Тісто для рулету
Начинки, як тісто для рулету можуть бути різними. В якості наповнювачів можна використовувати варення, повидло, джеми, сметанні або масляні креми , шоколадний крем або просто розплавлений шоколад, халву і помадку, так і багато що інше. Тісто для рулету може бути здобним, бісквітним, листковим.
Інгредієнти:
масло «Селянське» – 100 г;
яйце куряче – 5 шт.;
сіль – 1 щіпка;
цукор – 1/2 склянки;
молоко – 4-5 ст. ложок;
мука в/с пшеничне – трохи більше 1 склянки.
Приготування
Як правило, для приготування бісквіта спершу поділяють яйця. Білки відправляємо в холодильник або на лід, а жовтки тим часом розтираємо до білої піни з цукром і маслом, поступово додаючи молоко. Коли маса стане однорідною, і крупинки цукру перестануть відчуватися, відставимо її і взобьем холодні білки з сіллю – щоб при перевертанні посуду збита маса не витікала, повинні вийти повітряні піки. Розмішуючи зверху вниз, поступово акуратно з'єднаємо обидві маси і введемо борошно. Важливо не перемісити. Бісквітне тісто для рулету виливаємо на застеленому деко і печемо близько 20 хвилин. Згортаємо Рулет, поки гарячий корж.
Ще простіше приготувати здобне тісто для рулетів. Таке тісто довго залишається свіжим, але начинку запікаємо разом з тестом (найчастіше використовують фрукти або варення з горіхами).
Просте здобне тісто
Інгредієнти:
молоко незбиране – 1 склянка;
мука в/с пшеничне – приблизно 12 кг;
цукор білий – 1 склянка;
«Селянське» масло – 1 пачка;
цукор тростинний – 05 склянки;
яйце – 2-3 шт.;
сіль – 1 щіпка;
дріжджі – 20 г;
ванілін – 2 пакетика.
Приготування
Всі продукти заздалегідь дістаємо, щоб вони зігрілися. Окремо ставимо опару: кришимо живі дріжджі, додаємо 1/2 склянки білого цукру, склянка борошна і тепле молоко. Залишаємо в теплі до тих пір, поки процес зростання дріжджової маси не стане добре помітний. Яйця збиваємо з сіллю, ваніліном, цукром і маслом до однорідності і розчинення цукру. З'єднуємо обидві маси і поступово починаємо вводити борошно. Замішуємо тісто до гладкості, даємо підійти і двічі обминаємо. Здобне тісто для рулетів готово. Можна розкачати коржі і розподіляти начинку. Таке тісто підходить як для рулетів так і для солодких пирогів, пиріжків, ватрушок, булочок. В якості начинки також можна використовувати мак, горіхи, сухофрукти.
Якщо возитися колись, а солодкого хочеться, використовуємо швидке готове тісто для виготовлення рулету, куплене в найближчій домової кухні або супермаркеті.
Бісквітне тісто для рулету
Інгредієнти:
Приготування
Як правило, для приготування бісквіта спершу поділяють яйця. Білки відправляємо в холодильник або на лід, а жовтки тим часом розтираємо до білої піни з цукром і маслом, поступово додаючи молоко. Коли маса стане однорідною, і крупинки цукру перестануть відчуватися, відставимо її і взобьем холодні білки з сіллю – щоб при перевертанні посуду збита маса не витікала, повинні вийти повітряні піки. Розмішуючи зверху вниз, поступово акуратно з'єднаємо обидві маси і введемо борошно. Важливо не перемісити. Бісквітне тісто для рулету виливаємо на застеленому деко і печемо близько 20 хвилин. Згортаємо Рулет, поки гарячий корж.
Ще простіше приготувати здобне тісто для рулетів. Таке тісто довго залишається свіжим, але начинку запікаємо разом з тестом (найчастіше використовують фрукти або варення з горіхами).
Просте здобне тісто
Інгредієнти:
Приготування
Всі продукти заздалегідь дістаємо, щоб вони зігрілися. Окремо ставимо опару: кришимо живі дріжджі, додаємо 1/2 склянки білого цукру, склянка борошна і тепле молоко. Залишаємо в теплі до тих пір, поки процес зростання дріжджової маси не стане добре помітний. Яйця збиваємо з сіллю, ваніліном, цукром і маслом до однорідності і розчинення цукру. З'єднуємо обидві маси і поступово починаємо вводити борошно. Замішуємо тісто до гладкості, даємо підійти і двічі обминаємо. Здобне тісто для рулетів готово. Можна розкачати коржі і розподіляти начинку. Таке тісто підходить як для рулетів так і для солодких пирогів, пиріжків, ватрушок, булочок. В якості начинки також можна використовувати мак, горіхи, сухофрукти.
Якщо возитися колись, а солодкого хочеться, використовуємо швидке готове тісто для виготовлення рулету, куплене в найближчій домової кухні або супермаркеті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквітний рулет з варенням
Пропонуємо вам два відмінних один від одного рецепту бісквітного рулету з начинками з полуничного або малинового варення і з заварним кремом. Ви
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Простий і швидкий бісквітний рулет
Нерідко ми відмовляємося від приготування домашньої випічки через брак часу. А даремно! Для таких випадків є прості і швидкі рецепти, які гарантовано
Здобне тісто для булочок
Мало хто може відмовитися від свіжої ароматною і повітряної здобної булочки. Але не багато вирішуються спекти такі булочки самостійно, найчастіше
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Горіховий рулет
Горіховий рулет - смачні ласощі до чаю, здатне повернути багатьох людей у далеке дитинство. Готувати його не дуже просто і швидко, а ось з'їдається