібно наріжте цибулю кубиками, капусту наріжте тонкими смужками. У розігрітому маслі пасеруйте цибулю до прозорості, потім додати фарш і тушкуйте, помішуючи, поки він не потемніє. Додайте капусту, накрийте кришкою і залиште на повільному вогні хвилин на 15. Не забувайте періодично помішувати. Посоліть, поперчіть, додайте спеції.
Змастіть деко, з тіста розкачати два коржі, один викладіть на деко. Розподіліть остигнула начинку рівномірно, накрийте другим коржем, добре защепіть краю і залиште пиріг підходити на півгодини. Змастіть поверхню збитим яйцем і печіть приблизно годину з чвертю на середньому вогні. Рум'яна кірочка повідомить, що пиріг готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з вишнею з листкового тіста
Пиріг з вишнею за цим рецептом приготувати зможе кожен. Для того, щоб спекти його, вам знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів. Побалуйте
Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
Швидкий пиріг з капустою
Пироги з капустою, напевно, люблять у всіх сім'ях. Пропонуємо кілька варіантів такої несолодкої випічки, які завжди виручать, якщо у вас мало часу
Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
Пиріг з капустою на кефірі
Пиріг з капустою - це корисний і ситний обід, і зробити його можна досить швидко. А якщо його приготувати на кефірі, то він ще вийде дуже ніжним. Ну,