Начинки, як тісто для рулету можуть бути різними. В якості наповнювачів можна використовувати варення, повидло, джеми, сметанні або масляні креми , шоколадний крем або просто розплавлений шоколад, халву і помадку, так і багато що інше. Тісто для рулету може бути здобним, бісквітним, листковим.
Бісквітне тісто для рулету
Інгредієнти: масло «Селянське» – 100 г; яйце куряче – 5 шт.; сіль – 1 щіпка; цукор – 1/2 склянки; молоко – 4-5 ст. ложок; мука в/с пшеничне – трохи більше 1 склянки. Приготування Як правило, для приготування бісквіта спершу поділяють яйця. Білки відправляємо в холодильник або на лід, а жовтки тим часом розтираємо до білої піни з цукром і маслом, поступово додаючи молоко. Коли маса стане однорідною, і крупинки цукру перестануть відчуватися, відставимо її і взобьем холодні білки з сіллю – щоб при перевертанні посуду збита маса не витікала, повинні вийти повітряні піки. Розмішуючи зверху вниз, поступово акуратно з'єднаємо обидві маси і введемо борошно. Важливо не перемісити. Бісквітне тісто для рулету виливаємо на застеленому деко і печемо близько 20 хвилин. Згортаємо Рулет, поки гарячий корж.
Ще простіше приготувати здобне тісто для рулетів. Таке тісто довго залишається свіжим, але начинку запікаємо разом з тестом (найчастіше використовують фрукти або варення з горіхами).
Просте здобне тісто Інгредієнти: молоко незбиране – 1 склянка; мука в/с пшеничне – приблизно 12 кг; цукор білий – 1 склянка; «Селянське» масло – 1 пачка; цукор тростинний – 05 склянки; яйце – 2-3 шт.; сіль – 1 щіпка; дріжджі – 20 г; ванілін – 2 пакетика. Приготування Всі продукти заздалегідь дістаємо, щоб вони зігрілися. Окремо ставимо опару: кришимо живі дріжджі, додаємо 1/2 склянки білого цукру, склянка борошна і тепле молоко. Залишаємо в теплі до тих пір, поки процес зростання дріжджової маси не стане
добре помітний. Яйця збиваємо з сіллю, ваніліном, цукром і маслом до однорідності і розчинення цукру. З'єднуємо обидві маси і поступово починаємо вводити борошно. Замішуємо тісто до гладкості, даємо підійти і двічі обминаємо. Здобне тісто для рулетів готово. Можна розкачати коржі і розподіляти начинку. Таке тісто підходить як для рулетів так і для солодких пирогів, пиріжків, ватрушок, булочок. В якості начинки також можна використовувати мак, горіхи, сухофрукти.
Якщо возитися колись, а солодкого хочеться, використовуємо швидке готове тісто для виготовлення рулету, куплене в найближчій домової кухні або супермаркеті.