Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати звичайну яєчню?

Як приготувати звичайну яєчню?

22-07-2015, 21:22
904
Як приготувати звичайну яєчню?
У списку продуктів, з яким більшість людей йде в магазин, найчастіше зустрічаються яйця. Випадковість? Зовсім ні. Всім відомо, що з яєць найпростіше отримувати білок, який необхідний для оновлення клітин. Не будемо забувати і про те, що кількість страв, які можна приготувати з цього чудо-продукту або в які яйця входять як один з інгредієнтів, здається, одно нескінченності.
Найчастіше готують з яєць курячих, однак також популярні перепелині яйця. Це більш дієтичний продукт, у них менше холестерину, до того ж температура тіла у перепілки вище, ніж у курки, тому в цих яйцях не живе сальмонела, так що їх можна вживати в їжу сирими. Далі поговоримо про такому блюді як звичайна яєчня, приготовлена з самих звичайних курячих яєць.
Здається, проблематично знайти більш просте блюдо, ніж яєчня. Складно здивувати або спантеличити питанням, як приготувати яєчню, і звичайну домогосподарку і холостяка, і шеф-кухаря престижного ресторану. Беремо яйця і смажимо. Ну, солимо, можна підрізати ковбаски або сиру, помідорів, зелені покришити – і все, сніданок або ланч готовий. Але не тут-то було. Розрізняють яєчню , бовтанку буває парова, збита, тушкована яєчня, також зустрічаються рецепти яєчні-мазуньи і яєчні-колотухи (кухня наших сусідів – болгар).
Якщо хочете поекспериментувати, можна варіювати рецепти до нескінченності, але рецепт яєчні звичайної – так би мовити, класичний, базовий варіант повинен бути знайомий кожному.

Як приготувати звичайну яєчню на сковороді?


Інгредієнти:

  • масло «Фермерське» – 1 ст. ложка;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    На сковороді розпустіть масло. Правильно смажити яєчню саме на вершковому маслі, а зовсім не на рослинному. Зрозуміло, не варто робити це кожен день – виходить занадто велика доза холестерину. Але іноді можна і побалувати себе. Якщо ж яєчня – улюблений сніданок всієї родини і готується кожен день, придбайте сковорідку з керамічним покриттям – і корисно, і економія олії.
    Отже, коли масло придбало приємний бурштиновий відтінок, розбиваємо яйця – по одному. Солимо. А далі все залежить від того, яку яєчню ви хочете отримати.
    Щоб приготувати яєчню, розбийте яйця обережно, щоб не пошкодити жовтки, накрийте сковороду кришкою і чекайте хвилин 5. Залиште сніданок нудитися на самому мінімальному вогні.
    Якщо хочете отримати бовтанку, розбийте яйця в миску, підсолити, злегка збийте виделкою і вилийте на сковороду. Перемішуйте в процесі підсмажування інтенсивно. Готується такий сніданок значно швидше – 2 хвилини, і готово. Можна не збовтувати яйця попередньо, а перемішувати їх прямо на сковороді.
    Мазунья – це листкова яєчня.
    Як приготувати звичайну яєчню?
    Для її приготування знадобиться повозитися. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо окремо. На сковороду виливаємо білки і залишаємо, поки білковий шар «схопиться», стане щільним. Поверх наливаємо і швидко розмазуємо жовтки. Мазунья готова. Відмінний спосіб нагодувати маленького вереду, якому просто яєчня набридла.
    Парова яєчня готується або в пароварці, або на водяній бані. У цьому випадку змащуємо маслом форму, вливаємо яйця і залишаємо готуватися на 4-6 хвилин. Цей варіант, звичайно, більш корисний, але не всім подобається.
    Як бачите, посмажити звичайну яєчню можна по-різному, головне – правильно її сервірувати: з зеленню, підсушеним багетом або грінками, сиром і свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати яєчню з помідорами?
    Як приготувати яєчню з помідорами?
    Вранці хочеться чогось швидкого, простого, але ситного. Класичний рецепт для чудового початку дня – яєчня. Щоб урізноманітнити смак, додайте до яєць
    Яєчня по-французьки
    Яєчня по-французьки
    Вашій увазі пропонується незвичайний варіант звичайної яєчні. Це дуже оригінальне і красиве блюдо, яким можна порадувати себе і своїх близьких. Яєчня
    Яєчня з помідорами і ковбасою
    Яєчня з помідорами і ковбасою
    Яєчня - самий елементарний в приготуванні сніданок. Для того щоб вона вийшла більш ситної, її готують з іншими різними інгредієнтами. Сьогодні ми
    Яєчня з помідорами та цибулею
    Яєчня з помідорами та цибулею
    Сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Він заряджає енергією і створює настрій. При цьому приготування повинно бути швидким, а результат –
    Яєчня з цибулею
    Яєчня з цибулею
    Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а
    Яєчня з яблуками
    Яєчня з яблуками
    Яєчня може бути не тільки з ковбасою, цибулею, помідорами, але може бути і солодкою. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити яєчню з яблуками. Читаємо