Як приготувати шоколадний торт?
В аматорів шоколадної випічки думки про шматочку смачного шоколадного торта, особливо домашнього приготування, завжди десь поруч. Ми певним чином допоможемо виконання заповітного бажання і розповімо в наших рецептах, як приготувати шоколадний торт досить швидко і легко, не докладаючи особливих зусиль.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 2 склянки;
цукровий пісок – 2 склянки;
яйця – 4 шт.;
молоко – 200 мл;
рослинне масло – 100 мл;
окріп – 200 мл;
порошок какао – 6 ст. ложок з гіркою;
сода – 15 ч. ложки;
розпушувач – 15 ч. ложки;
Для просочення:
сметана – 500 г;
цукровий пісок – 200 р.
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, крім окропу і збиваємо міксером до однорідності. Потім вливаємо склянку киплячої води і знову збиваємо півхвилини. В результаті отримуємо досить рідке тісто. Деко або форму для запікання промазуємо рослинним маслом і виливаємо отриману рідку масу. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі сорок хвилин, і даємо трохи охолонути.
Тепер нарізаємо бісквіт кубиками, розміром приблизно півтора-два сантиметри, кожен мачає в просоченні, яку готуємо з сметани з додаванням цукрового піску, трохи збивши міксером, і складаємо шарами у відповідну форму, застелену харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на три-чотири години, а краще на ніч. Потім перевертаємо форму, знімаємо харчову плівку і прикрашаємо на свій розсуд. Можна полити солодкою сметаною або приготувати шоколадну глазур.
Інгредієнти:
борошно – 2 склянки;
вишня заморожена – 420 г;
цукровий пісок – 05 склянки;
мед – 2 ст. ложки;
какао порошок – 2 ст. ложки;
рослинне масло – 100 мл;
ванільний цукор – 1 пакетик;
розпушувач – 15 ч. ложки.
Приготування
Просіяне борошно змішати з какао і розпушувачем. В іншій ємності з'єднуємо рослинна олія, мед, цукор, ванільний цукор, сіль, вишневу рідину, одержану після відтавання вишні і доведену до обсягу одного склянки, і перемішуємо до розчинення крупинок цукру. Потім поступово підсипаємо суху суміш, приготовлену раніше, і перемішуємо до однорідного стану. В кінці замісу додаємо вишню.
Перекладаємо отриману масу в промазану рослинним маслом форму і запікаємо при температурі 190 градусів приблизно п'ятдесят хвилин. Готовність перевіряємо за сухою дерев'яною скіпкою. Потім торт охолодити у формі, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо на свій розсуд. Можна також розрізати його на дві рівних поздовжніх частини і просочити сиропом .
Простий шоколадний торт на окропі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для просочення:
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, крім окропу і збиваємо міксером до однорідності. Потім вливаємо склянку киплячої води і знову збиваємо півхвилини. В результаті отримуємо досить рідке тісто. Деко або форму для запікання промазуємо рослинним маслом і виливаємо отриману рідку масу. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі сорок хвилин, і даємо трохи охолонути.
Тепер нарізаємо бісквіт кубиками, розміром приблизно півтора-два сантиметри, кожен мачає в просоченні, яку готуємо з сметани з додаванням цукрового піску, трохи збивши міксером, і складаємо шарами у відповідну форму, застелену харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на три-чотири години, а краще на ніч. Потім перевертаємо форму, знімаємо харчову плівку і прикрашаємо на свій розсуд. Можна полити солодкою сметаною або приготувати шоколадну глазур.
Пісний вишнево-шоколадний торт
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно змішати з какао і розпушувачем. В іншій ємності з'єднуємо рослинна олія, мед, цукор, ванільний цукор, сіль, вишневу рідину, одержану після відтавання вишні і доведену до обсягу одного склянки, і перемішуємо до розчинення крупинок цукру. Потім поступово підсипаємо суху суміш, приготовлену раніше, і перемішуємо до однорідного стану. В кінці замісу додаємо вишню.
Перекладаємо отриману масу в промазану рослинним маслом форму і запікаємо при температурі 190 градусів приблизно п'ятдесят хвилин. Готовність перевіряємо за сухою дерев'яною скіпкою. Потім торт охолодити у формі, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо на свій розсуд. Можна також розрізати його на дві рівних поздовжніх частини і просочити сиропом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт з вишнею
Шоколадний торт з вишнею - простий і в той же час дивовижно смачний десерт. Поєднання шоколадного аромату з легкою кислинкою вишні створює неймовірно
Шоколадний торт на окропі
Шоколадний торт на окропі підкорить кожного любителя шоколаду. Він воістину шоколадний, бісквіт виходить дуже пишним м'яким і повітряним. Крім
Шоколадний торт - простий рецепт
Шоколадний торт – це особливе задоволення. При подачі на стіл апетитний десерт притягує захоплені погляди і отримує найвищі оцінки. Кожна господиня
Шоколадний бісквітний торт
Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.