Як приготувати звичайну яєчню?

Найчастіше готують з яєць курячих, однак також популярні перепелині яйця. Це більш дієтичний продукт, у них менше холестерину, до того ж температура тіла у перепілки вище, ніж у курки, тому в цих яйцях не живе сальмонела, так що їх можна вживати в їжу сирими. Далі поговоримо про такому блюді як звичайна яєчня, приготовлена з самих звичайних курячих яєць.
Здається, проблематично знайти більш просте блюдо, ніж яєчня. Складно здивувати або спантеличити питанням, як приготувати яєчню, і звичайну домогосподарку і холостяка, і шеф-кухаря престижного ресторану. Беремо яйця і смажимо. Ну, солимо, можна підрізати ковбаски або сиру, помідорів, зелені покришити – і все, сніданок або ланч готовий. Але не тут-то було. Розрізняють яєчню , бовтанку буває парова, збита, тушкована яєчня, також зустрічаються рецепти яєчні-мазуньи і яєчні-колотухи (кухня наших сусідів – болгар).
Якщо хочете поекспериментувати, можна варіювати рецепти до нескінченності, але рецепт яєчні звичайної – так би мовити, класичний, базовий варіант повинен бути знайомий кожному.
Як приготувати звичайну яєчню на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розпустіть масло. Правильно смажити яєчню саме на вершковому маслі, а зовсім не на рослинному. Зрозуміло, не варто робити це кожен день – виходить занадто велика доза холестерину. Але іноді можна і побалувати себе. Якщо ж яєчня – улюблений сніданок всієї родини і готується кожен день, придбайте сковорідку з керамічним покриттям – і корисно, і економія олії.
Отже, коли масло придбало приємний бурштиновий відтінок, розбиваємо яйця – по одному. Солимо. А далі все залежить від того, яку яєчню ви хочете отримати.
Щоб приготувати яєчню, розбийте яйця обережно, щоб не пошкодити жовтки, накрийте сковороду кришкою і чекайте хвилин 5. Залиште сніданок нудитися на самому мінімальному вогні.
Якщо хочете отримати бовтанку, розбийте яйця в миску, підсолити, злегка збийте виделкою і вилийте на сковороду. Перемішуйте в процесі підсмажування інтенсивно. Готується такий сніданок значно швидше – 2 хвилини, і готово. Можна не збовтувати яйця попередньо, а перемішувати їх прямо на сковороді.
Мазунья – це листкова яєчня.

Парова яєчня готується або в пароварці, або на водяній бані. У цьому випадку змащуємо маслом форму, вливаємо яйця і залишаємо готуватися на 4-6 хвилин. Цей варіант, звичайно, більш корисний, але не всім подобається.
Як бачите, посмажити звичайну яєчню можна по-різному, головне – правильно її сервірувати: з зеленню, підсушеним багетом або грінками, сиром і свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати яєчню з помідорами?
Вранці хочеться чогось швидкого, простого, але ситного. Класичний рецепт для чудового початку дня – яєчня. Щоб урізноманітнити смак, додайте до яєць

Яєчня по-французьки
Вашій увазі пропонується незвичайний варіант звичайної яєчні. Це дуже оригінальне і красиве блюдо, яким можна порадувати себе і своїх близьких. Яєчня

Яєчня з помідорами і ковбасою
Яєчня - самий елементарний в приготуванні сніданок. Для того щоб вона вийшла більш ситної, її готують з іншими різними інгредієнтами. Сьогодні ми

Яєчня з помідорами та цибулею
Сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Він заряджає енергією і створює настрій. При цьому приготування повинно бути швидким, а результат –

Яєчня з цибулею
Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а

Яєчня з яблуками
Яєчня може бути не тільки з ковбасою, цибулею, помідорами, але може бути і солодкою. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити яєчню з яблуками. Читаємо